Harm Nielsen

Gitaarles, Muziekproductie, Muziektheorie, Songwriting

Cursussen

Lesprijs

voor cursisten
€ 25,00

Locaties

Thuisstudio Oudegein, Amersfoort
Videoles

Reviews (3)

Deskundig Didactisch Geduldig
Harm kan je diep mee de theorie innemen en tegelijkertijd praktisch blijven door je nuttige tips te geven waar je meteen wat aan hebt. En minstens zo belangrijk: hij legt het allemaal heel helder uit.

Dave

Vriendelijk Deskundig Didactisch
Harm Nielsen geeft je vrijheid in het leren van gitaar. Hij verplaatst zich altijd in jouw spel, en zorgt dat daar uitstekende uitleg en theorie bij komt kijken.

Boris

Didactisch Enthousiast Doelgericht
Harm Nielsen kan de moeilijkste dingen begrijpbaar maken voor bijna iedereen door zich uitstekend te verplaatsen in zijn studenten.

Dennis

Harm Nielsen HN
Harm
(3)
Didactisch Deskundig Geduldig
Amersfoort
en 1 andere locatie
vanaf
€ 25,00
per 30 min.
Privéles
Videoles mogelijk

Introductie

Ik geef al ruim 25 jaar gitaarles en muziektheorie & solfège. Al voor mijn afstuderen aan het conservatorium (Gitaar, jazz en pop) ben ik begonnen met lesgeven. Op het conservatorium heb ik naast beter gitaar, ook beter les leren geven.

Ik vind het leuk om mensen op weg te helpen hun muzikale doelen te bereiken. In mijn lessen werk ik altijd vanuit de muziek die jij wilt leren. In de muziek zelf liggen namelijk alle dingen besloten: de akkoorden, de ritmes en de bijbehorende technieken. Mijn eigen muzikale voorkeur is breed: van Braziliaans tot funk, van jazz tot folk. Zowel akoestisch als elektrische gitaar. Omdat ik zelf nogal van improviseren hou leg ik mezelf voor al toe op jazz en aanverwante stijlen.

Ik geef les bij mij thuis in de serre, aan de keukentafel. Opnametechniek geef ik op de zolder waar ik een kleine homestudio heb. Vanuit hier verzorg ik ook de Online lessen. Die gaan meestal via Skype. Ik werk met twee camera’s, zodat jij goed kunt zien wat ik doe op de gitaar.

We werken altijd vanuit jouw (leer)doelen.

Gitaarles

Vanuit mijn lespraktijk geef ik gitaarles aan gitaristen die al wat kunnen. Vaak willen zij zich verdiepen in bijvoorbeeld akkoorden of het verbeteren van hun  techniek. Of leren improviseren op blues, rock en jazz schema’s. Afhankelijk van wat jij wilt bereiken maken we een plannetje en gaan we start. De lessen zijn zowel wekelijks als om de week te volgen. Losse lessen (met een specifiek doel) zijn ook te volgen.

Ik probeer jou zoveel mogelijk te leren over de principes achter de muziek die jij wilt leren. Zo leer niet alleen een trucjes, wat soms ook leuk is, maar ook concepten waarmee je zelf uit de voeten kan. Ik werk niet vanuit boeken of iets dergelijks. Er is allerlei materiaal beschikbaar; we gebruiken datgeen wat jou past.

Bij mij kun je terecht voor bijna alle stijlen: rock, pop, jazz, brasil, fingerstyle, etcetera. Voor klassiek gitaar of flamenco verwijs ik je graag naar gitaristen die daarin een opleiding hebben genoten: want dat is echt een ‘andere tak van sport’. Wel kun je bij mij terecht voor noten leren spelen: soms is dit handig voor als je bijvoorbeeld jazz speelt.

Ook kun je bij mij terecht als je je wilt voorbereiden voor een toelatingsexamen gitaar voor een muziekopleiding (zoals het conservatorium, de rock-academie o.i.d.). Zie de cursus ‘Muziektheorie & Solfège’. Deze cursus is goed te combineren met de gitaarlessen.

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Muziektheorie & Solfège

Sommige mensen willen meer weten over muziektheorie. Hoe zitten akkoorden in elkaar? Hoe kan de kennis van harmonieleer en toonladders mij helpen met improviseren of met het schrijven van een liedje? Je kunt bij mij theorie en solfège ook volgen als voorbereiding op een toelatingsexamen voor het conservatorium of andere muziekopleiding. Het maakt niet uit wat voor muziekinstrument je speelt of zingt: dit is een algemene cursus. Het aantal lessen hangt af van jouw niveau en wat jij wilt bereiken.

Als je je als gitarist wilt voorbeiden voor een toelating kunnen we dit combineren met gitaarlessen .

Stuur een bericht

Eenvoudige opnametechniek

Als muzikant of singer-songwriter kan het heel praktisch zijn als je iets weet van opnametechniek. Niet zozeer om een een professioneel album te produceren, maar…:

  • Om nette demoversies te maken van je liedjes of arrangementen Om je te helpen met het schrijfproces.

Ik kan je de basics leren: hoe werkt een DAW (bijvoorbeeld Garageband of Logic). Wat kun je er mee? Welke spullen heb je nodig? Hoe neem je eenvoudig zang, gitaar, piano, etc. op? Wat is MIDI en wat kun je ermee? Ook hier geldt: het aantal lessen hangt af van jouw niveau en wat jij wilt bereiken.

Harm_Elferink