Gilles van Wees

Basgitaarles, Gitaarles, Muziekproductie

Cursussen

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
€ 25,00

Locaties

Thuisstudio CAB-Rondom, Utrecht
Thuisstudio Videoles
Gilles van Wees GW
Gilles
(5)
Deskundig Enthousiast Inspirerend
Utrecht
en 1 andere locatie
vanaf
€ 25,00
per 30 min.
Privéles
Videoles mogelijk

Hey!

Mijn naam is Gilles van Wees en ik ben een 24 jarige muzikant, docent en muziekproducer uit Utrecht. Ik ben dol op het maken van tracks, het maakt niet uit wat mijn rol in het proces is. Ik hou van liedjes schrijven, produceren en het bespelen van mijn instrumenten.

Toen ik 10 werd kreeg ik een gitaar van mijn vader en hij leerde mij de eerste akkoorden. Ik was in die tijd erg geïnteresseerd in de Red Hot Chili Peppers, Nirvana en Jimi Hendrix. Ik ging snel op gitaarles om zoveel mogelijk liedjes van mijn helden te leren spelen. Op de basisschool ontmoette ik vriendjes met dezelfde interesse en begonnen we samen met jammen. Hieruit ontstond mijn eerste band.

Op de middelbare school deed ik met mijn destijdse band mee met zoveel mogelijk open podia om onze eigen muziek aan verschillende scholen te laten horen en ervaring op te doen. Na de middelbare school koos ik ervoor om mezelf door te ontwikkelen op de Herman Brood Academie.

Studie

Op de Herman Brood Academie heb ik mezelf ontwikkeld als gitarist, componist en uitvoerend artiest in verschillende bands. Op de academie ontmoette ik muzikanten met dezelfde muzieksmaak. Daardoor ontstonden er twee bands waarin ik actief was: ‘Palmsy’ en ‘Radio Eliza’. We brachten met beide bands een EP uit, kregen airplay op 3FM en speelden op festivals zoals: Concert At Sea, Noorderslag, Down The Rabbit Hole en Sziget.

Nadat ik mijn bachelor popmuziek had behaald, besloot ik te gaan studeren aan het Abbey Road Institute in Amsterdam waar ik mezelf kwalificeerde als muziekproducer en geluidstechnicus.

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Mijn band

Momenteel speel ik in de vierkoppige band genaamd ‘Banji’. Onze chaotische, hyperactieve eerste single ‘Listen’ is overal te beluisteren. Het nummer wordt beschreven als een combinatie van de kameleonische indiestijl van Beck, The Dandy Warhols en Darwin Deez in combinatie met stekelige gitaren met 8-bit bliepjes en sardonische teksten. In Banji speel ik gitaar, componeer en produceer ik mee aan onze nummers.

Stuur een bericht

Gitaarles

Als docent gitaar vind ik het belangrijk om op een speelse manier veel te laten leren, zoals ik vroeger ook les kreeg. In de proefles zal ik uitleggen hoe de lessen eruit komen te zien, wat mijn favoriete muziek is en ben ik erg benieuwd wat jij cool vindt! Ik pas namelijk altijd mijn les programma aan op de smaak van mijn leerling. Voor de proefles hoef je geen gitaar mee te nemen, ik heb een extra gitaar op mijn les locatie beschikbaar.

Ervaring:

Tijdens mijn studie gaf ik gitaar- en muzieklessen op Utrechtse basisscholen, als onderdeel van mijn hoofdvak didactiek. Dit vond ik enorm leuk en heeft mij geïnspireerd om mij verder te ontwikkelen in het geven van muziekles en workshops. Momenteel geef ik gitaar- en muziekles en bied ik muzikale workshops aan op Utrechtse basisscholen.

Wat je kun je verachten?

  • Proefles. Basis akkoorden. Melodie. Ritme. Akkoorden & melodie combineren. Samenspelen. Toonladders. Muziektheorie Het spelen van liedjes (keuze van liedjes in overleg met leerling). Het schrijven van je eerste liedje waarin akkoorden, melodie en ritme elkaar aanvullen.

Muziekproductie les

Altijd al meer willen weten hoe je muziek maakt op de computer?

Naast het gitaarspelen vind ik het enorm leuk om op mijn computer muziek te produceren. Ik maak hiphop en elektronische beats en neem hiervoor diverse instrumenten op. Als het is opgenomen maak ik een edit op de computer en daarna zorg ik voor een gebalanceerde audio mix, zodat het klaar is om uitgebracht te worden.

Ervaring:

Ik heb muziekproductie en geluidstechniek gestudeerd op het Abbey Road Institute in Amsterdam, hier heb ik veel geleerd over het opnamen proces, muziek/beats creëren op de computer, audio mixen, editten en samenwerken met diverse artiesten.

Wat kun je verwachten?

  • Proefles. Uitleg over muzieksoftware (Logic Pro X). Waaruit bestaat een beat. Hoe werkt ritme. Het maken van je eigen beat of compositie op de computer. Uit welke onderdelen bestaat een productie/track. Hoe creëer je dynamiek. Hoe maak je een audio mix. Het editten van audio. Uitleg over compressors, equalizers en geluidseffecten.
Muziekstudio

Basgitaarles

Ik geef ook basgitaarles voor beginners. In mijn band speel ik op bepaalde tracks basgitaar dus ik heb genoeg ervaring met het bespelen van dit instrument. Wat ik zo leuk aan de bas vindt is dat het een dragend instrument is. Samen met de drums verzorgt de bas de onderkant van een lied. We zullen tijdens de baslessen veel groves, ritme en basloopjes gaan behandelen.

IMG_7410