Gert de Vries

Gitaarles

Cursussen

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
€ 22,50

Locaties

Thuisstudio Kwartelstraat, Utrecht
IMG_1853-1.jpg IMG_1853-1.jpg

Reviews (2)

Vriendelijk Deskundig Ervaren Klassieke lesmethode Geduldig
Zeer goede docent! Heeft veel geduld. Ik heb al redelijk wat gitaarles gehad, overigens ook van een goede docent, maar helaas heb ik nooit goed de basis kunnen leren - mijn eigen schuld. Gert heeft veel geduld met de afwezigheid van deze basiskennis en vind het prima om zo vaak als ik het nodig heb mij deze kennis te geven. Het is vooral een heel erg rustig persoon, wat fijn kan zijn. Ik voel mij niet gehaast, alles gaat op mijn tempo, en er wordt duidelijk uitgelegd wat beter kan.

Anoniem Na 34 weken les

Vriendelijk Deskundig Geduldig
Gert is een prettige docent. Persoonlijke benadering, vriendelijk, geduldig en professioneel. Doorziet in de les snel wat nodig is om weer een stapje verder te komen. Blij dat ik Gert heb kunnen vinden voor mijn gitaarlessen.

Fred

Gert de Vries GV
Gert
(2)
Vriendelijk Deskundig Geduldig
Utrecht
vanaf
€ 22,50
per 30 min.
Privéles

Introductie

Ik ben Gert, en ik geef al bijna 40 jaar met veel plezier gitaarles. Zelf ben ik op 10 jarige leeftijd begonnen met pianoles. Sinds die tijd speelt muziek een belangrijke rol in mijn leven, een hoofdrol kan ik wel zeggen. Omdat ik in die tijd helemaal weg was van popmuziek, kwam er al snel een gitaar bij. Op de piano had ik inmiddels zelf allerlei liedjes van onder andere The Beatles uitgezocht. Mijn toenmalige pianolerares in die tijd kon mij daar niet bij helpen. Ik heb mijzelf daarnaast gitaar leren spelen. Pas vele jaren later, nadat ik een tijdlang gitaar had gespeeld in een folkband, begon ik naar meer te verlangen. Inmiddels was ik ook klassieke muziek gaan waarderen, maar dat er zoiets bestond als klassiek gitaar, dat wist ik toen nog niet. Toch wilde ik naar het conservatorium, in die tijd was het net mogelijk om jazz te studeren aan het conservatorium. Ik wist weinig van jazz, dus ik besloot les te nemen. Een klein jaar later werd ik aangenomen op de vooropleiding, en weer een jaar later in het eerste jaar van de vakopleiding. En toch, ik had het gevoel dat de jazz niet echt aansloeg. Inmiddels was ik er wel achter dat er ook zoiets bestond als klassiek gitaar, maar ik dacht dat het veel te laat was om daaraan te beginnen, ik dacht: ‘daar moet je toch al als kind mee begonnen zijn’. Ik ben toen toch maar gaan vragen of ik misschien klassiek als bijvak kon doen. Dat kon. dit sloeg aan, en een half jaar later werd ik aangenomen in het eerste jaar. Zes jaar later studeerde ik af. Naast de gitaar heb ik mij de laatste 20 jaar ook intensief toegelegd op het bespelen van de luit, de barokgitaar en de theorie.

A32C02AD-66A1-4836-8494-1D682358EFDE.jpeg A32C02AD-66A1-4836-8494-1D682358EFDE.jpeg

Gitaarles

In mijn lessen ga ik zoveel mogelijk uit van de wensen van de leerling, zeker bij de wat oudere leerlingen, die al een specifieke muzieksmaak hebben ontwikkeld. Met kinderen begin ik het liefst met een klassieke methode, waarbij de klassieke techniek wordt aangeleerd. In deze tijd zijn die methodes gelukkig heel speels, en niet meer zo serieus als vroeger. Er wordt gebruik gemaakt van bekende liedjes, en er staan leuke plaatjes bij. Het voordeel van de klassieke methode is dat je een goede techniek aanleert, waarmee je alle kanten op kunt. En die kanten kun je wat mij betreft ook op.

Ik geef bij voorkeur privéles, maar heb je iemand waarmee je graag samen wilt beginnen, dan kan dat ook.

Ik wil ook vooral de al wat ouderen, die ik wel eens hoor zeggen dat ze spijt hebben dat ze  vroeger nooit een instrument hebben leren bespelen willen zeggen; het is nooit te laat. Het voordeel van de gitaar is dat het makkelijk en moeilijk kan. Een liedje speel je al in één week. Ik heb gelukkig ook veel ouderen horen zeggen dat ze heel blij zijn dat ze de beslissing hebben genomen om toch nog te beginnen. In 9 van de 10 gevallen valt het ze mee. Ik ben er ook bijna van overtuigd, dat als je ernaar verlangt, er voldoende aanleg aanwezig is.

Kortom, iedereen vanaf een jaar of 5 is welkom.

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?