Gilles van Wees

Gitaarles, Muziekproductie, Basgitaarles

Cursussen

Lesprijs

voor cursisten
€ 32,50

Locaties

Locatie Europalaan, Utrecht
tempImage1KvQnj.jpg tempImage1KvQnj.jpg
Videoles

Reviews (5)

Vriendelijk Deskundig Eigentijds Enthousiast Inspirerend Coachend Gezellig Geduldig
Gilles geeft fantastisch les. Het is uitdagend en maatwerk. Hij heeft mijn muzikale interesse ook verbreed. Ben naast gitaar ook basgitaar gaan spelen en luister naar bands waar ik niet eerder van had gehoord.

Roeland Na 35 weken les

Communicatief Deskundig Didactisch Enthousiast Inspirerend Ervaren
Gilles heeft een hele prettige aanpak, waarbij je meteen begint met spelen en de theorie gaandeweg leert. Heel motiverend. Hij maakt maatwerk van zijn lessen, zodat je de liedjes gaat spelen die je leuk vind, waardoor het oefenen ook een stuk leuker wordt.

Adriaan Na 1 week les

Vriendelijk Goed met kinderen Eigentijds Coachend Geduldig
Een hele vriendelijke, positief coachende en geduldige docent die kan putten uit een enorm arsenaal aan liedjes en eigen ervaringen. Het is heel leuk voor beginnende gitaar-spelers om met moderne liedjes of echte pop-classics te oefenen.

Anoniem Na 1 week les

Vriendelijk Deskundig Enthousiast Inspirerend
Gilles is een energieke docent die zijn creativiteit over weet te brengen. Hij heeft door wat een leerling nodig heeft een weet de kennis goed uit te leggen.

Tim Na 1 week les

Deskundig Ervaren
Gilles is een erg betrokken docent die goed luistert naar wat de leerling nodig heeft. Hij is van veel markten thuis en ik heb met veel plezier les van hem gehad!

Jasper

Gilles van Wees GW
Gilles
(5)
Deskundig Vriendelijk Enthousiast
Utrecht
en 1 andere locatie
vanaf
€ 32,50
per 30 min.
Privéles
Videoles mogelijk

Hey!

Mijn naam is Gilles en ik ben een 26 jarige muzikant, docent en muziekproducer uit Utrecht. Mijn muzieklessen worden gegeven in mijn muziekstudio op de Europalaan in Utrecht

Toen ik 10 werd kreeg ik een gitaar van mijn vader en hij leerde mij de eerste akkoorden. Ik was in die tijd erg geïnteresseerd in de Red Hot Chili Peppers, Nirvana en Jimi Hendrix. Ik ging snel op gitaarles om zoveel mogelijk liedjes van mijn helden te leren spelen.

Op de middelbare school deed ik met mijn destijdse band mee met zoveel mogelijk open podia om onze eigen muziek aan verschillende scholen te laten horen en ervaring op te doen. Na de middelbare school koos ik ervoor om mezelf door te ontwikkelen op de Herman Brood Academie.

Studie

Op de Herman Brood Academie heb ik mezelf ontwikkeld als gitarist, componist en uitvoerend artiest in verschillende bands. Op de academie ontmoette ik muzikanten met dezelfde muzieksmaak. Daardoor ontstonden er twee bands waarin ik actief was: ‘Palmsy’ en ‘Radio Eliza’. We brachten met beide bands een EP uit, kregen airplay op 3FM en speelden op festivals zoals: Concert At Sea, Noorderslag, Down The Rabbit Hole en Sziget.

Nadat ik mijn bachelor popmuziek had behaald, besloot ik te gaan studeren aan het Abbey Road Institute in Amsterdam waar ik mezelf kwalificeerde als muziekproducer en geluidstechnicus.

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Mijn band

Momenteel speel ik in de vierkoppige band genaamd ‘Banji’. Ons debuut album 'Freshcakes' is overal te beluisteren. In Banji speel ik gitaar, componeer en produceer ik mee aan onze nummers. Wij hebben in 2022 veel clubs shows en festivals gespeeld in Nederland en Europa.

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?

Gitaarles

Als docent gitaar vind ik het belangrijk om op een speelse manier mijn studenten veel te leren, zoals ik vroeger ook les kreeg. In de proefles zal ik uitleggen hoe de lessen eruit komen te zien, wat mijn favoriete muziek is en ben ik erg benieuwd wat jij cool vindt! Ik pas namelijk altijd mijn les programma aan op de smaak van mijn leerling. Voor de proefles hoef je geen gitaar mee te nemen, ik heb een extra gitaar op mijn les locatie beschikbaar.

Wat je kun je verachten?

 • Proefles.
 • Akkoorden.
 • Melodie. Ritme.
 • Akkoorden & melodie combineren.
 • Samenspelen.
 • Toonladders.
 • Muziektheorie
 • Het spelen van verschillende nummers (keuze van liedjes in overleg met leerling).
 • Het schrijven van je eerste liedje waarin akkoorden, melodie en ritme elkaar aanvullen.

Muziekproductie

Altijd al meer willen weten hoe je muziek maakt op de computer?

Naast het gitaarspelen vind ik het enorm leuk om op mijn computer muziek te produceren. Ik maak hiphop en elektronische beats en neem hiervoor diverse instrumenten op. Als het is opgenomen maak ik een edit op de computer en daarna zorg ik voor een gebalanceerde audio mix, zodat het klaar is om uitgebracht te worden.

Ervaring:

Ik heb muziekproductie en geluidstechniek gestudeerd op het Abbey Road Institute in Amsterdam, hier heb ik veel geleerd over het opnamen proces, muziek/beats creëren op de computer, audio mixen, editten en samenwerken met diverse artiesten.

Wat kun je verwachten?

 • Proefles.
 • Uitleg over muzieksoftware (Logic Pro X).
 • Waaruit bestaat een beat.
 • Hoe werkt ritme.
 • Het maken van je eigen beat of compositie op de computer.
 • Uit welke onderdelen bestaat een productie/track.
 • Hoe creëer je dynamiek in je muziek.
 • Hoe maak je een audio mix.
 • Het editten van audio.
 • Uitleg over compressors, equalizers en geluidseffecten.

Basgitaarles

Ik geef ook basgitaarles voor beginners. In mijn band speel ik op bepaalde tracks basgitaar dus ik heb genoeg ervaring met het bespelen van dit instrument. Wat ik zo leuk aan de bas vindt is dat het een dragend instrument is. Samen met de drums verzorgt de bas de onderkant van een lied. We zullen tijdens de baslessen veel groves, ritme en basloopjes gaan behandelen.