Eelke Mastebroek

Basgitaarles, Gitaarles, Muziekproductie

Cursussen

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
€ 20,00

Locaties

Thuisstudio Hooglandstraat, Rotterdam
Thuisstudio Videoles
Eelke Mastebroek EM
Eelke
(6)
Enthousiast Vriendelijk Geduldig
Rotterdam
en 1 andere locatie
vanaf
€ 20,00
per 30 min.
Privéles
Videoles mogelijk

Gitarist op grote podia

Eelke groeide op in een muzikale familie, zo kwam het dat dat hij op z’n 5e al achter een drumstel zat in de band van zijn vader. Zijn vader was gitarist in de band en gitaar vond Eelke eigenlijk nog leuker. Vanaf zijn 9e ging hij daarom verder op de gitaar. In zijn tienerjaren speelde Eelke in verscheidene bandjes. Dit kwam in een stroomversnelling toen Eelke op zijn 17e als 2e uit de bus kwam op de gitaristenwedstrijd SENA Guitar Awards Nederland. Hierdoor kwam hij voor het eerst in contact met andere muzikanten uit de lokale ‘scene’. De jaren daarna zag Eelke veel grote podia van dichtbij zoals Pinkpop, Lowlands, Paradiso en Ziggo Dome en speelde met verschillende grote bands zoals Handsome Poets en Rigby. Eelke: “Ik heb me hier echt als gitarist kunnen ontwikkelen: mijn sound en bovendien mijn rol als gitarist in de band”.

Bandcoaching en muziekproductie

Naast gitaarles en basgitaarles coacht Eelke bestaande bands in zijn studio. Heb je een band of ben je bezig met een auditie, dan kan Eelke je hierbij helpen.Op het gebied van muziekproductie geeft Eelke privéles in het gebruik van Logic en Ableton. Naast het creëren van tracks en beats kan je bij Eelke ook aan de slag om jezelf te verbeteren op het gebied van akoestische opnamen zoals zang of gitaar. Tenslotte kan je alles leren of het opnemen in een studio. Hij gebruikt hierbij onder andere de Ableton Push, een complete bandopstelling, compressors en diverse geluidseffecten.

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Blues en soundscapes

Naast de ervaring die Eelke opdeed in de popwereld is zijn expertise divers: zowel blues als de ‘space’, de effecten en soundscapes eromheen spreken hem aan. Eelke: “De blues is een pure stijl, een beginpunt waar ik als gitarist vaak heen terug ga. Het opzoeken van de grenzen met geluidseffecten is eigenlijk het tegenovergestelde van blues. Die combinatie vind ik interessant”. Wat wil Eelke graag meegeven aan studenten die bij hem op gitaarles komen? “Het inspireren van leerlingen vind ik heel leuk. Dat kan een volwassen iemand zijn die ik help met effecten of een kind dat plezier heeft in het gitaarspelen”.

IMG_9871

Stuur een bericht

Speeltuin voor de muziekliefhebber

De lessen worden gegeven in Eelke’s thuisstudio in Rotterdam Noord. Eelke heeft hier de meest gangbare apparatuur en instrumenten staan. Er is dus altijd voldoende gelegenheid voor een ‘uitstapje’ naar een ander instrument. Boek je proefles en kom langs voor een kennismaking!

Eelke-e1517407234410