Frank Jonas

Gitaarles, Gitaar duoles

Cursussen

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
€ 22,00

Locaties

Locatie Capelseweg (School of Music), Capelle aan den IJssel
WhatsApp Image 2023-09-20 at 16.12.07.jpeg WhatsApp Image 2023-09-20 at 16.12.07.jpeg
IMG_2043.jpg IMG_2043.jpg
IMG_2042.jpg IMG_2042.jpg
IMG_2040.jpg IMG_2040.jpg
capelle-aan-ijssel-capelseweg.jpg capelle-aan-ijssel-capelseweg.jpg

Reviews (3)

Communicatief Vriendelijk Enthousiast Doelgericht
Frank Jonas is echt een leuke docent. Ik leer echt van zijn lessen !! Ik ben hartstikke blij met hem. Hij inspireert mij om vaardig te worden in gitaar.

Heather Na 1 week les

Deskundig Didactisch Ervaren Geduldig
Ik heb een dikke 1.5 jaar les gehad van Frank Jonas. Ik geef hem 5 uit 5 sterren omdat hij de kunst van het lesgeven beheerst: hij weet iets wat niet voor de hand liggend of soms zelfs moeilijk is zo gemakkelijk mogelijk te maken. Hij is bereid om de lessen aan te passen naar interesse van de leerling en de interesse te prikkelen als hij het gevoel heeft dat dit nodig is. Daarnaast is hij zeer goed op de hoogte hoe bepaalde nummers daadwerkelijk gespeeld moeten worden en zoekt hij dit geduldig uit om het zo goed mogelijk naar de leerling te vertalen.

Yanick Na 34 weken les

Ferry Na 3 weken les

Frank Jonas FJ
Frank
(3)
Communicatief Vriendelijk Enthousiast
Capelle aan den IJssel
vanaf
€ 22,00
per 30 min.
Privéles

Jazzgitaar en Afrikaanse muziek

Gitaarspelen op podia over heel de wereld? Daar hoef je niet perse beroemd voor te zijn, je moet wel openstaan voor een muzikale uitdaging.Ik begon met gitaarspelen toen mijn oudere zus een elektrische gitaar te leen kreeg. Daar heeft ze nooit op gespeeld want ik heb die gelijk ingepikt! Geïnspireerd door bands zoals Nirvana en Green Day heb ik in eerste instantie mijzelf gitaar leren spelen. Toen het tijd werd om een beroep te kiezen ben ik jazzgitaar gaan studeren aan het Rotterdams conservatorium. Naast heel veel verschillende muzikanten kwam ik daar ook in contact met allerlei verschillende genres van muziek waaronder Afrikaanse muziek. Na mijn studie speelde ik op podia en festivals over heel de wereld met de wereldmuziek band ‘Mdungu’ en de jazzrock band ‘Benoit Martiny Band’.Terug in Nederland wachtte de Rotterdamse popscene, oa. de bands van singer songwriters Mark Lotterman en Bart Hoevenaars (Sir Ian), de bands ‘Hummingville’, ‘The New Earth Group’, Papa Goni’ en ‘Boka de Banjul’. De laatste 5 jaar ben ik ook intensief bezig met het produceren, opnemen, mixen en masteren van muziek in mijn studio ‘Studionas’.

DSCF0026 DSCF0026

Gitaarles

Ik geef al ruim 15 jaar gitaarles. In het verleden werkte ik met lesboeken maar tegenwoordig stem ik mijn lessen volledig op de leerling af. Aan de hand van liedjes die jij leuk vindt leer je alle gangbare technieken. Of het nu een liedje uit een game is, Katy Perry, ‘classic rock’ of klassiek, ik leer jou hoe je het kan spelen en ik schrijf het voor je op. Zo stellen we jouw eigen op maat gemaakte lesboek samen.

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Ukeleleles

De ukelele is een heel leuk instrument. Het is een stuk makkelijker om mee te beginnen dan gitaar dus je kan al heel snel echte liedjes erop spelen. Qua techniek lijkt de ukelele ook erg op de gitaar dus je kan makkelijk van het ene op het andere instrument overstappen. Ik heb meerdere gitaren en ukeleles in huis dus voor de les kan je altijd iets lenen. Een goeie ukelele heb je al vanaf 40 euro, een (nylonsnarige) akoestische gitaar vanaf 75 euro.

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?

Gevorderden

Ben je al gevorderd maar wil je nog dieper in de (gitaar)muziek duiken? Ik heb met succes leerlingen voorbereid op het conservatorium. Maar zelfs met een beetje muziek theorie kan je jouw gitaarsolo’s al een stuk interessanter maken, voor jezelf en wellicht jouw fans! Ook kunnen we ons verdiepen in de ‘sound’ van de gitaar. Dat begint natuurlijk bij je vingers maar over versterkers, pedaaltjes, snaren en plectrums valt ook nog een hoop te zeggen! Ik ben vooral gespecialiseerd in (Classic) Rock, Jazz en Afrikaanse muziek maar eigenlijk vind ik alle gitaarmuziek wel interessant.

DSCF0014 DSCF0014

Instrumenten

Ik heb meerdere gitaren en ukeleles in huis dus voor de les kan je altijd iets lenen. Een goeie ukelele heb je al vanaf 40 euro, een (nylonsnarige) akoestische gitaar vanaf 75 euro. Een elektrische gitaar is natuurlijk wat duurder, hiervoor geef ik graag advies.

Gitaar duoles

Gitaar duoles.

Beide leerlingen dienen op hetzelfde niveau te zijn.