Jeroen van der Ley

Gitaarles, basgitaarles, contrabasles, muziektheorie en muziekproductie in Rotterdam Delfshaven en via videoles

Afgestemd op jouw wensen

Jeroen geeft basgitaarles en gitaarles, en is op de basgitaar afgestudeerd aan het Conservatorium van Utrecht (bachelor) en Rotterdam (master). Jeroen heeft veel bandervaring bij bands in uiteenlopende genres. In Jeroen’s bas- en gitaarlessen komen onder andere muziektheorie, arrangeren en componeren aan de orde. De lessen zijn daarnaast praktisch en gericht op snel resultaat. De lessen worden zoveel mogelijk afgestemd op jouw wensen als cursist.

Basgitaardocent met cursist

Eigen nummers spelen

Tijdens de lessen kan je je eigen favoriete nummers oefenen. Aandachtspunten tijdens de bas- en gitaarlessen zijn: sound, techniek, ritme, harmonie en natuurlijk groove omdat dit voor elke bassist en gitarist van belang is. De lessen zijn praktisch ingericht zodat je als bassist of gitarist zelf aan de slag kan en eventueel kan meedraaien in een band. Aan de hand van deze nummers gaan we dieper in op de theorie erachter, dat zorgt ervoor dat het leren van nummers een stuk makkelijker word.

Auditie/Theorie/Gevorderden

Als je al verder gevorderd bent gaan we het in les les veel hebben over hoe je je eigen sound kan maken. Vaak zit je op een gegeven moment ‘vast’ in dingen die je altijd speelt, en dat kan een saai worden voor jezelf. We gaan je techniek en kennis van muziektheorie zo veel mogelijk aan elkaar koppelen. We gaan het hebben over muzikaal voorstellingsvermogen, frasering, time, groove, en sound. Het doel is om uiteindelijk minder voorbedachte ‘licks’ te spelen, maar in het moment met het meest muzikale idee te komen in die situatie. Ik laat je zoveel mogelijk mee spelen met tracks die geen bas of gitaar hebben, net alsof je op het podium staat. Ook als je auditie wil gaan doen kan ik je daarvoor klaarstomen, en je alles bijbrengen wat je wil weten.

Jeroen geeft muziekles in zijn thuisstudio aan de Mathenesserdijk 280 A2 in Rotterdam Spangen.

Ga verder naar beschikbare tijden

Stel je vraag aan Jeroen

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Let op: Het is niet mogelijk om een e-mailadres of telefoonnummer mee te sturen.