Karina Markarova

Pianoles, Orgelles

Cursussen

Lesprijs

voor cursisten
€ 22,00

Locaties

Locatie Capelseweg (School of Music), Capelle aan den IJssel
WhatsApp Image 2023-09-20 at 16.12.07.jpeg WhatsApp Image 2023-09-20 at 16.12.07.jpeg
IMG_2043.jpg IMG_2043.jpg
IMG_2042.jpg IMG_2042.jpg
IMG_2040.jpg IMG_2040.jpg
capelle-aan-ijssel-capelseweg.jpg capelle-aan-ijssel-capelseweg.jpg
Thuisstudio Brongras, Rotterdam
image-32-768x1024@1.jpg image-32-768x1024@1.jpg
image-31-768x1024@1.jpg image-31-768x1024@1.jpg

Reviews (14)

Vriendelijk Deskundig Coachend Communicatief Enthousiast Inspirerend Ervaren Geduldig Didactisch Doelgericht Eigentijds Gezellig Stipt
Ik ben heel blij met Karina, ze is geduldig en vriendelijk en mede dank zij haar heb ik veel plezier in het piano leren spelen. Ik ga elke weeek graag naar haar les.

Bob Na 10 weken les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Enthousiast Inspirerend Coachend Ervaren Geduldig Didactisch Doelgericht Eigentijds Gezellig Stipt
ik vond het prima !

Anoniem Na 1 week les

Vriendelijk Geduldig
Vriendelijke vrouw waar je veel van kunt leren. :)

Anoniem Na 1 week les

Vriendelijk Deskundig Enthousiast Ervaren
Mijn dochter heeft een proefles gedaan en gelijk klinkt, ik denk dat Karina kan goed kinderen stimuleren en enthousiast maken over pianoles .

Roya Na 1 week les

Vriendelijk Deskundig Coachend

Rico Na 1 week les

Antonio Na 1 week les

Deskundig Doelgericht Inspirerend
Vanwege mijn gezondheid, ben ik als tandarts gestopt met werken. 45 jaar geleden heb ik een muziek opleiding afgerond met viool als hoofdinstrument, toen ook kort piano gespeeld. In 2020 ben ik op het idee gekomen om pianoles te nemen. Ik had bladmuziek met een wals van Fryderyk Chopin bewaard . In de herfst van 2020 heb ik contact gezocht met Karina Markarova. Toen kwam zij in mijn leven: bevlogen, veeleisend, met serieuze aandacht voor de leerling, lieve warme persoonlijkheid. Kortom, droomlerares! Zo'n muziekleraar heb ik vroeger niet gehad. Na een half jaar kon ik die wals van Chopin al spelen. Een jaar later speel ik een paar van zijn preludes, nocturne, mazurek, deel l van de Moonlight Sonate van Beethoven, een menuet van Paderewski en nog meer. Het heeft al mijn verwachtingen overtroffen, mijn grootste droom is uitgekomen. En dit alles dankzij Karina Markarova, grande dame en artiste😘

Bozena

Vriendelijk Deskundig Goed met kinderen Coachend Geduldig
Mijn zoon heeft de les erg prettig ervaren. We gaan zeker door met de lessen bij Karina. We volgen les bij Karina en onze zoon begint nu nootjes te lezen. Echt geweldig!

Ramona Na 1 week les

Vriendelijk Didactisch Goed met kinderen Coachend Geduldig

Jennifer Na 8 weken les

Goed met kinderen
Mijn dochter van 8 heeft sinds kort les van karina. In eerste instantie kwam karina mij wat streng over, maar al snel merkte ik dat karina niet streng maar duidelijk is en super aardig en behulpzaam. Onze dochter gaat elke week met plezier naar de pianoles. En door de duidelijke uitleg leert ze het super snel. Ik kan u karina zeker aanbevelen een duidelijke docent met het hart op de goede plaats.

