Gonçalo Monteiro

Gitaarles, Zangles, Basgitaarles, Songwriting

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
€ 25,00

Locaties

Locatie de Mozaïek (School of Music), Rotterdam
WhatsApp Image 2023-08-02 at 12.24.44.jpeg WhatsApp Image 2023-08-02 at 12.24.44.jpeg
WhatsApp Image 2023-08-02 at 12.24.44 (1).jpeg WhatsApp Image 2023-08-02 at 12.24.44 (1).jpeg
WhatsApp Image 2023-08-02 at 12.24.45 (1).jpeg WhatsApp Image 2023-08-02 at 12.24.45 (1).jpeg
Thuisstudio Lamgroen, Den Haag
IMG_1153.jpg IMG_1153.jpg
Videoles

Reviews (16)

Communicatief Vriendelijk Deskundig Enthousiast Coachend Ervaren Doelgericht Klassieke lesmethode

Anoniem Na 1 week les

Enthousiast Doelgerichtheid
Een goede eerste les!

Anoniem Na 1 week les

Vriendelijk Enthousiast Inspirerend Ervaren Gezellig
Ontzettend enthousiasten en motiverende docent, ik ben opnieuw verliefd geworden op muziek maken door Gonçalo

Tom Na 1 week les

Vriendelijk Goed met kinderen

Monique Na 1 week les

Enthousiast

Antonio Candido

Communicatief Vriendelijk Deskundig Stipt Didactisch Enthousiast Doelgericht Inspirerend

Anoniem Na 1 week les

Goed met kinderen

Tamara Na 1 week les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Enthousiast

Maaike Na 1 week les

Communicatief Vriendelijk Didactisch Enthousiast Inspirerend
Een open minded, geduldige, man die voor mij de juiste methode wist te vinden om op mijn 66ste nog gitaar te kunnen leren spelen

Luz Na 1 week les

Communicatief Vriendelijk Goed met kinderen Enthousiast
Onze zoon van 11 jaar vindt de lessen heel leuk, vooral het samenspelen van muziek. Na eerst een goede basis te hebben gekregen in traditionele lessen, zijn ze nu creatief bezig met muziek.

Arno Na 118 weken les

Betsy Na 1 week les

Konstantinos Na 27 weken les

Aardig, enthousiast en (lijkt mij) deskundig.

Peter Na 1 week les

Vrolijke en goede leeraar gaat heel goed met leerlingen om .

Selena Na 13 weken les

Kundige docent, vriendelijk en resultaatgericht

Chantal Na 1 week les

His is aardig en vriendelijk. Ik heb het idee dat hij ook kundig is.

Greg S. Na 6 weken les

Gonçalo Monteiro GM
Gonçalo
(16)
Enthousiast Vriendelijk Communicatief
Rotterdam
en 2 andere locaties
vanaf
€ 25,00
per 30 min.
Privéles
Videoles mogelijk

Meer dan 20 jaar ervaring

Gonçalo groeide op in Portugal in een muzikale familie, zo speelde zijn opa banjo en zijn zus piano. Hij begon op 15 jarige leeftijd met het bespelen van de Portugese 10 snarige gitaar. Zijn eerste bijbaan was het spelen van ‘Fado’ (Portugese muziekstijl) in het theater. Zijn favoriete stijlen zijn latin en jazz.Gonçalo is een gepassioneerde musicus en een enthousiaste docent met veel affiniteit voor lesgeven. Hij weet volwassenen en kinderen te motiveren en te inspireren om over muziek te leren, muziek te luisteren en natuurlijk zelf te maken. Zijn professionele houding komt voort uit een brede theoretische kennis die hij zowel tijdens zijn studie als op het podium heeft opgedaan. Gonçalo heeft meer dan 20 jaar ervaring als docent en neemt voor iedereen de tijd om de lesstof helder en geduldig over te brengen.

Gitaardocent met cursist Gitaardocent met cursist

Gitaarles en basgitaarles

Tijdens de gitaarles en basgitaarles leer je alle technieken die belangrijk zijn om jouw favoriete muziek te spelen. Technieken die je zult leren zijn bijvoorbeeld fingerpicking en plectrum gebruik maar ook creatief omgaan met improvisatie. In zijn lessen besteed Gonçalo specifiek aandacht aan gehoorontwikkeling door zingen en naspelen van melodie. Wanneer je meer inzicht krijgt in de muziek die je hoort leer je om op gehoor zelf nummers te kunnen naspelen.

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Zangles

Bij het maken van eigen muziek liep Gonçalo ertegenaan dat hij beter wilde kunnen zingen. Hij heeft zich daarom volledig in de wereld van zang gestort en raakte hier erg enthousiast over. De basis van de zangles bij Gonçalo is de Italiaanse muziekstijl ‘Belcanto’. Deze zangtechniek komt uit de operawereld. Kom je op zangles, dan wordt er altijd gekeken waar jij aan wilt werken. Wil je allround beter leren zingen of loop je tegen een specifiek probleem aan dan krijg je een specifieke oefening aangeboden.Gonçalo: “Iedereen is geboren met zijn of/haar eigen stemgeluid. Bij de zangles gaat het om het ontwikkelen van je eigen stemgeluid.” Daarnaast maakt Gonçalo graag gebruik van de techniek van de ‘speechlevel singing’. Hierbij gaat het om het bereiken van een zo natuurlijk mogelijk geluid. “Je stem is je meest persoonlijke en pure uitingsvorm. Daarom is het heel belangrijk om te werken aan je stemgeluid.”

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?

Songwriting

Als je interesse hebt in het zelf schrijven van nummers kan Gonçalo je helpen met zowel de begeleiding op je instrument als het schrijven van de nummers. Veel nummers beginnen op de gitaar of de piano. Het kan zijn dat je begint met een tekst of juist dat je al een melodie hebt waar je iets mee wilt. Tijdens de lessen wordt tevens aandacht besteed aan muziektheorie en techniek.Mocht je na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen hebben dan kan deze altijd stellen tijdens een proefles!

Gitaardocent met cursist Gitaardocent met cursist

Techniek en toepassing

Techniek ontwikkelen en het toepassen van de geleerde technieken zijn de twee onderdelen die in iedere les van Gonçalo terugkomen. Deze methode werkt voor de meeste mensen. Hij heeft hart voor zijn vak en daardoor ontstaat er voor zijn leerlingen ruimte om zich muzikaal te ontwikkelen en te groeien. Heb je nog twijfels over je eigen talent? Volgens Gonçalo is de succesformule 10% talent en 90% inzet!Je bent van harte welkom om langs te komen voor een proefles zang, gitaar of basgitaar.