Arthur Looij

Basgitaarles, Muziektheorie, Bandcoaching

Cursussen

Lesdagen

Lesprijs

voor cursisten
€ 25,00

Locaties

Thuisstudio Platanenlaan, Papendrecht
PHOTO-2024-04-08-15-02-48.jpg PHOTO-2024-04-08-15-02-48.jpg
Videoles
Arthur Looij AL
Arthur
Papendrecht
en 1 andere locatie
vanaf
€ 25,00
per 30 min.
Privéles
Videoles mogelijk

Introductie

Hallo! Mijn naam is Arthur Looij. Ik ben 29 en ik ben bassist. Ik kom uit Frankrijk en ben in 2009 naar Nederland verhuisd. Ik begon op mijn 15de met bas spelen. Ik ben afgestudeerd aan de muziekopleiding van het ROC van Amsterdam (nu genaamd PACT+) en het Conservatorium Haarlem. Op mijn beide studies  heb ik ook o.a. les gehad in produceren, songwriting en piano spelen. Daar heb ik veel ervaring op kunnen doen op het gebied van beheersing van mijn instrument, theorie, optreden en lesgeven. Na drie jaar MBO besloot ik door te gaan naar het HBO. Ik deed auditie voor het conservatorium in Haarlem en werd aangenomen. Daar breidde ik mijn kennis uiten leerde ik nog meer mensen in de industrie kennen. Op het conservatorium heb ik ook o.a. les gehad in produceren, songwriting en piano spelen.

Door mijn verschillende opleidingen heb ik veel ervaring op mijn instrument kunnen doen en ik ben opgeleid om mijn kennis aan anderen te delen. Dat vind ik ook het leukste om te doen! Ik heb naast mijn opleidingen veel ervaring in het lesgeven. Ik heb aan veel verschillende mensen van verschillende leeftijdscategorieen lesgegeven, van kinderen tot volwassenen. Door mijn brede muziekkennis kan ik naast basgitaarles ook theorieles en bandcoaching geven.

Naast lesgeven ben ik ook heel actief als muzikant. Ik speel voor verschillende solo artiesten (waaronder Hilin, LUCIA, KY.)  en speel in verschillende bands zoals Dress Up Town (Japanse anime rock) en coverband Legend (Top 40 muziek)

326246023_3398825243769418_405877041790350291_n.jpg 326246023_3398825243769418_405877041790350291_n.jpg
Studiosessie bij Raiko Records voor EP Lucia Hakbijl Studiosessie bij Raiko Records voor EP Lucia Hakbijl

Basgitaarles

Vanaf les één luister ik goed naar je wensen. Wat wil jij leren? Wat voor muziek vind jij leuk om naar te luisteren? Waarom heb je voor de bas gekozen?
Aan de hand daarvan gaan we stapsgewijs aan het werk zodat je zo snel mogeljk een goede basis heeft om een liedje in te studeren en helemaal te spelen.
Een goede houding en techniek op het instrument is vanaf het begin heel belangrijk om in de toekomst kramp of blessures te voorkomen. Ik leer ook tijdens de lessen de rol van de bas in de muziek en in een band. Na een bepaalde tijd moedig ik ook mijn leerlingen aan, als ze het leuk vinden, om in een band situatie te spelen. 
Er komt bij het leren van een muziekinstrument altijd een beetje theorie bij kijken. Het leren van theorie maak ik heel toegankelijk en gerelateerd aan het instrument, zodat we het spelen nog steeds op de eerste plaats zetten.

Het voordeel van mijn lessen volgen is de persoonlijk feedback dat de leerlingen krijgen. Laten we het beste uit je muzikale ontwikkeling halen!

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Muziektheorie

Deze lessen zijn voor de mensen die hun theoriekennis en gehoortraining willen uitbreiden. Theorie is een belangrijk onderdeel in het leren van muziek. Het helpt bij het uitzoeken van liedjes en het geeft een andere kijk op hoe muziek word gemaakt, en hoe het in elkaar zit.
Tijdens deze lessen behandelen we de verschillende aspecten van de muziek met name melodie, harmonie en ritme.
- Melodie: leren noten op een notenbalk leren lezen en op gehoor herkennen. Toonladders leren.
- Harmonie: Intervallen leren, verschillende soorten akkoorden horen en kunnen herkennen.
- Ritme: leren van de verschillende noot lengtes. Leren tellen over verschillende maatsoorten en het lezen van verschillende rimtes.

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?

Bandcoaching

Door mijn ervaring in verschillende bands ben ik ook inzetbaar als bandcoach. 
In een bandles leer ik je vooral luisteren naar de andere muzikanten. Ik leg uit over de relatie tussen de verschilende instrumenten in de band. 
Een goed sound maken aan de hand van muziek die er wordt gespeeld is ook belangrijk en komt ook aan bod tijdens een bandles.

Reggae Ruhr Festival (Duitsland) met Verse Ital Reggae Ruhr Festival (Duitsland) met Verse Ital
Studiosessie bij Raiko Records voor EP Lucia Hakbijl Studiosessie bij Raiko Records voor EP Lucia Hakbijl
Paradiso met KY. Paradiso met KY.
Paradiso met KY. Paradiso met KY.
Tomofair met Dress Up Town Tomofair met Dress Up Town