Harm Nielsen

Muziekproductie, Gitaarles, Muziektheorie, Songwriting, Basgitaarles

Lesprijs

voor cursisten
€ 25,00

Locaties

Thuisstudio Oudegein, Amersfoort
Lessen_Serre_small.jpg Lessen_Serre_small.jpg
Videoles

Reviews (3)

Deskundig Didactisch Geduldig
Harm kan je diep mee de theorie innemen en tegelijkertijd praktisch blijven door je nuttige tips te geven waar je meteen wat aan hebt. En minstens zo belangrijk: hij legt het allemaal heel helder uit.

Dave

Vriendelijk Deskundig Didactisch
Harm Nielsen geeft je vrijheid in het leren van gitaar. Hij verplaatst zich altijd in jouw spel, en zorgt dat daar uitstekende uitleg en theorie bij komt kijken.

Boris

Didactisch Enthousiast Doelgericht
Harm Nielsen kan de moeilijkste dingen begrijpbaar maken voor bijna iedereen door zich uitstekend te verplaatsen in zijn studenten.

Dennis

Harm Nielsen HN
Harm
(3)
Didactisch Deskundig Geduldig
Amersfoort
en 1 andere locatie
vanaf
€ 25,00
per 30 min.
Privéles
Videoles mogelijk

Introductie

Ik geef al ruim 25 jaar (bas)gitaarles en muziektheorie & solfège. Al voor mijn afstuderen aan het conservatorium (Gitaar, jazz en pop) ben ik begonnen met lesgeven. En dat doe ik nu nog steeds, met veel plezier.

Ik vind het leuk om mensen op weg te helpen hun muzikale doelen te bereiken. In mijn lessen werk ik altijd vanuit de muziek die jij wilt leren. In de muziek zelf liggen namelijk alle dingen besloten: de akkoorden, de ritmes en de bijbehorende technieken. Mijn eigen muzikale voorkeur is breed: van Braziliaans tot funk, van jazz tot folk. Zowel akoestisch als elektrische gitaar. Omdat ik zelf nogal van improviseren hou leg ik mezelf voor al toe op jazz en aanverwante stijlen.

Ik geef les bij mij thuis in de serre, aan de keukentafel. Opnametechniek geef ik op de zolder waar ik een kleine homestudio heb. Vanuit hier verzorg ik ook de Online lessen. Die gaan meestal via Skype. Ik werk met twee camera’s, zodat jij goed kunt zien wat ik doe op de gitaar.

We werken altijd vanuit jouw (leer)doelen. 

 

HarmCloseTaylor005.jpg HarmCloseTaylor005.jpg

Gitaarles

Vanuit mijn lespraktijk geef ik gitaarles aan gitaristen die al wat kunnen. Vaak willen zij zich verdiepen in bijvoorbeeld akkoorden of het verbeteren van hun  techniek. Of leren improviseren op blues, rock en jazz schema’s. Afhankelijk van wat jij wilt bereiken maken we een plannetje en gaan we start. De lessen zijn zowel wekelijks als om de week te volgen. Losse lessen (met een specifiek doel) zijn ook te volgen.

Ik probeer jou zoveel mogelijk te leren over de principes achter de muziek die jij wilt leren. Zo leer niet alleen een trucjes, wat soms ook leuk is, maar ook concepten waarmee je zelf uit de voeten kan. Ik werk niet vanuit boeken of iets dergelijks. Er is allerlei materiaal beschikbaar; we gebruiken datgeen wat jou past.

Bij mij kun je terecht voor bijna alle stijlen: rock, pop, jazz, brasil, fingerstyle, etcetera. Voor klassiek gitaar of flamenco verwijs ik je graag naar gitaristen die daarin een opleiding hebben genoten: want dat is echt een ‘andere tak van sport’. Wel kun je bij mij terecht voor noten leren spelen: soms is dit handig voor als je bijvoorbeeld jazz speelt.

Ook kun je bij mij terecht als je je wilt voorbereiden voor een toelatingsexamen gitaar voor een muziekopleiding (zoals het conservatorium, de rock-academie o.i.d.). Zie de cursus ‘Muziektheorie & Solfège’. Deze cursus is goed te combineren met de gitaarlessen.

