Helene Richter

Zangles

Cursussen

Lesprijs

voor cursisten
€ 22,00

Locaties

Locatie Wijkcentrum Charlois (School of Music), Rotterdam
Locatie Capelseweg (School of Music), Capelle aan den IJssel
Thuisstudio Les aan huis bij cursist (3014)
Helene Richter HR
Helene
Rotterdam
en 2 andere locaties
vanaf
€ 20,00
per 30 min.
Privéles

Introductie

Ik ben Helene, 33 jaar oud en ik geef al ruim 10 jaar individuele zangles voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen van alle leeftijden en niveaus.

Afgestudeerd ben ik in 2016 (Jazz zang met bijvak piano) aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ik werk naast het lesgeven aan mijn eigen projecten, waar ik voor componeer, concerten organiseer en uitvoer. Voor meer informatie ben je welkom op mijn website (www.helenematthia.com).

Ik ben vroeg begonnen met zingen - aan het begin vooral in koren en ensembles. Het podium vond ik altijd al aantrekkelijk en ik heb ook veel toneel gespeeld, maar ik had als tiener steeds vaker last van mijn stem, ik werd snel hees en voelde me geblokkeerd van mijn eigen lichaam. Het duurde lang totdat ik een goede weg had gevonden om mezelf te kunnen helpen. Ik had vele slechte ervaringen tijdens mijn eerste zanglessen gehad die me lieten twijfelen aan mezelf. Ik heb besloten om later die docent te worden die ik toen zelf heel erg graag wilde hebben! Ik kan me door mijn eigen ervaringen goed invoelen in mensen die blokkades hebben, en het gevoel als je ze dan eindelijk doorbreekt is geweldig.

Ik vind de juiste aanpak van groot belang. Je lichaam is je instrument, en zingen heeft veel met je eigen persoonlijkheid te maken. 

In mijn lessen biedt ik naast zangtechniek ook het leren van eigen begeleiding (piano), muziektheorie, solfege - en het schrijven van eigen liedjes.

Ik zet van te voren altijd een doel met mijn leerlingen, die we dan stap voor stap benaderen!

 

DSC07847 Bewerkt Batch 2 Kopie2.jpg

Zangles

Zangles is mijn specialiteit. Ik heb al velen geholpen hun blokkades te overkomen en hun techniek enorm te verbeteren. Mijn focus ligt hierbij vooral op ademoefeningen en het bewustworden van je eigen lichaam. Dit combineer ik altijd met het leren en uitvoeren van een kleurrijk repertoire. De leerling geeft het tempo en de focus aan. Sommige willen alleen lekker zingen, andere willen vooral oefeningen doen. Alles kan! 

31732385_2082178132019999_5683034617930579968_n.jpg
Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Stuur een bericht