Karina Markarova

Orgelles, Pianoles

Cursussen

Lesprijs

voor cursisten
€ 20,00

Locaties

Locatie Capelseweg (School of Music), Capelle aan den IJssel
Thuisstudio Brongras, Rotterdam
Karina Markarova KM
Karina
(10)
Deskundig Goed met kinderen Vriendelijk
Capelle aan den IJssel
en 1 andere locatie
vanaf
€ 20,00
per 30 min.
Privéles

Introductie

Als kind startte ik al vroeg met piano spelen. Toen ik 5 jaar oud was zei de muziekdocent van mijn school tegen mijn ouders dat ik een duidelijk talent voor muziek had. Ze hebben toen een piano aangeschaft en verder had ik geen keus meer! Daarna volgden 7 jaar basisschool voor muziek en 4 jaar muziekcollege. Dit waren mijn leukste studiejaren waarin ik mij goed heb kunnen ontwikkelen in verschillende disciplines. Ik deed in deze tijd ook mee aan 2 landelijke concoursen. Vervolgens volgde ik 5 jaar conservatorium als uitvoerende en docerend musicus. Dit was voor mij tevens een tijd van emotionele en artistieke ontwikkeling. Ik leerde dat het altijd de moeite loont om door te zetten en ik kijk hier nog steeds op terug als een waardevolle periode in mijn leven. Later in Nederland (2001-2003) heb ik ook 3 jaar orgel studie gedaan en hier een hbo diploma in behaald.

Pianoles

Een piano spelen is veel rijker dan een ander solo instrument. Jij hoeft geen begeleider hebben want dat ben je meestal zelf. Alles kan met jouw twee handen! Alleen het spelen in een pianoconcert met orkest is misschien nog mooier. Hoe ziet mijn les eruit?

Beginners:

Als eerste maak je kennis met de eigenschappen van het instrument. Hierbij kijken we naar de juiste handzetting op het klavier (zeer belangrijk). Verder wil ik je laten je ontdekken hoeveel je zelf kan zelf als je anders denkt. De les is in drie fasen verdeeld:

  • Een goede positie vinden voor de piano, de juiste zithoogte, lichaam laten ontspannen, handen op het klavier, enzovoorts. Muziekgrammatica, toonladders kenniscadans (1-4-5 functies) Kennis met de pianoliteratuur, van het blad leren spelen (noten kunnen lezen), uit het hoofd een klein fragment herhalen, improviseren (niet schrikken, op een heel eenvoudig manier!).

Gevorderden:

  • Ik vraag gevorderde studenten om een stukje voor te bereiden om te spelen voor de eerste les. Vervolgens samen naar de mogelijkheden zoeken, wat voor soort muziek ligt aan je hart, waar ligt je kracht? De klassieke muziek is altijd een basis voor alle hedendaagse muziekstromingen. Als jij een instrument kan beheersen, een goede speeltechniek hebt, verstand van muziektheorie én harmonieleer niet vreemd voor je is, dan ben jij een vis in het water ook in popmuziek en jazzmuziek. Voor alle niveaus blijft een doel belangrijk en dat is jouw studie interessant, boeiend en leerzaam maken. Al na een paar maanden merk jij hoe het veranderd is en is het onmogelijke mogelijk geworden! Als je zin hebt in de volgende les en ongeduldig wordt om meer te leren, dan zijn wij goed bezig!
Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Orgelles

Ik biedt tevens orgelles aan voor beginners en gevorderden. Er is een electronisch kerkorgel in mijn thuisstudio beschikbaar. Tevens is het mogelijk om op locatie op een echt kerkorgel te oefenen.

Stuur een bericht