Javier Figueira

Drumles, Muziekproductie

Cursussen

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
n.v.t

Locaties

Reviews (3)

Vriendelijk Deskundig Enthousiast Inspirerend

Eva Na 1 week les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Inspirerend Coachend Ervaren Geduldig
Javier is nice and easy going. The lesson was on top, straight to the point.

Ekaterina Na 1 week les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Doelgericht Inspirerend Coachend Ervaren Gezellig
Ik heb een goeie begeleiding gehad van Javier. Hij heeft de nodige ervaring en kennis in huis om te kunnen bereiken wat jij wilt. Buiten het mixen en masteren is het gewoon een top gozer met wie je kan chillen en lachen😁

Karan Na 1 week les

Terug naar het overzicht
Javier Figueira JF
Javier
(3)
Vriendelijk Deskundig Inspirerend

Introductie

Hey! Mijn naam is Javier Figueira en ik ben drummer en producer!

Van kleins af aan kwam ik al in aanraking met muziek. Mijn vader speelt bass en ik kreeg daardoor veel van muziek mee. Op mijn 14e kreeg ik mijn eerste drumles, nadat ik al enige tijd op potten/pannen en kussens heb geoefend. Na een aantal lessen werd ik serieuzer, waardoor ik al snel overging op het thuis spelen op een echte drumkit. Ik begon te spelen in verschillende bands, waardoor ik in aanraking kwam met veel verschillende stijlen. Thuis oefenend, wilde ik ook vaak filmpjes opnemen en tracks inspelen. Hierdoor kwam ik ook al snel in aanraking met opname, mix en mastering.

Nu, bijna 14 jaar verder, speel ik in verscheidene bands en ben ik erg veel met muziek bezig. Ik speel in een aantal bands en heb een fijne muziekstudio in Rotterdam waar ik kan werken. Hier doe ik meestal mix/master werk of speel ik drums in. Ik heb een diploma behaald in audio engineering/producing waar ik erg veel kennis heb kunnen opsteken.

In mijn lessen staat voornamelijk persoonlijke (artistieke) ontwikkeling centraal. Zeker bij de productie lessen zal ik erg goed kijken naar bijvoorbeeld wat voor sound de artiest bijvoorbeeld wilt en hoe die dat het best kan bereiken.

Met de drumlessen moet ik altijd even afstemmen op de leerling en diens wensen. Het hangt er namelijk erg vanaf of een leerling serieuze ambities heeft, of juist voor het plezier drums speelt. Dit is allebei goed en daar kan ik in beide gevallen mee werken. Voor de wat serieuzere leerling kijk ik graag naar hoe het spel verbeterd kan worden aan de hand van lessen in bijv. techniek, grooves en fills. Voor de leerling die meer voor het plezier komt zal er zeker ook aandacht zijn voor muzikale ontwikkeling, maar dan wellicht meer in spelvorm (bijv. meespelen met muziek).

Drumles

Ik bied drumles aan voor de absolute beginner tot de wat meer gevorderde muzikanten. Ik speel nu meer dan 13 jaar drums en heb in verschillende soorten bands gefungeerd. De stijlen die ik voornamelijk speel zijn Pop/Rock, Hiphop en R&B, maar ook andere (niet-westerse) stijlen zoals meer Latin, Jazz en Reggae.

Ik heb aardig wat les mogen geven, voornamelijk aan jongere/beginnende leerlingen. Ik heb ook de wat gevorderde muzikant lesgegeven. Dit waren vaak privélessen en dus ook van verschillende leeftijden/niveaus.

De lessen zullen afgestemd worden op de vraag van de leerling. Wat wil deze en wat wilt deze leren/bereiken met de lessen? Drumles meer ter ontspanning kan natuurlijk ook! Dan zal er bijvoorbeeld meer meegespeeld worden op muziek. Het niveau van de leerling maakt niet uit. De absolute beginner tot de gevorderde muzikant is welkom!

Muziekproductie

Naast drumles biedt ik dus ook les in muziekproductie aan. Dat wil zeggen dat ik je kan begeleiden als artiest in het opnemen/mixen/masteren van tracks. Ik werk hoofdzakelijk (en al een aantal jaar) met Cubase, eigenlijk de tegenhanger van Pro Tools. De meeste DAW’s (de software waarmee je muziek maakt/opneemt) hebben dezelfde soort workflow; ik kan ook dan met de meesten overweg. Mocht je nou echt les willen in bijvoorbeeld Logic of Ableton (een programma waar ik bijvoorbeeld niet mee werk), kan ik altijd kijken of ik niet iemand ken.

Hou er ook rekening mee dat ik geen beatmaker ben! Ik ben voornamelijk gespecialiseerd in het opname/mix/mastering en productie process van tracks, voornamelijk gebaseerd op live-materiaal. Hieronder een voorbeeld van een song waar ik de drums heb ingespeeld én de mix heb verzorgd!

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?