Ruben van Hooff

Gitaar-, basgitaar-, songwriting en muziekproductieles in Rotterdam Charlois

Boek nu je proefles
gitaarles
gitaarles

Eerste liefde

Ruben van Hooff is een veelzijdige muzikant en bespeelt meerdere instrumenten. De gitaar is zijn eerste liefde en zijn hoofdinstrument. Maar hij geeft daarnaast ook basgitaarles, songwriting en workshops muziekproductieles. Hij is een ervaren muzikant met veel plezier in het lesgeven.

Ruben geeft les op alle niveaus, dus van absolute beginner tot ver gevorderd. Je kunt al starten met de lessen vanaf 6 jaar.

Naast het lesgeven is Ruben ook uitvoerend muzikant en is hij actief als muziekproducent.

Lesgeven, ik krijg er energie van

Ruben: “Ik vind lesgeven leuk, omdat ik er plezier in heb om mijn kennis en kunde over te dragen en zodoende mensen te helpen om zichzelf (muzikaal) te ontwikkelen. Het doorbreken van barrières, het opruimen van struikelblokken en het geven van begeleiding binnen het leertraject leidt tot groei bij de studenten. En dat geeft mij op mijn beurt voldoening. Juist omdat ik muziek geweldig vind en ik het inspirerend vind om dit plezier te herkennen bij de leerlingen”.

Eigen leertraject

“Ik richt mij in de lessen op de essentiële onderdelen van muziek in het algemeen en de specifieke aspecten van het instrument. Alles wat er écht toe doet om goed te worden in het maken van muziek en het beheersen van het instrument. Daarnaast is er ook veel ruimte voor het spelen van de favoriete songs van de leerling en ook het samen spelen komt veel aan bod. Ik bouw het leertraject op in overleg met de leerling en ik pas het ook aan op de specifieke kenmerken van de betreffende persoon”.

Ins en outs

Buiten de ins en outs van het gitaar spelen kun je bij Ruben dus ook veel leren over songwriting, arrangeren, muziektheorie, studiotechniek en het produceren van muziek. Ruben geeft les in het wijkcentrum aan de Clemensstraat 111 in Rotterdam Charlois. Ben je enthousiast geworden, boek dan snel een proefles.

Boek direct je proefles Neem contact op met deze docent
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.