Erwin Willemse

Basgitaarles, Songwriting

Cursussen

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
€ 24,50

Locaties

Thuisstudio Oudegracht, Utrecht
Thuisstudio Videoles
Erwin Willemse EW
Erwin
Utrecht
en 1 andere locatie
vanaf
€ 20,00
per 30 min.
Privéles
Videoles mogelijk

Introductie

Als oudste zoon van een musicus was het niet moeilijk om te beginnen met muziek maken: er waren thuis altijd diverse instrumenten aanwezig om uit te kiezen. Het werd dus de basgitaar. En hoewel ik ook zing, graag drum en een paar akkoorden piano speel, is het de basgitaar (en ook de contrabas) die me blijft boeien en uitdagen om meer te leren en te ontdekken. Ik neem je graag mee in mijn liefde en enthousiasme voor dit belangrijke instrument!  

Mijn muzikale ontdekkingsreis als bassist voert onder meer langs The Police, Toto en Joe Jackson, via Steely Dan, Joni Mitchell en Weather Report (Jaco Pastorius!) naar alleskunners als Pino Palladino en Will Lee. De laatsten speelden onder meer met Chaka Khan, D'Angelo en John Mayer - artiesten waar ik graag naar luister. De lijst van bassisten, artiesten en bands die ik gaaf en inspirerend vind is te lang om hier te noemen, maar mijn smaak is breed en ik luister naar zo veel mogelijk verschillende muziek om te genieten, geinspireerd te raken en te leren: daarmee zal ik nooit stoppen.

IMG_0249.JPG

Recensies

Manus, Utrecht (gevorderd):

Inspirerend!  De lessen bij Erwin zijn super inspirerend! Zelf bas ik al een ruime tijd en heb ik in meerdere bands gespeeld. Maar ik merkte dat ik in sommige dingen vastliep. Dus ik besloot om weer eens na lange tijd basles te nemen. Erwin voelt goed aan waar de pijnpuntjes zitten en heeft goeie vakkennis om daar dieper op in te gaan, zodat je echt resultaat ziet! Naast dat het een topdocent is het ook nog een super aardige kerel waardoor er een hele fijne relaxte sfeer hangt. Kortom zeker een aanrader!!!  

Harry, Maarssen (beginner):

Heb nu sinds een jaar les van Erwin en ben zeer tevreden over zijn wijze van lesgeven. Ik had geen enkele muzikale achtergrond en ben volkomen blanco gestart met de basgitaar. De kwaliteit van Erwin zit hem in zijn bijna holistische aanpak. In zijn benadering voelt hij perfect aan wat passend is voor mij en helpt hij mij echt verder.  Met een realistisch ambitieniveau weet hij mij te enthousiasmeren om naast een drukke baan toch veel energie te steken in "the nobel art of bass playing”. Hij is een plezierig en gedreven mens met enorm veel vakkennis.

Dirk, Utrecht (gevorderd), aanvankelijk basgitaarles maar later ook begeleiding (tijdens de lessen maar later ook op afstand) met cd-opnames van zijn band:

Erwin is toffe gast en een goede docent. We hebben o.a. samen mijn baslijnen doorgenomen voordat ik de studio inging. Zeer leerzaam en nuttig. Ook tijdens de mix-fase van de CD heeft Erwin (op afstand) meegeluisterd en advies gegeven voor wat betreft de bas (geluid, plek in de mix etc.).

Paul, Utrecht, muziek componeren en arrangeren:

Ik vind Erwin een inspirerende coach, die me out the box laat denken. Hij coach mij bij het componeren van eigen muziek. Helpt me bij het gebruik van Garageband. Hij is heel flexibel in z'n les, zit ik ergens mee met mijn huiswerk, stuur hem een email en hij reageert snel met een hint. Wil ik tijdens de les wat meer theorie over een bepaald onderwerp dan gaat hij daar goed op in. Na les zit ik altijd weer vol ideeën om uit te voeren. Ik ga zeker na mijn laatste blok een nieuw blok doen.

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Basgitaarles

Basgitaar is een van de belangrijkste instrumenten in een band, ensemble of orkest: wanneer die stopt is dat direct hoorbaar en merkbaar. De energie van de bas, de lage tonen die als een bodem dienen voor alle andere instrumenten, de verbinding die de baslijnen brengen tussen ritme, melodie en harmonie. Onmisbaar! Graag leer ik je in de les de technieken die nodig zijn om goed te spelen en een mooi en lekker geluid te produceren. Daarnaast kijken we naar de dingen die belangrijk zijn naast het goed kunnen bespelen van je instrument: een goed gehoor, wat inzicht in harmonie, begrijpen wat akkoorden zijn en wat jij daarmee kan en moet. Leren samenspelen in een band is ook een belangrijk aspect van een goede bassist zijn: ook hiervoor is ruime aandacht in de les.  

Aan de hand van jouw muzieksmaak maken we samen een leerplan waarin - afgestemd op jouw niveau, tijd en behoefte - bovenstaande onderwerpen een plek krijgen. Daarnaast is er altijd ruimte voor eigen inbreng, wensen en vragen. Voor een proefles kun je een instrument lenen van mij. Voor de aanschaf van een eigen instrument en toebehoren adviseer ik je graag en uitgebreid.  

In 2006 studeerde ik af aan het Utrechts Conservatorium en haalde ik mijn lesbevoegdheid, maar ik gaf al enkele jaren daarvoor les. Intussen heb ik bijna 20 jaar ervaring met lesgeven: basgitaar en band coaching op muziekscholen en in mijn zelfstandige praktijk.

Stuur een bericht