Danique van der Vlugt

Zangles, Songwriting

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
€ 25,00

Locaties

Locatie de Mozaïek (School of Music), Rotterdam
WhatsApp Image 2023-08-02 at 12.24.44.jpeg WhatsApp Image 2023-08-02 at 12.24.44.jpeg
WhatsApp Image 2023-08-02 at 12.24.44 (1).jpeg WhatsApp Image 2023-08-02 at 12.24.44 (1).jpeg
WhatsApp Image 2023-08-02 at 12.24.45 (1).jpeg WhatsApp Image 2023-08-02 at 12.24.45 (1).jpeg

Reviews (6)

Communicatief Vriendelijk Deskundig Enthousiast Inspirerend Coachend Geduldig Goed met kinderen Gezellig
Mijn dochter vindt de lessen van Danique heel fijn!

Ninke Na 11 weken les

Communicatief Vriendelijk Enthousiast Gezellig
Superlieve, enthousiaste en goede zangjuf! Ik ga altijd met heel veel plezier naar de lessen en heb ontzettend veel geleerd van Danique ❤️

Lisa Na 20 weken les

Communicatief Vriendelijk Ervaren

Ashley Na 1 week les

Coachend

Nils Na 1 week les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Enthousiast Doelgericht Geduldig Gezellig
Als 20-jarige zonder enige ervaring had ik me aangemeld voor een proefles bij Danique. Ik had altijd het idee dat ik 'niet goed genoeg kon zingen' of dat ik 'geen talent had'. Echter, al na de eerste les deed Danique weg met alle vooroordelen die ik voor mijzelf had. Samen stelden Danique en ik een doel op dat we voor mij zouden proberen te bereiken. Danique is heel open, gezellig, vriendelijk en bovenal; geduldig. Dat leidde ertoe dat ik mij comfortabel voelde en langzamerhand uit mijn schulp kon kruipen. Met ijzersterke feedback elke les en het huiswerk dat ik meekreeg, merkte ik al heel snel verbetering in mijn stem. Nu een tijdje later, krijg ik complimenten van de mensen om mij heen over hoe mijn zangstem in een korte periode snel vooruit is gegaan. De lessen met Danique hebben mij écht heel goed geholpen. 110% een aanrader!

Emre Na 1 week les

Deskundig Inspirerend
Danique is iemand waarbij ik met een glimlach naar zangles ging. Ze wist het beste in mij naar boven te halen. Ze wist de juiste stijl te vinden en mij zangtechnieken aan te leren waardoor ik mijn stem beter wist te gebruiken. Als elke zangles een feest is leer je sneller.

Tristan

Danique van der Vlugt DV
Danique
(6)
Communicatief Vriendelijk Deskundig
Rotterdam
vanaf
€ 25,00
per 30 min.
Privéles

Introductie

Hoi! Ik ben Danique van der Vlugt: een 26-jarige zangeres, songwriter en afgestuurde pop-vocalist aan Codarts, ook wel bekend als Conservatorium Rotterdam. Ik ben op dit moment de frontvrouw en songwriter van mijn 2 eigen projecten: KUZKO en Dragonfruit. KUZKO is een Rotterdams Elektropop duo, met een theatraal randje. Dragonfruit is een alternatieve R&B-band. Daarnaast heb ik altijd veel backingvocals gezongen en gearrangeerd voor verschillende artiesten. 

Zangles

Zingen kan soms heel spannend zijn en abstract voelen. Als vocalist kun je je stembanden, ofwel je instrument, namelijk helemaal niet zien. Hoe meer je gaat nadenken over je stembanden en de technische aspecten van zingen, hoe ingewikkelder het kan worden. Maar tegelijkertijd is zingen eigenlijk heel intuïtief, makkelijk en leuk: hoe vaak overkomt het ons wel niet dat we spontaan aan het meezingen zijn met een liedje in een winkel, of de auto, zonder dat we dit doorhadden? Iedereen kan dus zingen, zonder hiervoor geleerd te hebben.

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Waar gaan we mee aan de slag?

Door middel van zanglessen, zal je ontdekken dat je meer kan met je stem dan je in eerste instantie dacht. We gaan samen grenzen verkennen en verleggen door verschillende sounds uit te proberen en te ervaren wat goed voelt. Daarnaast kunnen we gaan kijken hoe groot je stembereik is (dus: hoe hoog en laag je kan met je stem) en hoe we dit bereik het volst kunnen benutten bij het zingen.

Zangles heeft mij geholpen bij het leren begrijpen van mijn stem: door goede coaching weet ik nu precies wat ik allemaal met mijn stem kan, hoe ik dit op een gezonde en prettige manier moet uitvoeren, waar mijn grenzen liggen en hoe ik mijn stem het best kan verzorgen. Daarom zou ik nu graag andere begeleiden in dit proces.

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?

Het belang van performance

Tot slot, hou ik me altijd graag bezig met tekstbeleving en podiumpresentatie, ofwel performance. Naast dat de juiste performance van een optreden kan bijdragen aan de beleving van zowel het publiek als de uitvoerende artiesten zelf, heb ik ook gemerkt dat performance mij heel erg helpt bij mijn zangtechniek en soundgebruik. Zoals ik eerder al zei is zingen heel intuïtief. Net als bij praten, gaan bepaalde emoties of gevoelens automatisch gepaard met bijpassende klanken en intonaties. Zo kan het vinden van de juiste betekenis achter een nummer of tekstgedeelte, helpen bij het zingen ervan. Daarnaast kan het oefenen en dieper duiken in performance aspecten zoals het bewegen van je lichaam en tekstbeleving, ervoor zorgen dat je comfortabeler op het podium staat.

Hoofddoel van mijn zangles

Al met al, zou ik je vooral graag helpen bij het vinden en uitvergroten van je sterkste punten als vocalist en performer. Weten waar je kracht ligt, zal je meer zelfverzekerdheid geven als zanger/zangeres. En meer zelfverzekerdheid betekent minder zorgen tijdens het zingen op het podium of thuis waardoor je er nog meer van zult genieten. Je hebt geen ervaring nodig om bij mij op les te komen: iedereen die geïnteresseerd is in zingen, is welkom!

Zangles

Mocht je enthousiast zijn geworden, dan kun je je aanmelden voor een proefles. Voor een proefles zou ik het leuk vinden als je een nummer voorbereid wat je voor me kunt zingen, zodat ik goed kennis kan maken met jouw stem in actie. Hopelijk tot snel! 

Songwriting

Naast zangles, geef ik ook songwriting les. Deze les is afgestemd op jouw behoefte als songwriter: het maakt dus niet uit of je samen met mij de eerste stappen als schrijver wilt zetten, of al een hele hoop materiaal hebt liggen waar je graag feedback op zou willen. Songwriting les is ook te combineren met zangles: zo zouden we de ene week kunnen focussen op het geschreven materiaal, en de andere week op hoe we dit het beste kunnen zingen.