Adrian Ammerlaan

Zangles, Auditietraining, Songwriting, Pianoles

Lesprijs

voor cursisten
€ 30,00

Locaties

Les aan huis bij cursist (2515)
Adrian Ammerlaan AA
Adrian
Les aan huis bij cursist (2515)
vanaf
€ 30,00
per 30 min.
Privéles

Introductie

Hey Hallo! Mijn naam is Adrian Ammerlaan, zanger, acteur, docent en cabaretier uit het oosten van het land en momenteel werkzaam in Den Haag en Rotterdam. Leuk dat je een kijkje neemt op mijn profiel! Wil je meer over mij en mijn werk weten? Lees dan verder!

(English lessons are possible as well)

Na mijn bachelor opleiding bij Codarts hogeschool voor de Kunsten in de richting Muziektheater ben ik mij gaan focussen op het musical- en cabaret werkveld. Momenteel zit ik in mijn derde jaar van mijn post-bachelor studie aan het "Universal Voice Institute" waar ik word geschoold in het "Universal Voice System". Ik heb gekozen voor deze specialisatie op het gebied van zang omdat ik enorm graag een nóg betere zanger en zangdocent wilde worden. Het grote voordeel aan het systeem van "UVS" is dat het een zeer concrete methode is waarmee ik als docent (en zanger) duidelijk kan communiceren aan jou waarom we bijvoorbeeld een bepaalde oefening doen. Zo spreek ik in de zangles maar in 8 termen:

  1. Trillingen: onreglematig en regelmatig
  2. Toonhoogte: laag en hoog
  3. Geasspireerdheid: helder en geasspireerd
  4. Luidheid: zacht en luid
  5. Gedruktheid: vrij en gedrukt
  6. Vibrato: strak en vibrato
  7. Klankkleur: neutraal, scherp en donker
  8. Nassaliteit: oraal, genassaleerd en nasaal

 

Sommige termen zijn misschien al heel duidelijk en andere misschien nog niet. Geen zorgen ik leg je graag uit wat ze inhouden en wat je ermee kunt doen!

“Bij Adrian in de les leer ik de mogelijkheden van mijn stem te gebruiken waarvan ik niet wist dat ik ze in me had. Ik leer niet alleen zingen, maar ook beter praten. Adrian legt duidelijk uit en is geduldig en ik krijg gericht en praktisch huiswerk mee waarmee ik - als beginner - aan de slag kan” - Zangstudent Anja de Waal (30-08-2023)

Mijn achtergrond vanuit de muziektheater/musical hoek zorgt er ook voor dat ik graag meedenk over de muzikale en theatrale interpretatie van een nummer. Zo gaan we bijvoorbeeld samen kijken naar waar een nummer over gaat en wat dat nummer muzikaal en/of theatraal nodig heeft om het nog muzikaler en/of theatraler te maken. Sinds begin 2019 geef ik zang-, spel- en ensemble lessen in Rotterdam en Den Haag. Zo geef ik les aan de kinderen van 6+ tot volwassenen en ik doe dat in allerlei genres van Rock en Pop muziek tot licht klassiek materiaal en musical. Mijn specialisatie is in 'het Theaterlied': hieronder vallen alle gezongen muziekstukken die in het theater worden gezongen. Denk bijvoorbeeld aan musicals, kleinkunst en cabaret.

Mijn eigen grote inspiratiebronnen zijn voornamelijk singer songwriters die zichzelf op het podium begeleiden met piano of gitaar. Zo luister ik enorm graag naar Jamie Cullum, Billy Joel, Ben Folds, maar ook naar nederlandse kleinkunstenaars en cabaretiers als Bram Vermeulen, Mike Boddé, Maarten van Roozendaal en Harrie Jekkers. Wat ik tof vind aan de muziek van deze artiesten is dat ze de muziek en teksten zelf hebben gemaakt, zelf begeleiden met piano of gitaar en vervolgens ook nog weten over te brengen aan het publiek. Dat al die dingen samen komen brengt de performance echt tot een hoger level naar mijn mening! Dat gun ik iedereen!

Ik deel graag mijn ervaringen! Zo heb ik in het verleden  in de grote musical "Titanic" gestaan van de Graaf en Cornelissen Entertainment en in de jeugdtheater productie "De hond die licht gaf" van MaxTak Muziektheater en stichting Kim van Zeben. Daarnaast heb ik vrij regelmatig met eigen cabaret materiaal op het podium gestaan op plekken als het Verhalenhuis, Theatercafe Muze en het Tapastheater.

Voor meer informatie zie ook: https://adrianammerlaan.com/

Zangles

Wil jij nou 'beter' leren zingen? Beginner of gevorderd? Dan ben je hier aan het goede adres! Bij mij in de les gaan we hard werken aan je stem, maken we muziek en vertellen we verhalen. Dat is tenslotte waar muziek maken over gaat. Ben je geïnteresseerd? Lees dan verder!

In een online zangles van 60 minuten zullen we beide vanuit onze eigen locatie via zoom lessen. Zo zit ik in mijn studio thuis met mijn piano naast me en jij wellicht in de slaapkamer of de woonkamer. Ook bied ik de mogelijkheid om bij jou thuis langs te komen. Kan met piano kan zonder!

