Desirée Riera

Blokfluitles, Klarinetles, Pianoles

Cursussen

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
n.v.t

Locaties

Reviews (1)

Els Na 9 weken les

Terug naar het overzicht
Desirée Riera DR
Desirée
(1)

Klarinet- en pianodocente met internationale ervaring

Mijn naam is Desirée Riera. Ik ben klassiek klarinettiste en tevens docent. Ik kom uit Málaga (Spanje) waar ik mijn Bachelor Klarinet aan het Conservatorium heb afgerond. In juni 2015 heb ik mijn Master Klarinet aan ArtEZ Conservatorium in Zwolle afgerond met een 8. Ik kreeg mijn vakopleiding bij André Kerver en Julien Hervé. Ik volgde zomercursussen en masterclasses in Spanje, Nederland en Luxemburg waarin ik in verschillende orkesten en bezettingen, waaronder het ‘Orkest van het Oosten’ en ‘Het Gelders Orkest’ meegespeeld. Ik nam deel aan het Wereld Muziek Concours 2013 met ‘EUYWO (Europese Unie Blaasorkest)’. Verder treedt ik op met ‘‘Mocca Ensemble’.

Pianoles voor beginners

Naast klarinetles geef ik tevens pianoles voor beginners. Door regelmatige oefening zul je gaandeweg steeds meer de vaardigheden beheersen om je spel tot een genot te maken voor jezelf en voor toehoorders.

DSCF2950_2048

Klarinetles

Wil je graag klarinet leren spelen of heb je misschien al (enige) ervaring met dit blaasinstrument? Dat maakt niets  uit; ik ben altijd bereid je te helpen om de eerste, of volgende, stap te maken. In de klarinetlessen wordt aandacht besteed aan houding, etudes, mooie en leerzame voordrachtstukken, ademtechniek, toonvorming, intonatie en expressie. Je speelt mooi en uitdagend repertoire van componisten als Mozart, Brahms, Stravinsky en meer.  Je kunt ook les nemen voor handige tips en aanwijzingen voor het spelen in het algemeen of voor het spelen in ensembleverband. Verder kan ik je helpen bij het vinden van een goed en betaalbaar instrument.

IMG_20170129_203559-e1488294034110

Stuur een bericht

Engels, Spaans of Nederlands

Lesgeven aan leerlingen met uiteenlopende sociaal-culturele achtergronden en diverse leeftijden doe ik graag. Ik spreek naast Nederlands, Engels en Spaans. Voel je vrij om langs te komen tijdens een proefles. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten.

reira-met-leerling-1-e1523448132429

Plezier voor iedereen

Muziek en beweging voor kinderen vanaf 3 jaar, piano voor beginners en klarinet van absolute beginners tot gevorderden. Tijdens de proefles kan je erachter komen of dit iets voor je is! Desirée: “van meet af aan ging mijn passie voor de muziek niet alleen uit naar het bespelen van een instrument, maar ook naar het lesgeven. Met bijna twintig jaar muziekgerelateerde ervaring, waarvan ruim acht jaar als muziekdocent, heb ik er het volste vertrouwen in om een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan. Ik beschik over de kennis en de vaardigheden op het gebied van groepsprocessen en een heldere communicatie en ben in staat om een goede samenwerking aan te gaan met kinderen, maar ook met volwassenen. Ik heb gewerkt met studenten van verschillende achtergronden tussen de 7 en 60 jaar; van absolute beginners tot gevorderden. Mijn doel is om mijn uitgebreide ervaring en mijn meelevende en enthousiaste stijl van onderwijs in te zetten om het spel en de benodigde vaardigheden van de studenten te ontwikkelen. Ook laat ik leerlingen meewerken aan voorstellingen en presentatie-momenten.”

IMG_20170829_171107

Muziek en beweging

Drie belangrijke pijlers binnen mijn lespraktijk zijn: bewegen, luisteren en spelen.  Ik maak gebruik van het integreren van eenvoudige bewegingsactiviteiten in de lessen, om zo het muzikale belevings- en bewustwordingsproces te stimuleren en te vergroten. Muziek luisteren: Ik heb zelf (eenvoudig) luistermateriaal ontworpen, welke in spelvorm aangeboden kunnen worden in de lessen. Ritme en Spelen: al spelenderwijs leg ik de focus op ritmische oefeningen en vaardigheden als belangrijke basis voor het musiceren.

IMG-20170629-WA0003-e1506687228269

Reviews

Van ouders en studenten krijg ik vaak positieve feedback.‘Desirée heeft een hele fijne manier van lesgeven. Ze heeft veel aandacht voor mijn houding, ademhaling en techniek. Ik heb zelf in het verleden ruim 9 jaar klarinetles gehad en wil na een aantal jaren niet gespeeld te hebben weer op mijn oude niveau terugkomen. Ondanks 9 jaar les ervaring leert Desirée mij veel nieuwe dingen, bijvoorbeeld hoe ik een muziekstuk kan lezen en interpreteren. Of over de manier van ademhalen om een mooiere klank te produceren. Daarnaast heeft Desirée mij na de les al meerdere keren extra materiaal/tips toegestuurd. Misschien wel het belangrijkste, haar enthousiasme zorgt ervoor dat ik zelf ook meer wil gaan spelen!’‘Desiree is een erg enthousiaste lerares voor mijn dochter van zes. Flexibel. Door enthousiasme en afwisseling weet zij de aandacht haar gehele les vast te houden. Er wordt aandacht besteed aan het leren luisteren van verschillende ritmes in muziekstukken door dans en spel. Er wordt op spelende wijs met kleur en spel uiteindelijk noten geleerd in relatief korte tijd. Daarnaast ruimte voor eigen wens/inbreng. Lessen van dit seizoen zijn afgesloten met een optreden. Erg leuk!!’‘Mijn zusje krijgt klarinet les van Desirée. Dat is altijd erg muzikaal en leerzaam. Ze is erg positief over mijn zusje, vaak zegt ze super! Ik merk aan mijn zusje en aan Desiree dat ze het allebei erg naar hun zin hebben!’‘Ik heb op zaterdag klarinet les van Desirée, het is erg leuk en je leert heel veel. Desirée kan goed lesgeven en ik kan al heel veel liedjes. Klarinet spelen is echt heel leuk!’

IMG-20190622-WA0008