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Muziektheorie & Solfège

Sommige mensen willen meer weten over muziektheorie. Hoe zitten akkoorden in elkaar? Hoe kan de kennis van harmonieleer en toonladders mij helpen met improviseren of met het schrijven van een liedje? Je kunt bij mij theorie en solfège ook volgen als voorbereiding op een toelatingsexamen voor het conservatorium of andere muziekopleiding. Het maakt niet uit wat voor muziekinstrument je speelt of zingt: dit is een algemene cursus. Het aantal lessen hangt af van jouw niveau en wat jij wilt bereiken.

Als je je als gitarist wilt voorbeiden voor een toelating kunnen we dit combineren met gitaarlessen .

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?

Eenvoudige opnametechniek

Als muzikant of singer-songwriter kan het heel praktisch zijn als je iets weet van opnametechniek. Niet zozeer om een een professioneel album te produceren, maar…:

  • Om nette demoversies te maken van je liedjes of arrangementen Om je te helpen met het schrijfproces.

Ik kan je de basics leren: hoe werkt een DAW (bijvoorbeeld Garageband of Logic). Wat kun je er mee? Welke spullen heb je nodig? Hoe neem je eenvoudig zang, gitaar, piano, etc. op? Wat is MIDI en wat kun je ermee? Ook hier geldt: het aantal lessen hangt af van jouw niveau en wat jij wilt bereiken.

 

Hiervoor is het wel handig dat je 1 of meerdere instrumenten bespeeld en beschikt over opname software (zoals Protools of Logic).Uiteraard kan ik ook met je meedenken over de aanschaf van bepaalde spullen.

Harm_Elferink Harm_Elferink

Songwriting

Sommige mensen vinden het leuk om hun eigen liedjes te schrijven, als singer songwriter, een theaterproductie of liedjes voor in de klas.Wanneer je merkt dat je vast zit qua schrijven, of steeds op dezelfde dingen komt, dan kan ik je helpen met het schrijven van je songs.Dit is ook goed te combinerern met theorie en opnametechniek, afhankelijk van jouw vraag.

Bandcoaching

Als band is het soms fijn om wat ideen en feedback te krijgen 'van buiten'. Als bandcoach kan ik jullie als band helpen om wat extra stappen te zetten, andere wegen te bewandelen, puntjes op de 'i' te zetten, etc. Ik doe dit uiteraard op locatie!

Muziekproductie

Voor de mensen die eenvoudige opnames willen maken (in de thuisstudio) geef ik een lessen muziekproductie. Hierin leer je de basics van het opnemen en produceren van muziek zodat je liedjes op demo-niveau kan maken. Ook kan ik je helpen met de aspecten van songwriting en arrangeren.

 

Gitaarles

In de meer dan 25 jaar dat ik gitaarles geef heb ik gemerkt dat je het beste kan werken vanuit de leerdoelen van de leerling. Elke les heeft te maken met dat leerdoel: dat houdt je gemotiveerd! 

Ik geef de lessen thuis, zowel akoestisch als electrische gitaar. Je moet zelf over een instrument beschikken.

De minimale leeftijd is 14 jaar. En ik geef les aan mensen die al wat kunnen. Mensen die jonger zijn dan 14 en absolute beginners raad ik aan om naar een muzikeschool te gaan.

Muziektheorie

Sommige mensen zien als een berg op tegen het leren van muziektheorie. Zij denken dat het taai en saai is. Het tegendeel is waar: door de theorie steeds te koppelen aan jouw favoriete muziek gaat het snel genoeg voor je leven. Veel mensen ervaren het als een verademing als ze meer snappen van toonladders, hoe akkoorden in elkaar zitten, etc. Dat geeft juist vrijheid en een boost aan je spel en creativiteit.

Songwriting

Door de jaren heen heb ik veel mensen geholpen met het schrijven van liedjes of het uitwerken van hun ideeen. Het gaat dan vaak over de vorm van een stuk, opbouw en het voorkomen dat de liedjes (te veel) op elkaar gaan lijken. Soms is het ook handig om te leren hoe je vervolgens een leadsheet kan maken van je song: dit helpt als je met andere muziukanten gaat samenwerken.

Dit is ook goed te combineren met de muziekproductie lessen.

Basgitaarles

Voor basgitaarles geldt het zelfde als de gitaarlessen: ik geef les vanuit jouw leerdoelen. Het liefst werken vanuit de liedjes die jij wilt leren spelen. Dan komen de bijbehorende technieken vanzelf aan bod.