Jeroen van der Ley

Gitaarles, Basgitaarles, Contrabasles, Muziekproductie, Muziektheorie

Cursussen

Lesprijs

voor cursisten
€ 27,50

Locaties

Thuisstudio Mathenesserdijk, Rotterdam
MG_0341_WEB_Willem-de-Kam-e1512383862977.jpg MG_0341_WEB_Willem-de-Kam-e1512383862977.jpg
MG_0374_WEB_Willem-de-Kam-e1512384051789.jpg MG_0374_WEB_Willem-de-Kam-e1512384051789.jpg
Videoles

Reviews (8)

Vriendelijk Deskundig Inspirerend Eigentijds
Prima, leuk en inspirerend

Leo Na 7 weken les

Enthousiast
Jeroen is een enthousiaste docent, die zorgt voor ontspannen lessen, waarbij hij de juiste verhouding weet te vinden tussen uitdaging en relaxed spelen. Ook het evenwicht tussen het leren door meespelen met zelfgekozen muziek en de meer technische oefeningen is fijn!

Jantine Na 19 weken les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Didactisch Enthousiast Coachend
Jeroen is een erg bedreven en betrokken docent, die goed kijkt wat er bij een leerling past, en welke leermethode geschikt is. Door zijn enthousiasme in het lesgeven krijg je zelf ook veel energie in het spelen en kun je bijna altijd weer met een nieuw liedje in de vingers naar huis!

Anne Na 1 week les

Communicatief Vriendelijk Didactisch Eigentijds Enthousiast Ervaren Geduldig Gezellig
Geweldige docent, kan goed uitleggen en maakt het vooral erg leuk om te leren spelen. Bedankt Jeroen!

Niels Na 7 weken les

Vriendelijk Deskundig Coachend

Lennart Na 1 week les

Communicatief Deskundig Geduldig
Jeroen is enthousiast en een pure bass-player, dat ademt hij in zijn hele benadering. Elke keer is de les weer een feestje.

Jules Na 1 week les

Superfijne, ontspannen en leerzame les. Prettige stijl van lesgeven: rustig, positief, en aansluiten bij het niveau van de leerling

Judith Na 17 weken les

Marcel Na 1 week les

Jeroen van der Ley JL
Jeroen
(8)
Vriendelijk Deskundig Enthousiast
Rotterdam
en 1 andere locatie
vanaf
€ 27,50
per 30 min.
Privéles
Videoles mogelijk

Afgestemd op jouw wensen

Jeroen geeft basgitaarles en gitaarles, en is op de basgitaar afgestudeerd aan het Conservatorium van Utrecht (bachelor) en Rotterdam (master). Jeroen heeft veel bandervaring bij bands in uiteenlopende genres. In Jeroen’s bas- en gitaarlessen komen onder andere muziektheorie, arrangeren en componeren aan de orde. De lessen zijn daarnaast praktisch en gericht op snel resultaat. De lessen worden zoveel mogelijk afgestemd op jouw wensen als cursist.

SOM SOM

Eigen nummers spelen

Tijdens de lessen kan je je eigen favoriete nummers oefenen. Aandachtspunten tijdens de bas- en gitaarlessen zijn: sound, techniek, ritme, harmonie en natuurlijk groove omdat dit voor elke bassist en gitarist van belang is. De lessen zijn praktisch ingericht zodat je als bassist of gitarist zelf aan de slag kan en eventueel kan meedraaien in een band. Aan de hand van deze nummers gaan we dieper in op de theorie erachter, dat zorgt ervoor dat het leren van nummers een stuk makkelijker word.

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Auditie/Theorie/Gevorderden

Als je al verder gevorderd bent gaan we het in les les veel hebben over hoe je je eigen sound kan maken. Vaak zit je op een gegeven moment ‘vast’ in dingen die je altijd speelt, en dat kan een saai worden voor jezelf. We gaan je techniek en kennis van muziektheorie zo veel mogelijk aan elkaar koppelen. We gaan het hebben over muzikaal voorstellingsvermogen, frasering, time, groove, en sound. Het doel is om uiteindelijk minder voorbedachte ‘licks’ te spelen, maar in het moment met het meest muzikale idee te komen in die situatie. Ik laat je zoveel mogelijk mee spelen met tracks die geen bas of gitaar hebben, net alsof je op het podium staat. Ook als je auditie wil gaan doen kan ik je daarvoor klaarstomen, en je alles bijbrengen wat je wil weten.

Jeroen geeft muziekles in zijn thuisstudio aan de Mathenesserdijk 280 A2 in Rotterdam Spangen.

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?

Gitaarles

In de gitaarlessen beginnen we met het spelen van simpele nummers en tokkeltjes, vingerzettingen van de basis akoorden, en melodie komen dan ook aan bod. Vanuit daar gaan we verder kijken naar barré akkoorden, dingen als het CAGED systeem en soleren. Ook sound is belangrijk als (electrisch) gitarist, dus gaan we ook kijken naar effecten en versterkers, en hoe je die moet instellen.

MG_0372_WEB_Willem-de-Kam-e1512384377742 MG_0372_WEB_Willem-de-Kam-e1512384377742

Basgitaarles

Je bent bij de basles welkom zowel als absoluut beginner maar ook zeker als gevorderde bassist. Als je beginner bent gaan we aan de slag met techniek en vingerzetting. En leer ik je om algemeen overzicht te krijgen op de hals. Het lezen van tabs en akkoorden komt aan bod. Als gevorderde gaan we dieper in op het muzikale aspect (naast de basics natuurlijk). Dan kan je denken aan het maken van goeie baslijnen, timing verbeteren, en een beter geluid maken en (jazz) theorie. Ook als je dus 'vast' zit kan ik je helpen met technieken en tools om je spel weer naar een hoger niveau te brengen. 

Contrabasles

Als je graag de contrabas wil leren spelen ben je welkom, We beginnen met de basics; vingerzetting, positiespel. En als je wil gaan we dieper in op theorie, sound en timing.

Muziekproductie

Wil je meer leren over Ableton Live of Logic? Daar kan ik je bij helpen. Ik kan je uitleggen over hoe de interfaces werken, en hoe je zelf het beste kan opnemen, of beats kan maken. Als je al een liedje hebt, kan ik je leren over het afmixen en masteren van de track.

Muziektheorie

Muziektheorie zit al inbegrepen in de andere muziek lessen die ik geef. Maar losse therorielessen zijn ook mogelijk. Dat is voornamelijk handig als je auditie wil gaan doen bij een muziekopleiding bijvoorbeeld. We zullen het hebben over intervallen, harmonie, solfège, jazz-theorie, melodie. En hoe deze dingen met elkaar samen hangen. Bij de theorie lessen komt ook veel solfege aan bod zodat je naast het 'weten' van de theorie,het ook echt kan horen.