Dana Alexe

Zangles in Den Haag Loosduinen

Maximaliseer jouw zangtalent

Ben jij van plan om met zangles in Den Haag te beginnen? Wil jij het potentieel van jouw stem in een korte tijd op een gezonde manier maximaliseren? Dan ben van je van harte welkom bij mij op les!

Ik ben Dana Alexe, uit Cluj-Napoca, Roemenië. In 2006 ben ik aan de Kunstacademie voor popmuziek in Cluj-Napoca (Roemenië) afgestudeerd. Sinds 2008 ben ik woonachtig in Den Haag waar ik verschillende stijlen muziek en in verschillende bezettingen zong. In 2013 heb ik mijn Kerstalbum opgenomen en ben begonnen met songwriting. Ik ben zelf moeder van een tweeling en met kinderen werken vind ik ontzettend, bijzonder en leuk. Mijn grote passie is zingen en een ander leren om zijn of haar stem te ontdekken! Graag wil ik je leren om je stem op een optimale manier te gaan gebruiken en daarnaast deze mooi en natuurlijk te laten klinken. Het is niet van belang wat voor niveau je hebt, ik kan je helpen om je stem naar een hoger niveau te krijgen. De lessen worden in het Nederlands, Engels en de Roemeense taal aangeboden. Dat past zeker in een multiculturele stad zoals Den Haag. Ben je nog steeds geïnteresseerd? Lees dan verder!

Lesonderdelen

Houding
De juiste houding helpt het lichaam om in jouw voordeel te werken. Ik gebruik daarvoor de Alexander techniek (deze techniek gaat onder andere, over de voeten, schouder en rug positie tijdens het zingen)

Ademhaling
Kan ook de ademhalingsgymnastiek worden genoemd, dat houdt op zich de manier van ademhalen in. Het gaat erom hoe de lucht tijdens het zingen wordt gedoseerd en over hoe de spieren tijdens het zingen worden gebruikt. Zoals bij het sporten de spieren worden gebruikt, worden de spieren ook bij het zingen gebruikt. Hier zijn voorbeelden van de betrokken spieren: tong, lippen, larynx, abdominale spieren, middenrifspieren, tussenribspieren, enz.

Resonantie
Dit is de toon, het geluid dat klinkt. De resonantie wordt geproduceerd door de lucht dat de stembanden passeert en deze in trilling brengt. De resonantie is in de mond, neus, keel, voorhoofdsholte en borstholten te voelen.

Dictie en liedinterpretatie
Hoe beter je de woorden uitspreekt, des te beter, voller en mooier jouw stem klinkt. Iedere letter heeft een eigen plaats, want bij zingen veranderen of vervlakken klemtonen en tongval vaak. Elk lied brengt een boodschap over, daarom is liedinterpretatie van groot belang, om via het zingen gevoelens (verdriet, vrijheid, blijheid, liefde … ) naar het publiek te kunnen overbrengen.

Register break

Dat is de overgang tussen de borst en kopstem. Hiervoor worden verschillende interpretaties en technieken toegepast. Vanuit mijn standpunt uit de praktijkervaring en mijn eigen ervaring die ik heb opgedaan, was er bijna bij iedereen een duidelijk verschil tussen borststem en kopstem te horen. Er zijn oefeningen om de kopstem te versterken en de overgang te minimaliseren, dat zullen wij tijdens de les toepassen. Teveel theorie helpt niet! Mijn bedoeling is om je een korte samenvatting aan te bieden voordat je met de lessen start! Er zijn verschillende standpunten en technieken, maar wat echt helpt is, beginnen met experimenteren, want iedereen heeft een eigen stem, een eigen potentieel en een eigen doel te bereiken met zingen. Verder kan ik je advies en hulp qua repertoireopbouw geven. En ik kan door middel van een mobiele muziekstudio opnames met je maken.

Ga verder naar beschikbare tijden

Stel je vraag aan Dana

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Let op: Het is niet mogelijk om een e-mailadres of telefoonnummer mee te sturen.