Andrea Rickets

Auditietraining, Zangles

Cursussen

Lesprijs

voor cursisten
€ 25,00

Locaties

Locatie Stadhuisplein, Almere
zangruimte en banner.jpg zangruimte en banner.jpg
adres.jpg adres.jpg
zangruimte.JPG zangruimte.JPG
20211122_150028.jpg 20211122_150028.jpg
Videoles

Reviews (7)

Vriendelijk Deskundig Inspirerend Ervaren Communicatief Doelgericht
I had a great lesson with Andrea. We discussed in-depth my personal goals and she provided great tools for me to study independently between lessons.

Lydia Na 1 week les

Communicatief Vriendelijk Deskundig Enthousiast Inspirerend Coachend Ervaren Didactisch Doelgericht
Andrea heeft me op een inspirerende wijze gecoacht tijdens de proefles, gericht op zang maar ook op het gebied van onzekerheid. Het was een hele fijne ervaring!

Anita Na 1 week les

Reactie van docent Andrea:

Dankjewel Anita ! Tot gauw topper .

Communicatief Vriendelijk Enthousiast Inspirerend Coachend Ervaren Geduldig Goed met kinderen Didactisch Doelgericht Gezellig Klassieke lesmethode Eigentijds Stipt Deskundig
Imani Boutisma

Shermeline Na 1 week les

Reactie van docent Andrea:

Dankuwel voor uw review ! Ik waardeer het enorm en blijf optimaliseren om het beste te bieden aan de zangleerlingen.

Vriendelijk Deskundig Enthousiast
Ze doet het met passie..!

Nanette Na 1 week les

Reactie van docent Andrea:

Dankjewel Nanette,ik waardeer de review en blijf verbeteren.

Communicatief Vriendelijk Deskundig Coachend Ervaren Doelgericht Enthousiast Goed met kinderen
Mijn dochter van 10 heeft deze week een proefles gevolgd bij Andrea. Ze was razend enthousiast na de les en vond dat haar stem meteen beter ging klinken door de aanwijzingen die ze kreeg van Andrea. We hebben haar dezelfde dag nog ingeschreven.

Tesla Na 2 weken les

Reactie van docent Andrea:

Dankjewel lieve Tesla .Wat is lesgeven aan jou dochter een enorme zegen .

Vriendelijk Communicatief Geduldig
She is kind, strict and works with passion

Micaela Na 3 weken les

Reactie van docent Andrea:

Thank you ,lets continue to progress in achieving the best .

Deskundig Doelgericht Coachend
Andrea is direct en dat zorgt voor een duidelijke en vlotte les.

Victor Na 1 week les

Reactie van docent Andrea:

Heldere review ! Enorm bedankt .
Andrea Rickets AR
Andrea
(7)
Vriendelijk Deskundig Communicatief
Almere
en 1 andere locatie
vanaf
€ 22,50
per 30 min.
Privéles
Videoles mogelijk

Introductie

Hallo mijn naam is Andrea Rickets en ik ben een zangcoach met meer dan 30 jaar ervaring als zangeres en gecertificeerd vocal educator. Ik ben op mijn elfde begonnen met zanglessen te volgen vanwege het talent dat mijn moeder herkende als ik in de douche song. Daarna heb ik vanaf mijn 15de meegedaan met vele talentenjachten in Suriname en heb dat meerdere keren gewonnen. Vanaf dat moment begon ik met leren zingen van achtergrondkoortjes en harmonie zang voor diverse artiesten en mocht ik ook meedoen met het grootste componisten festival Suripop in Suriname.

Ik heb toen mogen afreizen naar onder andere Curacao, Nederland, Brits Guyana om met coverbands op te treden. In Suriname was ik leadzangeres van de grootse coverband Kasimex Houseband. Ondertussen heb ik ten ook veel ingezongen voor onder andere reclames, backvocals voor reggae artiesten en zang evenementen. Hierdoor heb ik dus veel geleerd van alle genres.

Andrea in action Andrea in action

Gospelscene

Op mijn 23ste kwam ik naar Nederland en ging de Gospelscene in, en ik heb achtergrond mogen zingen voor Lee Towers, Gordon en ik ben ook lid geweest van diverse blackgospelgroepen waaronder ook van G- Roots.

