Jasper Fernandez

Songwriting, Muziekproductie

Lesprijs

voor cursisten
€ 22,00

Locaties

Thuisstudio Jacob van Lennepstraat, Schiedam
Jasper Fernandez JF
Jasper
Schiedam
vanaf
€ 22,00
per 30 min.
Privéles

Introductie

Al van jongs af aan had ik een grote passie voor muziek. Het begon met mijn favoriete artiesten nadoen op muziekbandjes, daarna kocht ik mijn eigen home-studio en tegenwoordig werk ik in studio’s door heel Nederland, heb ik op alle festivals in Nederland opgetreden en zomer tours achter de rug in Spanje, Griekenland en Portugal onder de naam Kid de Blits.

Zelfs op de middelbare school was ik voornamelijk bezig in de les met nieuwe woorden vinden die ik kon gebruiken in mijn teksten. Uiteindelijk heb ik zo spelenderwijs een muzikale carriere opgebouwd die vrij serieus is geworden en daarnaast mijn diploma behaald op de Herman Brood Academie. Iedereen met een passie kan muziek maken alleen maar soms zal je vastlopen op bepaalde punten en ik ben van mening dat doorzettingsvermogen belangrijker is dan talent. Talent is iets wat je ontwikkeld door middel van doorzettingsvermogen. Ik  ben daar om je te ondersteunen en jouw talenten te ontwikkelen, van songwriting tot de opnames. Mijn specialiteiten liggen in het schrijven van de teksten van een hiphop song tot een pop song, en het opnameproces. Dit is ook de cursus die ik aanbied: Songwriting & productie.

studio 2 studio 2

Songwriting

Een liedje opnemen begint natuurlijk bij het schrijven van de tekst en verzinnen van de flow en melodie. Soms barst je van de inspiratie en soms niet, dat is heel normaal. Het is dan heel makkelijk om op te geven maar de kunst is om jezelf daar doorheen te werken. Er zijn artiesten die hun eigen teksten schrijven en artiesten die hun teksten laten schrijven of co-writen. Ik wilde het altijd zelf kunnen en daardoor ben ik dit altijd gaan doen en ben ik later ook voor andere artiesten gaan schrijven of co-writen. Inmiddels heb ik geschreven voor artiesten als Ali B, Ronnie Flex, Famke Louise, Mr Polska etc. In een les begeleid ik de cursist graag door het proces van schrijven om het vervolgens te recorden. Vaak worden we gestopt door twijfels of perfectionisme. Ik ben er dan om de cursist dit benodigde duwtje in de rug te geven.

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Productie

Het recorden/produceren van een song gaat vaak een stuk soepeler vanwege het enthousiasme dat je opbouwt bij het schrijven. Dit vind ik het mooiste om te doen en ook belangrijk voor de cursist om hen bij te begeleiden. Zelf ben ik inmiddels 5 studio EP’s verder dia ik o.a onder platenlabel TopNotch heb gereleased. Tegenwoordig kan je met een home studio al veel bereiken, ook qua mix en master. Grote professionele studio’s zijn al lang niet meer essentieel om een goede hiphop/pop song te produceren omdat de programma’s steeds makkelijker worden om mee te werken. Mijn eigen songs neem ik op in het opname programma Logic (alleen beschikbaar voor Mac) In dit programma zal ik de cursist opnemen en begeleiden tot aan mix en master. Er bestaan veel cursussen/workshops voor songwriting maar daar blijft vaak bij. Ik wil een stapje verder gaan en de cursist ook zijn eigen song daadwerkelijk op laten nemen in een professionele studio. Het enige wat er nodig is vanuit de cursist is een boel enthousiasme en energie!

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?
studio 1 studio 1