Dana Alexe

Zangles

Cursussen

Lesprijs

voor cursisten
€ 24,00

Locaties

Locatie Burgemeester Hovylaan, Den Haag
Popradar1.jpg Popradar1.jpg
Locatie Prins Hendrikstraat, Pijnacker

Reviews (9)

Vriendelijk Enthousiast Geduldig Goed met kinderen
Danna is een leuke leraares, met ervaring en goede lesstruktuur! Mijn dochter gaat naar de lessen met plezier!

Edit Na 14 weken les

Vriendelijk Deskundig Ervaren Enthousiast
Helemaal goed

Ad Na 14 weken les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Enthousiast Inspirerend Coachend Ervaren Geduldig Didactisch Doelgericht
Ik ben Ad Vis en ik heb enorme inspiratie gekregen door Dana.

Ad Na 1 week les

Vriendelijk Inspirerend Enthousiast Coachend Geduldig Didactisch Gezellig
Zeer vriendelijke docente die bij de basis begint, eerste les gelijk al verschillende technieken geleerd en eerste liedjes gezongen!

Linda Na 1 week les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Geduldig Ervaren Coachend Inspirerend Enthousiast Gezellig
Het was erg fijn om van Dana te leren! Ben een stuk zekerder geworden bij het zingen.

Yvonne Na 6 weken les

Deskundig
Ik kom nu sinds een half jaar met veel plezier naar Dana voor mijn zangles. De variatie in vele verschillende oefeningen en de vele tips die ik krijg vind ik super. Ik vind je een leuke, gezellige en lieve vrouw die zelf heel mooi kan zingen, weet wat ze doet en dat goed kan overbrengen. Ik ben blij dat ik jou gevonden heb. Dana, superdank voor alle gezellige lessen en hopelijk volgen er nog vele meer. Door jou kan ik nu al veel beter mijn natuurlijke stem laten horen. Ik kan jou aan iedereen aanraden. Je bent altijd netjes op tijd en flexibel en het is makkelijk communiceren met jou. Dank, dank, dank!

Sharmila Na 28 weken les

Enthousiast
Ik ben bijna een jaar bij Dana op zangles, ik had nog nooit gezongen en zingen is voor mij ook uit m’n comfortzone, maar bij Dana is het dat helemaal oké. Ze verzint steeds nieuwe opdrachten en heeft duidelijk plezier is het lesgeven. Ze zegt wanneer het goed gaat en wat er beter kan. Fijne zangdocent!

Myrthe Na 35 weken les

Goed met kinderen
Prima proefles, mijn dochter is helemaal enthousiast. Dana is zeer professioneel en heeft geduld. Geeft goede uitleg. Mijn dochter gaat graag naar zangles.

Marleen Na 1 week les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Didactisch Enthousiast Inspirerend Gezellig

Anoniem Na 1 week les

Dana Alexe DA
Dana
(9)
Enthousiast Vriendelijk Deskundig
Den Haag
en 1 andere locatie
vanaf
€ 24,00
per 30 min.
Privéles

Maximaliseer jouw zangtalent

Ben jij van plan om met zangles in Pijnacker te beginnen? Wil jij het potentieel van jouw stem in een korte tijd op een gezonde manier maximaliseren? Dan ben je van harte welkom bij mij op les!

In 2006 ben ik aan de Kunstacademie voor popmuziek in Cluj-Napoca (Roemenië) afgestudeerd. Sinds 2008 en tot eind jaar 2023, was ik woonachtig in Den Haag waar ik verschillende stijlen muziek en in verschillende bezettingen zong. Nu woon ik in Pijnacker en ik wil een start ook hier maken met het geven van zanglessen.

In 2013 heb ik mijn Kerstalbum opgenomen en ben begonnen met songwriting. Er volgde dan verschillende andere projecten en eigen composities op pad. Op deze pagina kan je video's vinden met mijn eigen muziek en een paar covers.

Ik ben zelf moeder van een tweeling en met kinderen werken vind ik ontzettend, bijzonder en leuk. Mijn grote passie is zingen en een ander leren om eigen stem te ontdekken en ervan te genieten! Graag wil ik je leren om je stem op een optimale manier te gaan gebruiken en daarnaast deze mooi en natuurlijk te laten klinken. Het is niet van belang wat voor niveau je hebt, ik kan je helpen om je stem naar een hoger niveau te krijgen. De lessen worden in het Nederlands, Engels en de Roemeense taal aangeboden.

Ben je nog steeds geïnteresseerd? Lees dan verder!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lesonderdelen

Houding

De juiste houding helpt het lichaam om in jouw voordeel te werken. Ik gebruik daarvoor de Alexander techniek (deze techniek gaat onder andere, over de voeten, schouder en rug positie tijdens het zingen)

Ademhaling

Kan ook de ademhalingsgymnastiek worden genoemd, dat houdt op zich de manier van ademhalen in. Het gaat erom hoe de lucht tijdens het zingen wordt gedoseerd en over hoe de spieren tijdens het zingen worden gebruikt. Zoals bij het sporten de spieren worden gebruikt, worden de spieren ook bij het zingen gebruikt. Hier zijn voorbeelden van de betrokken spieren: tong, lippen, larynx, abdominale spieren, middenrifspieren, tussenrib spieren, enz.

Resonantie

Dit is de toon, het geluid dat klinkt. De resonantie wordt geproduceerd door de lucht dat de stembanden passeert en deze in trilling brengt. De resonantie is in de mond, neus, keel, voorhoofdsholte en borstholten te voelen.

Dictie en liedinterpretatie

Hoe beter je de woorden uitspreekt, des te beter, voller en mooier jouw stem klinkt. Iedere letter heeft een eigen plaats, want bij zingen veranderen of vervlakken klemtonen en tongval vaak. Elk lied brengt een boodschap over, daarom is liedinterpretatie van groot belang, om via het zingen gevoelens (verdriet, vrijheid, blijheid, liefde … ) naar het publiek te kunnen overbrengen.

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Register break

Dat is de overgang tussen de borst en kopstem. Hiervoor worden verschillende interpretaties en technieken toegepast. Vanuit mijn standpunt uit de praktijkervaring en mijn eigen ervaring die ik heb opgedaan, was er bijna bij iedereen een duidelijk verschil tussen borststem en kopstem te horen. Er zijn oefeningen om de kopstem te versterken en de overgang te minimaliseren, dat zullen wij tijdens de les toepassen. Teveel theorie helpt niet! Mijn bedoeling is om je een korte samenvatting aan te bieden voordat je met de lessen start! Er zijn verschillende standpunten en technieken, maar wat echt helpt is, beginnen met experimenteren, want iedereen heeft een eigen stem, een eigen potentieel en een eigen doel te bereiken met zingen. Verder kan ik je advies en hulp qua repertoireopbouw geven. En ik kan door middel van een mobiele muziekstudio opnames met je maken.

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?

Zangles

Ieder les van mij is unique, want ieder persoon is unique! Dat wil zeggen dat ik kijk naar hoe ik zal je kunnen verder helpen. Wij zullen ademhalingsoefeningen doen, stemoefeningen (wij zoeken welke het beste bij je zou passen) en wij zullen aan repertoire werken. Ik kan je helpen met het kiezen van een lied of je kan zelf een lied kiezen. Ik advieszeer voor in het begint geen moeilijke liedjes te kiezen, dat zorg voor te veel spanning. Volgende stap is een lied gaan opnemen, daarvoor gebruik ik mijn mobiele studio. Op deze manier kan je genieten van je eigen stem.

Tot snel!

Dana

 

https://soundcloud.com/dannaofficial

DANNA.jpg DANNA.jpg