Ik heb dus veel ervaring met zingen in coverbands, gospelkoren als voorzanger en ook backingvocal in verschillende landen. De laatste jaren gaat mijn passie nog meer uit naar de gospelscene en ik ben zelf ook praktiserend zang en koorleider in verschillende kerken. Tevens zing ik koortjes in voor artiesten die mij hiervoor benaderen. Ik vind het belangrijk dat ook in de kerkkoren de kwaliteit opgeschroefd wordt en vind het fijn om met mijn kennis daarvoor ingezet te kunnen worden.

Mijn passie voor zang maakt dat ik mijn ervaring met kennis over stemtechnieken wil overbrengen om jou te helpen bij je stemvorming, jouw stem te vinden, je stem te ontwikkelen en je bereik te vergroten. Deze kennis is ook toepasbaar voor sprekers en bijvoorbeeld rappers.

Mijn grootste kracht is meerstemmig zingen en mijn overdraagkracht als leraar maakt dat zingen voor iedereen een leuke nieuw reis wordt bij mij, waarbij ik doormiddel van een lesplan steeds samen met jou je groei kan bekijken om samen te gaan naar nieuwe vocale hoogtes. The sky is the limit!

The lessons can be given in English too.

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Zangles: ademhalingtechniek

Zingen is uitademen en dat geldt ook voor praten.

Als je optimaal gebruik wil maken van je stemgeluid is goed en beheerst gebruik van je ademhaling een groot onderdeel. Hoe doe je dat en hoe pas je dit toe? Er zijn dus technieken om dit onder de knie te krijgen en daar ik jou over coachen.

Om zo goed mogelijk gebruik te maken van jouw volledige longcapaciteit is het belangrijk om zo laag mogelijk te ademhalen. Dit noemt men ook wel een buikademhaling. Dit is techniek die jou de mogelijkheid biedt om zo economisch mogelijk gebruik te maken van jou ademstroom en om niet buiten adem te raken tijdens het zingen. Dit geldt voor zangers, maar ook voor sprekers en bijvoorbeeld rappers. Een lage ademhaling biedt ook rust voor momenten als je spannend vindt om te zingen.

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?

Meerstemmig zingen

Wat is er mooier dan samen te zingen met anderen en dat je hiervoor de tweede of derde stem kan zingen die prachtig samenvloeit met de andere zangers?

Meerstemmig zingen is een zangwijze waar verschillende tonen en stemmen elkaar volgen en aanvullen tot een akkoord. Het is een grote uitdaging om op deze manier te zingen want iedere stem moet zuiver en tegelijk klinken en de ene stem is niet belangrijker dan de andere. Hoe jij dit kan leren behandel ik in het onderdeel meerstemmig zingen. Het gehoor is hier een belangrijk onderdeel van. Daar starten wij dan ook mee. Ben je benieuwd hiernaar en zou je dit graag willen leren, dan kun je je opgeven voor dit onderdeel en gaan wij samen deze vocale reis maken.

lichaamshouding tijdens het zingen lichaamshouding tijdens het zingen
Zingen is je gevoel delen Zingen is je gevoel delen
lage ademhaling lage ademhaling

Lax Vox methode

Misschien vraag je je af wat is de Lax Vox methode en waarvoor is het nodig?

Ik zeg aan mijn leerlingen dat als je de toon kan produceren tijdens het bubbelen met een rietje in een flesje met water, dat ze het dan ook kunnen zingen. Bubbelen is een mooie opstap om je stem vrijer te maken, om hoger te leren zingen, maar kan je ook goed inzetten als een cooling down na een intensieve zangsessie. Deze methode is ontstaan in Finland en is toen bedacht zodat mensen zelf thuis aan de slag konden met, de opgegeven, stem verbeterende oefeningen.

De methode is niet veel meer dan blazen door een speciaal rietje in een flesje met een bodempje water, die dan eigenlijk de stemweg verlengd. Hierdoor hoef je minder druk te maken om je stem te geven, en verminderd de spierspanning rond het strottenhoofd en de stemplooien. Door het bubbelen trilt eventueel slijm los en het bereik van je stem wordt groter en de kwaliteit wordt beter.

Hoe je dit correct moet doen en door welk rietje en hoeveel water je moet gebruiken, bied ik allemaal aan in de Lax Vox les.