Frank Jonas

Gitaarles en ukeleleles in Rotterdam Delfshaven

Boek nu je proefles
gitaarles

Jazzgitaar en Afrikaanse muziek

Gitaarspelen op podia over heel de wereld? Daar hoef je niet perse beroemd voor te zijn, je moet wel openstaan voor een muzikale uitdaging.

Ik begon met gitaarspelen toen mijn oudere zus een elektrische gitaar te leen kreeg. Daar heeft ze nooit op gespeeld want ik heb die gelijk ingepikt! Geïnspireerd door bands zoals Nirvana en Green Day heb ik in eerste instantie mijzelf gitaar leren spelen. Toen het tijd werd om een beroep te kiezen ben ik jazzgitaar gaan studeren aan het Rotterdams conservatorium. Naast heel veel verschillende muzikanten kwam ik daar ook in contact met allerlei verschillende genres van muziek waaronder Afrikaanse muziek. Na mijn studie speelde ik op podia en festivals over heel de wereld met de wereldmuziek band ‘Mdungu’ en de jazzrock band ‘Benoit Martiny Band’.

Terug in Nederland wachtte de Rotterdamse popscene, oa. de bands van singer songwriters Mark Lotterman en Bart Hoevenaars (Sir Ian), de bands ‘Hummingville’, ‘The New Earth Group’, Papa Goni’ en ‘Boka de Banjul’. De laatste 5 jaar ben ik ook intensief bezig met het produceren, opnemen, mixen en masteren van muziek in mijn studio ‘Studionas’.

Ukeleleles

De ukelele is een heel leuk instrument. Het is een stuk makkelijker om mee te beginnen dan gitaar dus je kan al heel snel echte liedjes erop spelen. Qua techniek lijkt de ukelele ook erg op de gitaar dus je kan makkelijk van het ene op het andere instrument overstappen. Ik heb meerdere gitaren en ukeleles in huis dus voor de les kan je altijd iets lenen. Een goeie ukelele heb je al vanaf 40 euro, een (nylonsnarige) akoestische gitaar vanaf 75 euro.

Boek direct je proefles Neem contact op met deze docent
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.