Nanko Meiborg

Zangles, gitaarles en pianoles in Rotterdam Kralingen

Boek nu je proefles
gitaarles
gitaarles

Toen ik twaalf jaar oud was begon ik met zanglessen, ik zong altijd al veel en toen mijn zus begon met lessen besloot ik dat ook te doen. Ik vond het magisch om beter te leren zingen. Hoe meer vat ik kreeg op mijn stem hoe beter ik mij kon uitdrukken. Rond mijn vijftiende begon ik gitaarlessen te nemen, in bands te spelen en heel voorzichtig mijn eerste eigen nummers te schrijven. In de jaren voordat ik auditie deed voor het conservatorium was ik veel aan het repeteren en steeds meer aan het optreden en kreeg ik veel last van mijn stem, veel heesheid. Hier heb ik met veel oefenen en een cursus zangtechniek mee om leren gaan.

Toen ik negentien was begon ik aan het conservatorium in Arnhem, Jazz & Pop, hoofdvak zang. Ik begon hier ook pianolessen te volgen, dit hielp me ook weer verder in het schrijven van mijn eigen nummers. Op het conservatorium begon ik mijn eigen band. Hiermee hebben we een EP een single en een album uitgebracht en veel mee opgetreden. Muziek heeft mij altijd heel veel plezier gebracht. Het is voor mij een middel om me mee uit te drukken en om te gaan met de gevoelens die ik heb en de dingen die ik mee maak. En elke keer dat ik weer iets nieuws leer of ergens beter in wordt geeft dat me nog steeds evenveel plezier.

Zanglessen bij mij beginnen met het opwarmen van de stem met een aantal inzing oefeningen. Vervolgens gaan we met een nummer aan de slag. Je zingt het nummer door en we overleggen wat je met het nummer wil, wat goed gaat en waar je nog kan verbeteren. Vervolgens zoomen we in op de verbeterpunten en zoeken we stap voor stap uit wat de uitdaging is en hoe we die aan kunnen pakken. Dit kunnen bijvoorbeeld ritmische, melodische of zangtechnische dingen zijn. Daarnaast werk ik ook graag met improvisatie.

Gitaarlessen beginnen bij mij met het stemmen van de gitaar! Vervolgens doen we een klein beetje theorie ter ondersteuning van het nummer dat we gaan spelen. Wanneer we met het nummer bezig zijn kunnen we bijvoorbeeld werken aan verschillende grepen, slagpatronen, timing. Wanneer je begint met gitaar spelen zul je merken dat je met een paar simpele grepen al snel veel nummers kan spelen.

Pianolessen geef ik op een keyboard en hierbij doe ik eveneens een klein stukje theorie aan de hand van de nummers die we spelen. Je zult verschillende manieren leren om akkoorden te spelen en ook hier zul je met wat simpele ingrediënten al snel veel nummers kunnen spelen. We werken onder andere aan timing, aanslag, akkoorden.

Boek direct je proefles Neem contact op met deze docent
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.