Aanmelden als docent

Muziekdocenten gezocht (m/v)

Voordelen van samenwerking

School of Music is ontstaan vanuit een lespraktijk voor drumles. We weten uit eigen ervaring wat er komt kijken bij het plannen van afspraken en het innen van lesgeld. Als je dit niet goed aanpakt ben je er soms langer mee bezig dan je wilt. Eén van de eerste dingen die we goed wilden regelen is het maken van afspraken. We hebben daarom nu een eigen boekingssysteem voor proeflessen. Je stelt van tevoren de beschikbare tijden in en als er geboekt is krijgen de cursist en docent automatisch bericht. Dit is beschikbaar voor iedere aangesloten docent.

We hebben gemerkt dat het belangrijk is om duidelijke voorwaarden te hebben. Dit voorkomt dat er discussie ontstaat over het lesgeld. Het is ook fijn als je kunt verwijzen naar de voorwaarden die door een externe partij zijn opgesteld. Cursisten met een abonnement betalen bij ons bijvoorbeeld voor de gereserveerde lestijd ongeacht hun aanwezigheid. Voor het afmelden van lessen en het opzeggen hebben we een opzegtermijn van een maand. Hierdoor weet je waar je financieel aan toe bent. Je hebt overigens altijd de mogelijkheid om hiervan af te wijken en lessen gewoon te annuleren waar nodig.

Wij promoten je lessen en zorgen voor de instroom van cursisten. Dit doen we door middel van goede online zichtbaarheid en een aantrekkelijke website. Op de site plaatsen we jouw profiel met een contactformulier om direct contact op te nemen en een directe link om een proefles te boeken.

Wij geven vanaf het moment van inschrijving een betalingsgarantie voor alle gegeven lessen. Wij regelen de betaling van het lesgeld met de cursist en je beheert zelf jouw inschrijvingen in ons online portal. Je kunt hier je lessen uit je rooster verwijderen of toevoegen en inschrijvingen aanpassen. Voor het maken van je factuur vind je hier een maandelijks facturatieoverzicht zodat het altijd duidelijk is wat je kunt factureren. Cursisten krijgen een eigen inlog om hun gegevens in te zien en wijzigingen door te geven.

Muziekdocent gezocht (M/V)

Wij zijn altijd op zoek naar goede muziekdocenten uit de buurt. Ben jij een muziekdocent en wil je graag lesgeven bij ons? Lees hieronder dan verder.

Als muziekdocent heb je in eerste instantie affiniteit met het lesgeven. Een basis muzikale scholing is een vereiste, verder zijn vooral je sociale en didactische kwaliteiten van belang. Het helpt als je ondernemend en zelfstandig ingesteld bent, je bent bij ons namelijk zelf contactpersoon voor de cursisten die je lesgeeft. Het hebben van een KvK is handig maar als beginnend ondernemer geen vereiste. Houdt er rekening mee dat je altijd zelf verantwoordelijk bent voor de afdracht van belasting en premies.

Bij ons werk je zelfstandig op een vast wekelijks tijdstip op één van onze locaties of vanaf je eigen lesruimte. We vinden het belangrijk dat je je zelfstandigheid behoudt als docent en ondernemer. Wij faciliteren jouw muzieklessen maar je werkt bij ons alsof je je eigen lespraktijk runt. Dit betekent onder andere dat je zelf verantwoordelijk bent voor een goede afstemming met je leerlingen. De leerlingen die je lesgeeft zijn kinderen en volwassenen van uiteenlopende niveau’s maar voor het merendeel beginners. Ga door naar het sollicitatieformulier.

Lesgeven vanuit je eigen lesruimte

Heb je een eigen lesruimte van waaruit je lessen kunt verzorgen of werk je al enige tijd vanuit je eigen lespraktijk? Wij kunnen je helpen aan cursisten op je eigen leslocatie door middel van werving via onze site. Een vereiste voor locaties die op onze site staan is dat deze representatief zijn. Als je hier interesse in hebt kan je dat aangeven in het sollicitatieformulier. Heb je hier nog vragen over, dan kan je ons natuurlijk altijd een bericht sturen.

Eigen tarief en commissies

Je kunt je eigen tarief aanhouden voor je lessen via School of Music met een vaste ondergrens als basistarief. We werken hierbij met vaste commissie percentages. Je kunt al voor 8% gebruik maken van ons administratiesysteem en onze boekingswidget. Wil je cursisten werven via ons, dan draagt je 12% af voor iedere inschrijving die via onze site bij jou terecht is gekomen. Wil je werving via ons en tegelijkertijd inschrijvingen via andere kanalen open houden dan draag je hiervoor 10% extra af. Dit kan handig zijn als je nog niet zeker weet wat een samenwerking je oplevert. Op een aantal locaties beschikken we over eigen lesruimtes. Als je hier gebruik van maakt rekenen we hiervoor ook 12% commissie. Voor al ons aanbod geldt: geef je geen les, dan betaal je ook niets voor onze diensten.

Muziekles vacatures

Voor het lesgeven op onze eigen locaties is de minimale vereiste dat je relevante werkervaring en/of een afgeronde muziekopleiding hebt en dat je goed Nederlands spreekt. De beschikbaarheid hiervan varieert dus als je hier interesse in hebt nodigen we je uit om het sollicitatieformulier in te vullen.

Ben je enthousiast over een samenwerking? Meld je aan.