Ontmoeting met muziek in Overschie

Ontmoeting met muziek in Overschie

Op de zaterdagmiddagen op 14 en 21 maart en 4 april organiseert muziekschool School of Music in samenwerking met de Gemeente Rotterdam een aantal leuke muziekworkshops. De workshops vinden plaats in het In the Lugt theater in Overschie. Muziek maken samen met je buurtgenoten, daar draait het om tijdens deze laagdrempelige muziekworkshops! Je kunt op deze 3 middagen terecht voor workshops koorzang, djembé en ukelele /gitaar.

De toegang bedraagt €5 per workshop van 1,5 uur en is toegankelijk voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. De workshops zijn los van elkaar toegankelijk maar je kunt ze natuurlijk ook als serie volgen. Voor lesmaterialen wordt gezorgd.

Waar: In the Lugt theater, De Lugt 17 in Rotterdam
Toegang: €5 per workshop van 1,5 uur.
Kaarten: Reserveren is verplicht en kan hier.
Data: zaterdag 14 en 21 maart en 4 april.
Lesmaterialen aanwezig


Programma op 14, 21 maart & 4 april. 


12:00 Workshop Djembé door Willem Jansen

Willem is een drummer en percussionist met meer dan 30 jaar ervaring. Na zijn studie klassiek en jazz reisde hij naar Afrika om zelf te ontdekken wat het geheim van is van Afrikaanse percussie. Met zijn opgedane inspiratie ontwikkelde hij een eigen theatershow.In deze djembé workshops bespeel je zelf de Afrikaanse djembé en creëer je als groep een geweldig ritme!

14:00 Workshop Koorzang door Rusne Jakaityte


Rusne is een dirigente en pianiste met ruim 20 jaar ervaring. Zij begeleid haar eigen koor en is werkzaam als pianodocente. Rusne heeft een klassieke achtergrond maar heeft zich ook verdiept in folk, jazz en popmuziek.In deze workshop kunnen we alle stemmen gebruiken! Met elkaar studeer je een meerstemmig lied in en werk je in 1,5 uur met elkaar toe naar het gezamenlijk zingen van een muziekstuk.

16:00 Workshop Ukelele / Gitaar door Elizabeth van Persie


Elizabeth volgt de opleiding docent muziek en bespeelt daarnaast diverse muziekinstrumenten. Tijdens deze workshop neemt Elizabeth je mee in de wereld van de ukelele. De ukelele is een klein instrument met 4 snaren dat is overgewaaid uit Hawaï. Ontdek tijdens deze workshop hoe leuk het is om de ukelele te bespelen en studeer samen een nummer in! Meedoen met je eigen gitaar is ook mogelijk.

Kaarten reserveren

Kaarten zijn voor €5 per workshop te reserveren via het In de Lugt theater. Vooraf reserveren is verplicht.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam.