Vacature muziekdocent ZZP

Muziekles aanbieden via School of Music

Aanmelden als docent

Marketing, boekingen en ledenadministratie voor muziekdocenten

Als zelfstandige muziekdocent heb je naast een geschikte lesruimte ook een doorlopende instroom van nieuwe cursisten nodig. Daarbij wil je het liefst zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan het inplannen van je cursisten en het afhandelen van je financiële administratie. School of Music kan dit voor je regelen. Je blijft zelfstandig en behoudt de volledige zeggenschap over je lespraktijk en je eigen prijzen. Wanneer je met ons meedoet kan je cursisten blijven aannemen zoals je gewend bent. Zodra je overtuigd bent kan je kiezen voor een exclusieve samenwerking op je locatie in ruil voor een lagere commissie.

Meer cursisten werven voor je eigen muziekles praktijk

Misschien loop je er tegenaan dat de instroom van nieuwe cursisten tegenvalt. Ook al zijn de cursisten die die je al hebt enthousiast, dan kan het toch nog lastig zijn om nieuwe cursisten te vinden. Wij kunnen je helpen om cursisten te werven. Hiervoor hebben we een goed vindbare website en adverteren we om extra op te vallen.

Boekingsmodule voor muzieklessen

Bezoekers van onze site kunnen zien welke docenten in hun buurt beschikbaar zijn en vervolgens direct een proefles boeken op een tijd die je van tevoren beschikbaar hebt gesteld. We hebben een boekingstool ontwikkeld waarmee je cursisten automatisch een proefles bij je kunnen inplannen, inclusief herinneringsmails. Je zult merken dat het een hoop tijd scheelt als je geen tijd meer kwijt bent aan het inplannen van lessen. Bovendien wordt er sneller een proefles geboekt als klanten direct een tijd kunnen reserveren.

Inschrijfmogelijkheden

Je kunt je cursisten bij ons gebruik laten maken van een abonnement of prepaid lestegoed. Een abonnement stelt je in staat om een wekelijks rooster op te stellen en biedt je financiële zekerheid. De lessen worden automatisch ingepland en gefactureerd met een maand opzegtermijn.

Bij prepaid lestegoed plan je iedere les apart in overleg met de cursist met een opzegtermijn van 24 uur. Dit maakt het geschikt voor cursisten met een onregelmatig schema. Je kunt zelf kiezen welke inschrijfmogelijkheden je beschikbaar stelt voor je cursisten.

Lesgeld facturatie

Het innen van lesgeld en omgaan met achterstallige betalingen nemen wij van je over. Cursisten kunnen bij ons betalen via maandelijkse incasso of via een directe betaallink. We garanderen je hierbij de betaling van je lessen vanaf het moment van de inschrijving. We vinden het belangrijk om onze financiën gezond te houden. Mocht er daarom een betalingsachterstand bij een cursist ontstaan van meer dan een maand dan zetten we de inschrijving tijdelijk stop totdat de betaling ontvangen is.

Eisen vacature muziekdocent

Misschien vraag je je af of je in aanmerking komt voor een samenwerking met ons. Verplicht zijn: een (afgeronde) muziekopleiding en/of minimaal 2 jaar ervaring met lesgeven. Voor eigen leslocaties geldt dat deze representatie moeten zijn, een slaapkamer of eenkamerappartement zijn niet toegestaan.

Solliciteren muziekdocenten

Heb je interesse? Vul dan ons aanmeldingsformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.