Henri van den Berg

Drumles en bandcoaching in Rotterdam Charlois

Boek nu je proefles

Energie en drive

Als drummer sta ik bekend om mijn energie en drive. Muzikaliteit, creativiteit en spelen met overtuiging zijn in mijn optiek de belangrijkste eigenschappen van een drummer! Van jongs af aan ben ik altijd gefascineerd geweest door ritme. Als mijn oma de partijen voor haar zangkoor zat te oefenen, moest ik weten met welk ritme ze dat deed, omdat ik het zó waanzinnig interessant vond. Toen ik op muziekles mocht heb ik geen moment getwijfeld, DRUMMEN! De combinatie van energie, coördinatie en ritmegevoel boeide me toen al en dat is nog steeds zo!

Werken aan je muzikaliteit

In jouw lessen leer je werken aan je eigen muzikaliteit. Of je net begint met drummen, of al een tijd bezig bent maakt hierin helemaal niets uit! We kijken naar muziek die jij tof vindt en bestuderen de ritmes die daar in zitten. Ook leer je spelen met een goede houding en techniek en een flinke dosis creativiteit. Je leert noten lezen en noteren, zodat je zelf liedjes die je tof vindt kunt bestuderen, maar ook leer je om zelf partijen te bedenken. Op die manier leer je naast het drummen ook om muziek te maken!

Flinke bak energie meenemen

Je begint de les altijd met muziek! We spelen een nummer mee om even goed in de stemming te komen. Daarna gaan we kijken naar de dingen waar je op hebt geoefend. Als we dat gehad hebben, gaan we kijken naar een toffe vervolgopdracht. Bovendien kijken we of we de oefeningen van die dag ook weer in muziek kunnen gooien, bijvoorbeeld als afsluiter van de les! Vraag je je nog af wat je kunt doen ter voorbereiding op de les? “Zorg dat je met een flinke bak energie de les in komt!”

Boek direct je proefles Neem contact op met deze docent
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.