Donna Na 1 week les

Deskundig Didactisch Enthousiast
Sinds najaar 2012 heb ik met veel plezier pianoles van Karina. Karina is een professionele en enthousiaste pianodocente. Karina weet mij altijd te motiveren en de soms ingewikkelde muzikale theorie voor mij op een toegankelijke manier uit te leggen. Hoewel ik heel lang geleden begonnen ben met piano spelen, ben ik pas sinds de pianolessen van Karina echt goed vooruit gegaan. Ik leer en studeer iedere lesweek met veel plezier bij Karina.

Anja

Goed met kinderen
mijn dochter had veel plezier, ik vond het gezellig

Semra Na 1 week les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Doelgericht Coachend Geduldig
Karina is een leuke en zeer getalenteerde docent!

Avinash Na 1 week les

Goed met kinderen
Hele fijne proefles

Nicky Na 1 week les

Karina Markarova KM
Karina
(14)
Vriendelijk Deskundig Coachend
Capelle aan den IJssel
en 1 andere locatie
vanaf
€ 22,00
per 30 min.
Privéles

Introductie

Als kind startte ik al vroeg met piano spelen. Toen ik 5 jaar oud was zei de muziekdocent van mijn school tegen mijn ouders dat ik een duidelijk talent voor muziek had. Ze hebben toen een piano aangeschaft en verder had ik geen keus meer! Daarna volgden 7 jaar basisschool voor muziek en 4 jaar muziekcollege. Dit waren mijn leukste studiejaren waarin ik mij goed heb kunnen ontwikkelen in verschillende disciplines. Ik deed in deze tijd ook mee aan 2 landelijke concoursen. Vervolgens volgde ik 5 jaar conservatorium als uitvoerende en docerend musicus. Dit was voor mij tevens een tijd van emotionele en artistieke ontwikkeling. Ik leerde dat het altijd de moeite loont om door te zetten en ik kijk hier nog steeds op terug als een waardevolle periode in mijn leven. Later in Nederland (2001-2003) heb ik ook 3 jaar orgel studie gedaan en hier een hbo diploma in behaald.

Pianoles

Een piano spelen is veel rijker dan een ander solo instrument. Jij hoeft geen begeleider hebben want dat ben je meestal zelf. Alles kan met jouw twee handen! Alleen het spelen in een pianoconcert met orkest is misschien nog mooier. Hoe ziet mijn les eruit?

Beginners:

Als eerste maak je kennis met de eigenschappen van het instrument. Hierbij kijken we naar de juiste handzetting op het klavier (zeer belangrijk). Verder wil ik je laten je ontdekken hoeveel je zelf kan zelf als je anders denkt. De les is in drie fasen verdeeld:

  • Een goede positie vinden voor de piano, de juiste zithoogte, lichaam laten ontspannen, handen op het klavier, enzovoorts. Muziekgrammatica, toonladders kenniscadans (1-4-5 functies) Kennis met de pianoliteratuur, van het blad leren spelen (noten kunnen lezen), uit het hoofd een klein fragment herhalen, improviseren (niet schrikken, op een heel eenvoudig manier!).

Gevorderden:

  • Ik vraag gevorderde studenten om een stukje voor te bereiden om te spelen voor de eerste les. Vervolgens samen naar de mogelijkheden zoeken, wat voor soort muziek ligt aan je hart, waar ligt je kracht? De klassieke muziek is altijd een basis voor alle hedendaagse muziekstromingen. Als jij een instrument kan beheersen, een goede speeltechniek hebt, verstand van muziektheorie én harmonieleer niet vreemd voor je is, dan ben jij een vis in het water ook in popmuziek en jazzmuziek. Voor alle niveaus blijft een doel belangrijk en dat is jouw studie interessant, boeiend en leerzaam maken. Al na een paar maanden merk jij hoe het veranderd is en is het onmogelijke mogelijk geworden! Als je zin hebt in de volgende les en ongeduldig wordt om meer te leren, dan zijn wij goed bezig!
Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Orgelles

Ik biedt tevens orgelles aan voor beginners en gevorderden. Er is een electronisch kerkorgel in mijn thuisstudio beschikbaar. Tevens is het mogelijk om op locatie op een echt kerkorgel te oefenen.

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?