Kees Hoogendoorn

Pianoles

Cursussen

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
n.v.t

Locaties

Terug naar het overzicht
Kees Hoogendoorn KH
Kees
(6)
Enthousiast Inspirerend Deskundig

Introductie

Ik ben Kees Hoogendoorn. Sinds ik rond mijn dertigste in aanraking kwam met klassieke muziek en per toeval de piano van een collega in huis kreeg, zijn er weinig dagen voorbijgegaan dat ik niet achter de toetsen te vinden ben. Was ik maar eerder begonnen, denk ik wel eens! Maar nu ik zelf les geef merk ik dat die late start juist een pluspunt is. Om de prachtige muziek die ik wil spelen recht te doen moet ik zelf nog steeds veel en vooral slim oefenen. Dat stelt me bij uitstek in staat om mijn leerlingen in hun eigen studeerproces te begeleiden.

In 2016 ben ik begonnen aan een deeltijd HBO opleiding tot pianodocent aan de Schumann Akademie en kort daarna besloot ik mijn werk als trainer in het jongerenwerk te verruilen voor een baan als pianodocent. Geen seconde spijt van gehad, het is de leukste baan van de wereld!

L1020438

Pianoles aan huis

Ik geef sinds 2016 klassiek pianoles aan huis, in heel Amsterdam, aan volwassenen en middelbare scholieren, zowel beginners als gevorderden. Natuurlijk maken we in de les wel eens een uitstapje naar andere muziek, maar de basis blijft klassiek, omdat ik je in dat repertoire het meest van dienst kan zijn.

Mijn lessen worden gekenmerkt door maatwerk. Samen gaan we op zoek naar de juiste aanpak – en die is voor elke leerling verschillend. Vaak bepaalt de leerling ‘wat’ we gaan spelen; bij het ‘hoe’ kun je mij juist goed gebruiken. Ik geloof sterk in een goede balans van structuur en vrijheid. Daarom gebruik ik, naast het vrij te bepalen repertoire, in onderling overleg ook graag een lesmethode.

De lessen duren over het algemeen 45 minuten of een uur en vinden bij jou thuis plaats. Je moet dus wel de beschikking hebben over een instrument. Wil je een proefles en twijfel je nog over de aanschaf van een piano, dan kan ik een digitaal instrument voor je meenemen. Voor zo’n proefles hoef je niets voor te bereiden, al is het natuurlijk altijd leuk als je iets kunt laten horen!

L1020214

Stuur een bericht