Erwin Pronk

Drumles

Cursussen

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
€ 22,00

Locaties

Locatie Wijkcentrum Charlois (School of Music), Rotterdam

Reviews (3)

Gezellig
Erwin geeft goed les en op een leuke manier. Hij is heel aardig en vraagt vaak wat ik wil leren en waar ik zin in heb. Groetjes Bas

Anoniem Na 176 weken les

Inspirerend
Erwin is niet alleen een hele goede drummer maar ook een enorm deskundig docent. Zijn lessen zijn inspirerend en hij voelt altijd goed aan wat ik nodig heb om te groeien als drummer en als muzikant. En daarnaast is het ook gewoon gezellig.

Martin Na 35 weken les

Communicatief Vriendelijk Didactisch Goed met kinderen
Leuke, enthousiasmerende les gegeven aan mijn zoon van bijna 9!

Irene Na 1 week les

Erwin Pronk EP
Erwin
(3)
Gezellig Inspirerend Communicatief
Rotterdam
vanaf
€ 22,00
per 30 min.
Privéles

Intro

Wat leuk dat je op mijn pagina bent! Ik ben Erwin Pronk, 36 jaar en woon samen met mijn vriendin en zoon in Rotterdam. Ik speel al meer dan 25 jaar drums en geef al de helft van mijn leven les. Ik heb een ontzettende passie voor drums en vind het geweldig om mensen mee te nemen in deze wonderlijke wereld van de drums. Hieronder vertel ik je meer over wie ik ben, wat ik doe en hoe de drumlessen er bij mij uitzien.

FB_IMG_1680443946238_2.jpg

Mijn Avontuur

Ik kreeg mijn eerste drumles voor mijn 10de verjaardag en ben daarna nooit gestopt met leren. Ik hoorde niet al te lang daarvoor "They don't really care about us" van Michael Jackson en ik was op slag verslaafd aan de drums! Ik heb in de afgelopen jaren les gehad van een aantal grote namen binnen de Nederlandse drumwereld zoals Hans Cleuver, Richard Heijerman en Hans van Oosterhout. Zij hebben mij de tools gegeven om mij te brengen waar ik nu ben. Een van de dingen die mij altijd bij is gebleven is de visie dat het niet gaat om hoe snel of complex je kunt spelen maar dat wat je kunt, je perfect kunt spelen. 

Daarnaast heb ik ontzettend veel (al dan niet meer) geleerd van het spelen in bands en het inspelen van liedjes in de studio. Ik speel al meer dan 20 jaar in bands en heb veel verschillende stijlen gespeeld. Van Pop, Rock, Hiphop, Soul, Americana, Indie-folk en Blues. Het voornaamste hierin is dat je leert te luisteren. Niet alleen naar je bandgenoten maar ook naar jezelf en hoe jouw creatieve ideeën klinken.

Mijn lijst van favoriete artiesten en drummers is te lang om hier op te noemen. Ik haal ontzettend veel inspiratie uit alle genres en er valt nog zo ontzettend veel te ontdekken! Alhoewel ik moet toegeven dat ik een sterke liefde heb voor de soul en funk muziek uit de jaren 60 & 70.

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Drumles voor kinderen

In mijn lessen gaat het vooral om muziek ontdekken en lol maken! We beginnen met het benoemen van alle onderdelen van het drumstel, je houding erachter en hoe je je stokken vasthoudt. Al snel (soms in de eerste of tweede les!) leren ze een basisritme spelen. Hiermee kun je al heel veel popliedjes meespelen! Daarna gaan we speelsgewijs verder met het leren van ritmes en de oorsprong ervan, timing, techniek en notenlezen. Ik bespreek graag ook wat zij leuke liedjes vinden en schrijf ze ook uit of verzin er een oefening mee. Ik werk als basis graag uit het boek Real Time Drums 1 van Arjen Oosterhout maar ik wil jullie vragen om (na inschrijving) een schrift mee te geven zodat ik daar specifieke oefeningen in kan schrijven.

Mocht uw kind interesse hebben om naar de Havo/vwo voor Muziek en Dans te gaan dan kan ik daar een persoonlijk leerplan voor opstellen zodat uw kind zo goed voorbereid mogelijk de toelatingen kan doen. Dit zelfde geldt voor het Conservatorium. Hierbij gaan we dieper in op timing, techniek en creativiteit en zullen we aandacht besteden aan solfège (muziektheorie) en notenlezen.

Ik geef les aan kinderen vanaf 8 jaar. Ik krijg vaak de vraag van ouders wat een geschikte leeftijd is voor drumles. Ik ben van mening dat jongere kinderen muziek moeten ontdekken in de breedste zin en dat programma's (zoals muziek op schoot) meer aansluiting hebben bij deze doelgroep. Dit omdat ze daar veel verschillende muziekinstrumenten leren ontdekken en in een groep samen kunnen experimenteren. 

Stuur een bericht

Drumles

Wil je met drummen beginnen of de draad weer oppakken? Leuk! We gaan aan de hand van jouw persoonlijke muzikale ambitie een leerplan aan om je een stabiele basis te geven waarop je kunt bouwen. De focus ligt in het begin vooral op wat je al kan en zorgen dat je dat goed kunt spelen. Dit gaan we doen aan de hand van de alom bekende methodes (zoals Stick Control en New Breed), maar ik wil je vooral leren hoe je met rust en focus kunt studeren en spelen. We zullen met veel muziek meespelen en de nodige uitstapjes maken naar verschillende genres. We gaan de diepte in op wat, hoe en waarom jouw favoriete drummers/drumsters spelen zoals ze spelen. Hiermee wil ik je de tools geven om jouw eigen creativiteit te laten groeien en je te laten drummen zoals je altijd al had willen kunnen!

Mocht je net zo enthousiast zijn geworden als ik word van drummen. Boek dan een proefles!