Danique van der Vlugt

Songwriting, Zangles

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
€ 22,00

Locaties

Locatie Propellor (School of Music), Rotterdam
Danique van der Vlugt DV
Danique
(4)
Communicatief Vriendelijk Deskundig
Rotterdam
vanaf
€ 22,00
per 30 min.
Privéles

Introductie

Hoi! Ik ben Danique van der Vlugt: een 24-jarige zangeres, songwriter en bijna afgestuurde pop-vocalist aan Codarts, ook wel bekend als Conservatorium Rotterdam. Ik ben op dit moment de frontvrouw en songwriter van mijn 2 eigen projecten: KUZKO en Dragonfruit. KUZKO is een Rotterdams elektronisch synth-pop duo, met een theatraal randje. Dragonfruit is een alternatieve R&B-band. Daarnaast heb ik altijd veel backingvocals gezongen en gearrangeerd voor verschillende artiesten en ben ik op het moment een van de vaste backingvocalisten van Linde Schöne.

Zangles

Zingen kan soms heel spannend zijn en abstract voelen. Als vocalist kun je je stembanden, ofwel je instrument, namelijk helemaal niet zien. Hoe meer je gaat nadenken over je stembanden en de technische aspecten van zingen, hoe ingewikkelder het kan worden. Maar tegelijkertijd is zingen eigenlijk heel intuïtief, makkelijk en leuk: hoe vaak overkomt het ons wel niet dat we spontaan aan het meezingen zijn met een liedje in een winkel, of de auto, zonder dat we dit doorhadden? Iedereen kan dus zingen, zonder hiervoor geleerd te hebben.

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Waar gaan we mee aan de slag?

Door middel van zanglessen, zal je ontdekken dat je meer kan met je stem dan je in eerste instantie dacht. We gaan samen grenzen verkennen en verleggen door verschillende sounds uit te proberen en te ervaren wat goed voelt. Daarnaast kunnen we gaan kijken hoe groot je stembereik is (dus: hoe hoog en laag je kan met je stem) en hoe we dit bereik het volst kunnen benutten bij het zingen.

Zangles heeft mij geholpen bij het leren begrijpen van mijn stem: door goede coaching weet ik nu precies wat ik allemaal met mijn stem kan, hoe ik dit op een gezonde en prettige manier moet uitvoeren, waar mijn grenzen liggen en hoe ik mijn stem het best kan verzorgen. Daarom zou ik nu graag andere begeleiden in dit proces.

Stuur een bericht

Het belang van performance

Tot slot, hou ik me altijd graag bezig met tekstbeleving en podiumpresentatie, ofwel performance. Naast dat de juiste performance van een optreden kan bijdragen aan de beleving van zowel het publiek als de uitvoerende artiesten zelf, heb ik ook gemerkt dat performance mij heel erg helpt bij mijn zangtechniek en soundgebruik. Zoals ik eerder al zei is zingen heel intuïtief. Net als bij praten, gaan bepaalde emoties of gevoelens automatisch gepaard met bijpassende klanken en intonaties. Zo kan het vinden van de juiste betekenis achter een nummer of tekstgedeelte, helpen bij het zingen ervan. Daarnaast kan het oefenen en dieper duiken in performance aspecten zoals het bewegen van je lichaam en tekstbeleving, ervoor zorgen dat je comfortabeler op het podium staat.

20eaea96-770d-4077-aff0-8fad3b20a645

Hoofddoel van mijn zangles

Al met al, zou ik je vooral graag helpen bij het vinden en uitvergroten van je sterkste punten als vocalist en performer. Weten waar je kracht ligt, zal je meer zelfverzekerdheid geven als zanger/zangeres. En meer zelfverzekerdheid betekent minder zorgen tijdens het zingen op het podium of thuis waardoor je er nog meer van zult genieten. Je hebt geen ervaring nodig om bij mij op les te komen: iedereen die geïnteresseerd is in zingen, is welkom!

IMG_7366