Emil Klomberg

Basgitaarles

Cursussen

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
€ 22,50

Locaties

Thuisstudio Halfrond, Rotterdam
Emil Klomberg EK
Emil
Rotterdam
vanaf
€ 22,50
per 30 min.
Privéles

Introductie

Mijn naam is Emil Klomberg. Ik ben 23 jaar en woon in Rotterdam. Mijn liefde voor de basgitaar en daarmee de muziek begon bij mij op elf jarige leeftijd. Ik groeide op met muziek van Miles Davis, Jaco Pastorius, Marcus Miller, Victor Wooten en nog veel meer groove gerelateerde muziekstijlen. Mijn vader speelde zelf ook basgitaar en had al gauw in de gaten dat ik een obsessie had met de heerlijke lage noten van de basgitaar, die zo duidelijk aanwezig waren in deze muziek. Al snel kreeg ik dan ook mijn eerste basgitaartje.

Na een aantal weken geoefend te hebben nam mijn vader mij mee naar een concert van de enige echte Larry Graham in Rotterdam. De beste man trok mij en mijn vader met een grote groep publiek het podium op. Ik werd naar voren geschoven en kwam zo naast de grote bassist te staan. Ik swingde lekker met hem mee en was direct verkocht. Na het concert zochten we hem nog eens op om te zeggen hoe te gek we het concert wel niet vonden. Hij keek mij aan en zei met een diepe stem:”you’re gonna be a very fine bassplayer son” en met die woorden ben ik als een gek gaan oefenen. Ik kwam bij de SKVR (Rotterdamse muziekschool) terecht en kreeg al snel de smaak goed te pakken.

Na een aantal jaar wilde ik dan ook naar het conservatorium, wat ook lukte. Ik kreeg les van onder andere Theo de Jong, waar ik veel van leerde over het improviseren op de basgitaar en het snappen van de theorie achter muziek.

Als je bij mij komt lessen begint het altijd het bij zo snel mogelijk enthousiast worden over het instrument. Zodra je eenmaal die passie te pakken hebt zal je het ook niet zo snel kwijtraken. Belangrijk vind ik ook dat we vooral aan de slag gaan met de muziekstijlen en nummers die jij graag wilt leren. Hier omheen leg ik wat theoretische kanten uit, zodat je ook nog eens begrijpt hoe het liedje in elkaar zit. Kortom Ik wil je zo goed mogelijk helpen om je eigen route te kunnen bepalen.

Basgitaarles

Ik geef inmiddels twee jaar les. Op een muziekschool in Bergschenhoek en privéles thuis. Handig is altijd om zelf al een basgitaar aan te schaffen, dat hoeft niet meteen de duurste te zijn, maar wel eentje waar je voor je gevoel lekker op kan spelen. Mocht je er niet meteen eentje voor de proefles hebben is dat geen enkel probleem, ik heb gelukkig een leenbas voor onze eerste les. Ik leer je zo goed mogelijk de juiste techniek aan en daarnaast een aantal klassieke baslijnen om mee van start te gaan. Als we eenmaal goed op dreef zijn gaan we zo snel mogelijk kijken naar bepaalde stijlen en nummers die jij tof vindt.

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?
FA3437FB-20B5-4580-A251-F43E05C3A2BF.jpg FA3437FB-20B5-4580-A251-F43E05C3A2BF.jpg