Vacature muziekdocent ZZP

Muziekles aanbieden via School of Music

Aanmelden als docent

Muziekles geven, dat is een veelzijdig vak waar je als als docent veel voldoening uit kunt halen. Er spelen echter ook praktische zaken omheen waar je niet altijd op zit te wachten: steeds weer nieuwe cursisten werven, afspraken inplannen en (te vaak) verzetten, bijhouden of iedereen op tijd betaalt en wat doe je als dat niet gebeurt? Goed nieuws: School of Music neemt al deze zaken van je over. Jij bent goed in het geven van muziekles, wij zorgen voor de rest.

  • Cursistenwerving
  • Afspraakplanning
  • Doorlopende abonnementen
  • Lesgeld facturatie met betalingsgarantie
  • Kies zelf je samenwerkingsvorm

Cursistenwerving

Om een leerlingenbestand op te bouwen ben je zelf de belangrijkste succesfactor. Wat je zelf kan doen is zorgen voor een aantrekkelijk profiel, duidelijke communicatie met je cursisten en een goede eerste indruk tijdens de proefles. Er zijn ook dingen die je minder in de hand hebt zoals je online zichtbaarheid. Door je bij ons platform aan te sluiten los je dat probleem op: jij profiteert mee van de uitstekende online vindbaarheid van School of Music. Daarnaast helpen we je met adviezen om je online presentatie waar mogelijk te verbeteren. Over het algemeen wordt een overkoepelend platform als betrouwbaar gezien dus cursisten zullen sneller de stap zetten naar een proefles.

Afspraakplanning

Mensen die op zoek zijn naar muziekles zien op de site direct welke docenten in hun buurt beschikbaar zijn en kunnen met een paar klikken een proefles bij je boeken. De beschikbare tijden stel je zelf in en je ontvangt een bericht als er geboekt is. Je zult merken dat het een hoop tijd scheelt als de lessen automatisch voor je worden ingepland. Het blijkt dat klanten veel eerder een proefles boeken als ze dit zelf online kunnen reserveren.

Doorlopende abonnementen

School of Music biedt als een van de weinige platformen ook doorlopende abonnementen aan. De ervaring leert dat cursisten met een abonnement langer op les blijven omdat dit op een vaste tijd in de week plaatsvindt. Hierdoor bouw je echt iets op met de cursist én weet je beter waar je financieel op kunt rekenen. Uiteraard is er voor mensen die onregelmatig les willen ook de optie om voor lessen op prepaid basis (strippenkaart) te gaan. Je behoudt in alle gevallen zelf de mogelijkheid om lessen te annuleren of zonder opzegtermijn te beëindigen. Bij het handhaven van dingen als de opzegtermijn is het echter fijn om te kunnen verwijzen naar de voorwaarden van School of Music.

Lesgeld facturatie met betalingsgarantie

Het innen van lesgeld en omgaan met achterstallige betalingen nemen wij van je over. Cursisten kunnen bij ons betalen via maandelijkse incasso of via een directe betaallink. We garanderen je hierbij de betaling van je lessen vanaf het moment van de inschrijving. We vinden het belangrijk om onze financiën gezond te houden. Mocht er daarom een betalingsachterstand bij een cursist ontstaan van meer dan een maand dan zetten we de inschrijving tijdelijk stop totdat de betaling ontvangen is.

Kies zelf de samenwerkingsvorm

Hoe ziet een samenwerking met School of Music eruit? Je werkt bij ons als ZZP'er zelfstandig en je houdt vanzelfsprekend de volledige zeggenschap over je lespraktijk. We werken op basis van no cure no pay: wij rekenen een commissie op het moment dat we jou uitbetalen. Je kiest je eigen tarief. Om prijsconcurrentie tegen te gaan hanteren we wel een vast minimumtarief. Als je je tarief niet aanpast sta je hier automatisch op ingesteld.

Basis account

Werk je op niet-exclusieve basis (basis account) met ons samen dan draag je 31% commissie aan ons af voor de cursisten die wij voor je werven. Wil je alle opties voor nieuwe cursisten openhouden of even afwachten hoe de samenwerking bevalt, dan is dit een geschikte optie.

Plus account

Kies je voor een exclusieve samenwerking (plus account) vanaf je eigen locatie dan draag je 18% commissie aan ons af. Hierbij geef je School of Music het exclusieve recht om nieuwe leerlingen op jouw locatie te laten inschrijven.

Eigen werving

Als je zelf (een deel van) je werving wilt doen hebben we hiervoor binnenkort een boekingswidget voor op je eigen website. Voor cursisten die je op deze manier zelf werft rekenen we een lagere commissie van 8%. Hierbij maak je gebruik van al onze diensten behalve de werving. Hoe werkt dit? Je plaatst een stuk code op je eigen site waarmee bezoekers een proefles bij jou kunnen boeken via het systeem van School of Music. Komt een inschrijving bij ons binnen via jouw site, dan draag je over het lesgeld slechts 8% af. Je kunt dit eventueel combineren met een profiel op onze site tegen de normale voorwaarden.

Werken op School of Music locatie

We hebben in de regio Rotterdam een aantal eigen leslocaties. Werk je hier, dan geldt ook het commissietarief van 31%. Dit is dus inclusief de huur van de locatie.

Eisen vacature muziekdocent

Wat zijn de minimale eisen voor een samenwerking met ons? Verplicht zijn:

  • Een (afgeronde) muziekopleiding en/of minimaal 2 jaar ervaring in het geven van privéles.
  • Vloeiende taalbeheersing in het Nederlands óf Engels.
  • Voor eigen leslocaties geldt dat deze representatief moeten zijn, een slaapkamer of eenkamerappartement zijn daarom niet toegestaan.
  • We hebben beperkt plek op onze eigen leslocaties in de regio Rotterdam. Om hiervoor in aanmerking te komen dien je Nederlandssprekend te zijn.
  • Voor muziekproductie dien je je eigen lesruimte te hebben in verband met de benodigde apparatuur.

Solliciteren muziekdocenten

Wil je je graag aanmelden? Vul dan eerst ons sollicitatieformulier in. Je hebt hiervoor een aantal dingen nodig: een close-up profielfoto, een of meerdere foto’s en video’s voor je biografie en een paar foto’s van je lesruimte indien van toepassing. Na ontvangst hiervan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Voordat je profiel geplaatst wordt houden we een kort (online) intakegesprek. Succes en misschien tot snel!