Geef muziekles cadeau 🎁🎄😃

Erwin Willemse

Basgitaarles, Songwriting

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
€ 24,50

Locaties

Locatie Notebomenlaan, Utrecht
Videoles

Reviews (2)

De lessen bij Erwin zijn super inspirerend! Zelf bas ik al een ruime tijd en heb ik in meerdere bands gespeeld. Maar ik merkte dat ik in sommige dingen vastliep. Dus ik besloot om weer eens na lange tijd basles te nemen. Erwin voelt goed aan waar de pijnpuntjes zitten en heeft goeie vakkennis om daar dieper op in te gaan, zodat je echt resultaat ziet! Naast dat het een topdocent is het ook nog een super aardige kerel waardoor er een hele fijne relaxte sfeer hangt. Kortom zeker een aanrader!!!

Manus

Heb nu sinds een jaar les van Erwin en ben zeer tevreden over zijn wijze van lesgeven. Ik had geen enkele muzikale achtergrond en ben volkomen blanco gestart met de basgitaar. De kwaliteit van Erwin zit hem in zijn bijna holistische aanpak. In zijn benadering voelt hij perfect aan wat passend is voor mij en helpt hij mij echt verder. Met een realistisch ambitieniveau weet hij mij te enthousiasmeren om naast een drukke baan toch veel energie te steken in "the nobel art of bass playing”. Hij is een plezierig en gedreven mens met enorm veel vakkennis.

Harry

Erwin Willemse EW
Erwin
(2)
Utrecht
en 1 andere locatie
vanaf
€ 22,00
per 30 min.
Privéles
Videoles mogelijk

Introductie

***English text follows soon - lessons also in English!***

Als oudste zoon van een musicus was het niet moeilijk om te beginnen met muziek maken: thuis waren altijd diverse instrumenten aanwezig om uit te kiezen. Het werd dus de basgitaar. En hoewel ik ook zing, een beetje drum en een paar akkoorden piano speel, is het de basgitaar (en ook de contrabas) die me blijft boeien en uitdagen om meer te leren en te ontdekken. Ik neem je graag mee in mijn liefde en enthousiasme voor dit belangrijke instrument!  

Mijn eigen muzikale ontdekkingsreis als bassist voert onder meer langs The Police, Toto en Joe Jackson, via Steely Dan, Joni Mitchell en Weather Report (Jaco Pastorius!) naar alleskunners als Pino Palladino en Will Lee. De laatsten speelden onder meer met Chaka Khan, D'Angelo en John Mayer - artiesten waar ik graag naar luister. De lijst van bassisten, artiesten en bands die ik gaaf en inspirerend vind is te lang om hier te noemen, maar mijn smaak is breed en ik luister naar zo veel mogelijk verschillende soorten muziek om te genieten, geïnspireerd te raken en te blijven leren.

L1060826.jpg

Lesruimte

Hier geef ik de basgitaarlessen: in een oud schoollokaal, met een prettige sfeer en alle middelen voor een goede les voorhanden.

DSC_2408 copy.jpeg
Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Basgitaarles

Basgitaar is een van de belangrijkste instrumenten in een band, ensemble of orkest: wanneer die stopt is dat direct hoor- en merkbaar. De energie, de lage tonen die als bodem dienen voor alle andere instrumenten, de verbinding die de baslijnen brengen tussen ritme, melodie en harmonie. Onmisbaar! Graag leer ik je in de les de technieken die nodig zijn om goed te spelen en een mooi en lekker geluid te produceren. Daarnaast kijken we naar de dingen die belangrijk zijn naast techniek: het goed kunnen bespelen van je instrument. Een goed gehoor, inzicht in harmonie, begrijpen wat akkoorden zijn en wat jij daarmee kan en moet. Leren samenspelen in een band is ook een belangrijk aspect van een goede bassist zijn: ook hiervoor is ruime aandacht in de les - als jij dat graag wilt leren.

Aan de hand van jouw muzieksmaak maken we samen een leerplan - afgestemd op jouw niveau, tijd en behoefte - waarin bovenstaande onderwerpen een plek krijgen. Er is altijd ruimte voor eigen inbreng, wensen en vragen. Voor een proefles kun je eventueel een instrument van mij gebruiken. Voor de aanschaf van een eigen instrument en toebehoren geef ik je graag uitgebreid advies.  

In 2006 studeerde ik af aan het Utrechts Conservatorium en haalde ik mijn lesbevoegdheid, maar ik gaf al enkele jaren daarvoor les. Intussen heb ik bijna 20 jaar ervaring met lesgeven: basgitaar en band coaching op muziekscholen en in mijn zelfstandige praktijk.

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?

Songwriting

Ha songwriter (to be)! Stel:

- je hebt een mooie tekst (leuk, ontroerend, grappig, pakkend, inspirerend, dreigend of hoe dan ook) geschreven, maar hoe werk je het uit tot een liedje?

- je lekkere beat (of groove, baslijn, drumfill, enzovoort) klinkt als de basis van een nieuwe track, maar hoe dan?

- jouw nieuwe melodietje wil maar niet uit je hoofd, maar je krijgt het niet uitgewerkt tot een song?

DAN heb je iets aan mijn lessen songwriting. Laagdrempelig, gericht op resultaat - maar ook met de nodige ruimte voor proberen, experimenteren en lol hebben!

Ik help je om je ideetjes te laten groeien tot het een liedje, song, track of beat is. We maken gebruik van computers en software (DAWs zoals Ableton, Reaper en Garageband) en geluidskaarten, en zullen ons ook bezighouden met het opnemen van een gitaar- of basgitaarpartij, keyboards, zang of het programmeren van drums. Voor het (her-)schrijven van teksten is pen of potlood en papier het handigst, maar een tablet of laptop mag ook.

Het resultaat: JOUW LIEDJE (track, beat, productie), AFGEROND. Klinkt goed? Schrijf je in voor deze lessen of stuur me een bericht indien je meer informatie wilt.

Daarnaast kan ik je helpen met het verbeteren van je tracks, of de songs van je band, door kritisch mee te luisteren met de demo's of andere opnames en objectieve, professionele feedback te geven.

Erwin@Examen.jpg