Vacature muziekdocent ZZP

Muziekles aanbieden via School of Music

Aanmelden als docent

Cursistenwerving, afspraakplanning en ledenadministratie voor muziekdocenten

Als zelfstandige muziekdocent heb je naast een geschikte lesruimte ook een doorlopende instroom van nieuwe cursisten nodig. Daarbij wil je natuurlijk zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan het inplannen van je lessen en zorgen dat jouw cursisten tijdig hun lesgeld betalen. En hoe zorg je ervoor dat cursisten die zijn gestart ook regelmatig les bij je blijven volgen? School of Music kan je hierbij helpen.

Cursistenwerving

Om een leerlingenbestand op te bouwen ben je zelf de belangrijkste succesfactor. Wat je zelf kan doen is zorgen voor een aantrekkelijk profiel, duidelijke communicatie met je cursisten en een goede eerste indruk tijdens de proefles. Er zijn ook dingen die je minder in de hand hebt zoals je online zichtbaarheid. Wij zorgen voor een goede online vindbaarheid en we adverteren om extra op te vallen. Daarnaast helpen we je met adviezen om je profiel waar mogelijk te verbeteren. Over het algemeen wordt het als betrouwbaar ervaren om bij een overkoepelend platform aangesloten te zijn en je zult merken dat je gemakkelijker de lesvoorwaarden kunt aanhouden.

Boekingsmodule voor muzieklessen

Mensen die op zoek zijn naar muziekles zien op de site direct welke docenten in hun buurt beschikbaar zijn en kunnen met een paar klikken een proefles bij je boeken. De beschikbare tijden stel je zelf in en je ontvangt een bericht als er geboekt is. Je zult merken dat het een hoop tijd scheelt als je geen tijd meer kwijt bent aan het inplannen van lessen. Bovendien wordt er sneller een proefles geboekt als klanten direct een tijd kunnen reserveren.

Meer regelmaat in je lessen met een abonnement

We bieden als een van de weinige platformen ook doorlopende abonnementen aan. De ervaring leert dat cursisten met een abonnement langer op les blijven omdat dit op een vaste tijd in de week plaatsvindt. Hierdoor bouw je echt iets op en weet je beter waar je financieel op kunt rekenen. Uiteraard is er voor mensen die onregelmatig les willen ook de optie om voor lessen op prepaid basis (strippenkaart) te gaan. Je behoudt in alle gevallen zelf de mogelijkheid om lessen te annuleren of zonder opzegtermijn te beëindigen.

Lesgeld facturatie

Het innen van lesgeld en omgaan met achterstallige betalingen nemen wij van je over. Cursisten kunnen bij ons betalen via maandelijkse incasso of via een directe betaallink. We garanderen je hierbij de betaling van je lessen vanaf het moment van de inschrijving. We vinden het belangrijk om onze financiën gezond te houden. Mocht er daarom een betalingsachterstand bij een cursist ontstaan van meer dan een maand dan zetten we de inschrijving tijdelijk stop totdat de betaling ontvangen is.

Samenwerkingsopties

Hoe ziet een samenwerking met School of Music eruit? Je werkt bij ons als ZZP'er zelfstandig en je houdt vanzelfsprekend de volledige zeggenschap over je lespraktijk en je eigen prijzen. We werken op basis van no cure no pay: wij rekenen een commissie op het moment dat we jou uitbetalen. Kies je voor een exclusieve samenwerking (plus account) vanaf je eigen locatie dan draag je 18% aan ons af voor de cursisten die wij voor je werven. Werk je op niet-exclusieve basis (basis account) met ons samen dan is dit 31%. We hebben in de regio Rotterdam een aantal eigen leslocaties. Werk je hier, dan geldt ook het commissietarief van 31%. Om prijsconcurrentie tegen te gaan hanteren we een vaste minimumprijs. Als je je tarief niet aanpast sta je hier automatisch op ingesteld.

Administratie only

In de nabije toekomst gaan we ook een administratie-only samenwerking aanbieden voor cursisten die niet via onze site binnenkomen. Hierbij maak je gebruik van al onze diensten behalve de werving met een commissie van 8%.

Eisen vacature muziekdocent

Wat zijn de minimale eisen voor een samenwerking met ons? Verplicht zijn: een (afgeronde) muziekopleiding en/of minimaal 2 jaar ervaring in het lesgeven. Voor eigen leslocaties geldt dat deze representatie moeten zijn, een slaapkamer of eenkamerappartement zijn daarom niet toegestaan.
We hebben beperkt plek op onze eigen leslocaties in de regio Rotterdam. Om hiervoor in aanmerking te komen dien je Nederlandssprekend te zijn. Voor muziekproductie dien je je eigen lesruimte te hebben in verband met de benodigde apparatuur.

Solliciteren muziekdocenten

Wil je je graag aanmelden? Vul dan eerst ons sollicitatieformulier in. Je hebt hiervoor een aantal dingen nodig: een close-up profielfoto, een of meerdere foto’s en video’s voor je biografie en een paar foto’s van je lesruimte indien van toepassing. Na ontvangst hiervan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Voordat je profiel geplaatst wordt houden we een kort (online) intakegesprek. Succes en misschien tot snel!