Nadja Voigt

Zangles in Rotterdam Provenierswijk

Boek nu je proefles

Vakkundige begeleiding bij het ontwikkelen van je stem

Bij Nadja Voigt kun je terecht voor zangles in de stijlen Jazz, Pop en Musical. Zij is afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium (tegenwoordig Codarts). Sinds 2001 geeft zij met veel plezier lessen aan beginners en gevorderden.

Zing je in een koor, een band of gewoon voor jezelf onder de douche en wil je meer uit je stem halen? Of loop je misschien tijdens de (koor- / band- / of toneel-) repetitie aan tegen heesheid of vermoeidheid van je stem? Nadja begeleid jou graag vakkundig bij het ontwikkelen van je stem, zodat je stemproblemen voorkomt en vooral met plezier kunt zingen.

Opbouwende sfeer

Tijdens de lessen besteden wij in een opbouwende sfeer aandacht aan zowel stemtechniek als aan het zingen van divers repertoire. Uitgangspunt is hierbij altijd het niveau waarop jij je op dat moment bevindt. De lessen zijn niet gebonden aan leeftijd of ervaring: alle niveaus zijn welkom!

Na het opwarmen van de stem door middel van eenvoudige oefeningen werken wij per les aan één of meerdere technische problemen. Hierbij gebruiken wij oefeningen uit de Methode Lichtenberg. Deze oefeningen verbeteren spelenderwijs je houding, ademhaling en intonatie. Gerichte vragen tijdens de oefeningen nodigen je uit om de klank van je eigen stem op een nieuwe manier te ervaren. De eigen waarneming speelt hierbij een essentiële rol. Het resultaat is een reeds na korte tijd vrijere en vollere klank, die met duidelijk minder moeite tot stand komt.

Lied naar keuze

In het tweede gedeelte van de les zing je een lied naar keuze in de stijlen Jazz, Pop of Musical. Hierbij probeer je de geleerde technische vaardigheden toe te passen. Andere onderwerpen die aan bod kunnen komen, zijn bijvoorbeeld timing, uitspraak, tekstinterpretatie en de presentatie van een nummer. Als onderdeel van een jazz-song kan ook aan improvisatie gewerkt worden. Tijdens de les word je door mij op de piano begeleid.

Boek direct je proefles Neem contact op met deze docent
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.