Kees Hoogendoorn

Pianoles

Cursussen

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
n.v.t

Locaties

Reviews (6)

Enthousiast Inspirerend Geduldig
Je zoekt voortdurend aansluiting bij de behoefte van je leerling en zorgt er tegelijkertijd voor dat je het inzicht in de te spelen muziek vergroot. Als docent ben je enthousiast, onderhoudend en toon je veel geduld. Je stimuleert door te benoemen van wat goed gaat en zoomt vervolgens in op verbeter-mogelijkheden. Ik ben erg dankbaar dat ik je heb leren kennen en dat je mij hebt laten zien dat muziekles zo anders kan zijn dan in mijn tienerjaren, toen ik dociel speelde wat me werd opgedragen. Hierdoor heb ik veel geleerd en kruip ik dagelijks, met groot plezier achter mijn piano!

Erik

Deskundig Inspirerend
Van Kees leer ik op een andere manier naar piano spelen kijken. Hij leert me dat ritme, hard -zacht, gebonden-staccato, .......ontzettend veel uitmaken . Dit is een open deur maar die deur was bij mij niet altijd open. Hij probeert mij tóch nog wat bij te leren ondanks het feit dat ik al ouder en niet heel muzikaal en getalenteerd ben. Ik heb door hem het inzicht gekregen dat ik muziek beter en mooier kan leren spelen.

Loes

Vriendelijk Deskundig Didactisch
Je lessen zijn zeer afwisselend en nooit saai! Naast het doornemen van de afspraken uit de vorige les, is er altijd weer een onderdeel dat je van tevoren hebt bedacht om uit te proberen. Ik vind die verrassingen erg leuk. We volgen ook geen vaste lesmethode volgens een bepaald boek; jij voelt goed aan wanneer we van 'saaie' maar effectieve oefenliedjes weer even moeten overstappen op een nummer dat mij meer aanspreekt. De ene keer doen we een uitgebreide warming up en spelen daarna nog een stuk, de andere keer oefenen we alleen het stuk. De 'verrassing' kan ook gaan over nieuwe manieren om naar een muziekstuk te kijken. Als dat boven mijn pet gaat (jij kunt heel analytisch kijken naar een stuk), dan zoek je een andere invalshoek die beter aansluit bij mijn leerproces. Verder ben je gewoon een heel prettig mens om over de vloer te hebben; je bent altijd in een opperbest humeur, je beweegt mee en je bent zeer flexibel t.a.v. je leerlingenwensen. Je geeft complimenten wat fijn motiveert en je hebt er oprecht plezier in om les te geven.

Yosine

Inspirerend
Ik ben zeer tevreden over de pianoles bij Kees. Hij past zijn pianoles naadloos aan op mijn wensen. De ene keer wil ik wat klassieks spelen en de andere keer focussen we meer op de theorie en techniek. Het heeft voor mij de liefde voor pianospelen weer teruggebracht.

Elke

Enthousiast Doelgericht
Sinds een half jaar heb ik wekelijks een uur les van Kees. Kees is een enthousiaste docent die goed luistert naar wat je wilt leren en welke methode het beste past. Ik wil bijvoorbeeld meer popmuziek en daar is de methode op ingesteld. Na de warming up is er altijd een thema dat we oppakken bijvoorbeeld akkoorden, ritme, het ontleden van een stuk met bijvoorbeeld aandacht voor welke zinnen in het stuk zitten, wat hoort bij elkaar, het notenschrift etc.. En alles op een ontspannen en ook humoristische manier. Met voldoende feedback voor wat goed en ook minder goed gaat. En ook ruimte om een stukje te spelen. Ik heb het gevoel dat we echt goede stappen aan het zetten zijn en heb veel plezier in de lessen.

Bas

Vriendelijk Enthousiast Doelgericht
Ik ervaar Kees als een inspirerende en evenwichtige pianodocent. Hij stimuleert, is positief in zijn feedback, ziet altijd wat er wél lukt en biedt daarnaast heldere stappen ter verbetering, verdieping en ontwikkeling van mij als pianoleerling. Hij is als docent divers in zijn aanbod en biedt verschillende methodes aan om mee te oefenen. Hij is scherp en snel in de analyse van de muziek; structuren, herhalingen, opbouw en compositie, en daarmee biedt hij zeer veel aanknopingspunten om mee te oefenen en werkelijk inzicht te krijgen in de muziek. Hij is historisch en theoretisch goed onderlegt, maar zorgt er bovenal voor dat ik als leerling muziek ga maken. Alle theorie en kennis staat in dienst om de noten muzikaal te laten worden. Hij is daarin gericht op het gehoor, het auditieve: hoe klinkt het, wat hoor je en wat wil je laten horen.

Judith

Terug naar het overzicht
Kees Hoogendoorn KH
Kees
(6)
Enthousiast Inspirerend Deskundig

Introductie

Ik ben Kees Hoogendoorn. Sinds ik rond mijn dertigste in aanraking kwam met klassieke muziek en per toeval de piano van een collega in huis kreeg, zijn er weinig dagen voorbijgegaan dat ik niet achter de toetsen te vinden ben. Was ik maar eerder begonnen, denk ik wel eens! Maar nu ik zelf les geef merk ik dat die late start juist een pluspunt is. Om de prachtige muziek die ik wil spelen recht te doen moet ik zelf nog steeds veel en vooral slim oefenen. Dat stelt me bij uitstek in staat om mijn leerlingen in hun eigen studeerproces te begeleiden.

In 2016 ben ik begonnen aan een deeltijd HBO opleiding tot pianodocent aan de Schumann Akademie en kort daarna besloot ik mijn werk als trainer in het jongerenwerk te verruilen voor een baan als pianodocent. Geen seconde spijt van gehad, het is de leukste baan van de wereld!

L1020214 L1020214
L1020438 L1020438

Pianoles aan huis

Ik geef sinds 2016 klassiek pianoles aan huis, in heel Amsterdam, aan volwassenen en middelbare scholieren, zowel beginners als gevorderden. Natuurlijk maken we in de les wel eens een uitstapje naar andere muziek, maar de basis blijft klassiek, omdat ik je in dat repertoire het meest van dienst kan zijn.

Mijn lessen worden gekenmerkt door maatwerk. Samen gaan we op zoek naar de juiste aanpak – en die is voor elke leerling verschillend. Vaak bepaalt de leerling ‘wat’ we gaan spelen; bij het ‘hoe’ kun je mij juist goed gebruiken. Ik geloof sterk in een goede balans van structuur en vrijheid. Daarom gebruik ik, naast het vrij te bepalen repertoire, in onderling overleg ook graag een lesmethode.

De lessen duren over het algemeen 45 minuten of een uur en vinden bij jou thuis plaats. Je moet dus wel de beschikking hebben over een instrument. Wil je een proefles en twijfel je nog over de aanschaf van een piano, dan kan ik een digitaal instrument voor je meenemen. Voor zo’n proefles hoef je niets voor te bereiden, al is het natuurlijk altijd leuk als je iets kunt laten horen!

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?