In de les beginnen we uiteraard eerst even met opwarmen, waarna we gerichte oefeningen doen voor de vocale doelen die we samen hebben opgesteld tijdens de eerste proefles. Voor deze oefeningen stuur ik jou een paar MP3's op die je kunt afspelen tijdens de les en waarmee je thuis kunt oefenen.

Nadat we onze stem hebben opgewarmd en getrained gaan we aan de rest van de les aan de slag met een nummer die je met een karaoke zingt. Het kan zijn dat er geen karaoke is en dan zal ik tijdens de les een karaoke band opnemen waarmee je kunt oefenen. Het nummer dat je gaat zingen kan een nummer zijn dat je zelf hebt uitgekozen en die je graag wil verbeteren of soms is een nummer wat we samen hebben uitgekozen om verder te werken aan je vocale doelen.

Naast de vocale doelen en training besteed ik ook graag tijd met je aan muzikale en theatrale interpretatie om zo het nummer zo mooi mogelijk te brengen. Uiteindelijk gaat zingen en muziek maken over het vertellen van een verhaal en dat móet naast het technische verhaal ook genoeg aandacht krijgen, want muziek maken is leuk en is belangrijk!

Lijkt het je leuk om samen muziek te gaan maken? Boek dan een proefles zodat we mekaar kunnen leren kennen!

Enthousiast geworden?
Boek dan nu je proefles
Boek nu

Auditietraining

Ben je bezig met het orïenteren op een (muziek)theater of musical opleiding? Wil je auditie gaan doen maar heb je nog wat tips nodig? Wil je werken aan zang, spel, solfège, muziektheorie of liedinterpretatie? Dan help ik je graag verder!

In de 'auditie training' bereid ik je voor op jouw auditie voor een musical, muziektheaterproductie, theaterstuk of opleiding. Ik help je graag verder met alle vragen die je hebt! Zo kunnen we werken aan opgegeven materiaal zoals nummers, scènes en misschien wel schrijfopdrachten. Ook biedt ik de mogelijjkheid om met je te werken aan je solfège zoals bijvoorbeeld intervallen, traplopen, algemene muziektheorie of de basis van piano en gitaar.

In deze les sta ik ten dienste voor jou! Dus kom met concrete vragen en ik help je graag verder met mijn antwoorden!

Kun je mijn hulp gebruiken en ben je enthousiast? Boek dan een proefles in!

Stuur een bericht

Ben je al ingeschreven of heb je een proefles gevolgd?

Songwriting

Ben je bezig met het schrijven van je eigen nummers maar wil je meer handvaten om je teksten muziek nog meer ten dienste van elkaar te stellen? Wil je kennis opdoen over werken met trappen en akkoorden? Wil je weten hoe rijmschema's werken? Heb je hulp nodig met het creëren van een concept voor je muziek? Dan kan ik je goed verder helpen!

In de lessen 'songwriting' gaan we stapsgewijs aan de slag met jouw materiaal. We beginnen met het maken van een helder concept van je nummer. Dit is het vertrekpunt van je nummer, zie het als een groffe bouwtekening waarin je duidelijk maakt waar het nummer over gaat, welke muzikale en theatrale ideëen je daar bij hebt en misschien zelfs een concreet doel wat betreft vorm- of rijmschema. 

Daarna werken we aan een van de twee grote componenten van een nummer of lied, namelijk eerst de tekst of eerst de muziek. Als een van die twee eenmaal in groffe lijnen af is werken we aan de andere en zo gaan we een paar keer op en neer om zo de het lied of nummer steeds meer diepgang te geven.

Dan werken we verder door aan het arrangement. Wil je er meer instrumenten bij? Wat is het tempo van nummer? Waar wil je wat luider en waar wat zachter worden.

Als laatste kijken we naar hoe je  het nummer gaat uitvoeren of opnemen? Wil je er theatrale componenten bij? Wil je een band of liever solo?

Ben je enthousiast geworden! Boek een proefles en dan kunnen we samen aan de slag!

CVM20210616-7366.jpg CVM20210616-7366.jpg
Adrian Portfolio Photoshoot (19 of 53).jpg Adrian Portfolio Photoshoot (19 of 53).jpg

Pianoles

Ben je een echte beginner in het piano spelen? Wil je je zelf kunnen begeleiden of weten hoe je eerste toonladders te spelen? Wil je van blad leren spelen? Dan help ik je graag verder!

Voor echte beginners bied ik de basis pianoles de mogelijkheid aan om te werken aan jouw eerste stappen als pianist! Zo gaan we eerst aan de slag met wat theorie over akkoorden en toonladders waarna we die leren gebruiken in nummers. Ik beantwoord al je vragen over muziektheorie. Daarna gaan we toewerken naar je eerste nummer die we op basis van akkoorden gaan spelen. Zo heb je al je eerste 'party song'!?

Geleidelijk aan komt er steeds meer theorie bij kijken om jou vooruit te te helpen en beginnen we ook met melodietjes van blad te spelen. Eerst gaat dat langzaam en kijk je misschien nog naar je handen, maar daarna gaan we snel de stap maken dat je kunt spelen wat er staat terwijl je alleen naar de bladmuziek kijkt!

Zo werk ik met jou aan de eerste basis stappen als pianist. Ben je enthousiast? Boek dan een proefles in!