Tijn Vans

Muziekproductie in via videoles

Tijn maakt beats voor hiphop-artiesten. Vanuit zijn studio werkt hij met rappers en zangers. Zijn belangrijkste instrument is de computer.

Over Tijn

“Ik vind het tof om overal verschillende geluiden vandaan te pakken en daar tracks mee te maken. Zelf heb ik heel veel verschillende instrumentjes die ik bespeel en verwerk in de muziek. Maar uiteindelijk maakt het niet uit wat voor geluiden je gebruikt. Van elk geluid kan je een harde beat maken.

Ik ben altijd met muziek bezig geweest. Eerst ben ik begonnen als zanger in bands, terwijl ik mezelf gitaar en piano leerde spelen. Daarna ben ik begonnen met de computer. Omdat ik al goed met computers overweg kon en duidelijk wist wat ik wilde maken kon ik snel aan de slag. Uiteindelijk heb ik er zelfs voor gestudeerd en heb ik de meeste muziekprogramma’s leren kennen. ”

Ondertussen staat hij met zijn beide benen in de industrie. Zo heeft hij gewerkt met verschillende artiesten (zoals Dave Budha & Maan) en heeft hij nominaties (Edison 2018, Song van het Jaar 2018) binnengesleept. Ook op het podium gebruikt hij de computer, verschillende instrumenten en elektronica om live nummers te performen.

Leer beats maken

Wil jij tracks leren maken op de computer? Bij mij maak je binnen no time topnummers. We gaan samen kijken naar wat jij tof vindt en wat je al kan. Door aan de slag te gaan met jouw ideeën bouwen we aan je skills. Zo komen we spelenderwijs op het level dat je alles kan maken wat je wilt.

Met tien jaar ervaring en verschillende opleidingen ken ik alle technieken. Op YouTube is het soms lastig daar overzicht over te krijgen, laat staan advies op maat te krijgen. Samen gaan we kijken naar nummers die jij maakt, en kijken we welke technieken we kunnen toepassen om het nog beter te laten klinken.

Maar het gaat veel verder dan dat. Veel beginnende producers willen bekend worden met hun eigen tracks. Vaak maken ze de tofste muziek, maar weten ze het niet goed aan de man te brengen. Ik was ooit ook zo, maar heb uiteindelijk mijn weg in de muziekindustrie gevonden. Ik kan je vertellen wat je nodig hebt om te beginnen met connecten en releasen, om zo je uiteindelijke doel te bereiken.

Wat heb je nodig?

Het is handig als je al een programma hebt zoals Ableton of Logic. Maar je hoeft niks te hebben om te beginnen. Samen gaan we op zoek naar wat het beste bij jou past. Of dat nou Pro Tools, Cubase, Logic of FL Studio is. Zelf werk ik het liefst in Ableton. Maar ik vind dat het niet uitmaakt welk programma je gebruikt. De technieken blijven namelijk hetzelfde. Muziek komt vanuit je hart en vanuit je creativiteit.

Hoe doen we dat nou als je tijdens een proefles geen programma hebt? Ik ga eerst met jou kijken wat je wil bereiken en wat je niveau is, vervolgens gaan we aan de slag in een online studio. Hier zullen we de eerste stappen in zetten. Vervolgens kijk ik met jou in welk programma je verder wil en hoe je dat programma gaat verkrijgen.

Ga verder naar beschikbare tijden

Stel je vraag aan Tijn

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.