Sara-Kristin Spellerberg

Pianoles en songwriting in via videoles

Hi!

Ik ben een Duitse singer-songwriter en toetseniste. Ik ben opgegroeid in een klein dorp waar ik al vroeg kennis maakte met verschillende instrumenten, waaronder piano, zang en gitaar. De muziek was er voor mij altijd, voornamelijk het zingen. En hoe ouder ik werd, hoe meer wilde ik piano leren spelen, omdat ik mezelf dan kon begeleiden tijdens het zingen. Mijn liefde voor de warme klanken van de piano werden snel duidelijk en ik begon er ook mee te spelen binnen mijn eigen liedjes. Dit was voor mij dé manier om mezelf uit te drukken en dingen te verwerken die ik had meegemaakt. Piano spelen voelde altijd heel natuurlijk voor mij. Ik hou er zo van omdat je helemaal je eigen kan maken. Ik speel graag met verschillende melodieën en akkoorden totdat ik precies de juiste klank heb gevonden voor de emotie die ik wil overbrengen. Artiesten zoals Bon Iver, Ben Howard en RY X speelden een grote rol in mijn ontwikkeling als artiest en songwriter. Lesgeven doe ik met veel plezier. Ik wil dan graag de passie en liefde die ik voor de muziek heb, in mijn leerlingen naar voren brengen. Het is mijn intentie om voor mijn leerlingen een open sfeer te creëeren waarbinnen zij het instrument met plezier en op hun eigen manier kunnen leren kennen.

Pianoles

Ik geef al veel jaren pianoles aan kinderen en volwassenen en het is voor mij het allerleukst om mijn leerlingen te zien groeien. Ik hou ervan om iedereen in zijn kracht te zien komen en mijn leerlingen daarbij te ondersteunen. De pianoles wordt helemaal op maat gemaakt. Jij kan ervoor kiezen om noten te leren lezen en akkoorden te spelen. Misschien wil je jezelf tijdens het zingen op de piano begeleiden? Dat kan! Je kan muziektheorie van mij leren en we kunnen ook aan je eigen songs werken. Creativiteit en plezier staan tijdens de lessen voorop. Ik geef je veel ruimte de piano op jouw manier te leren kennen en waar nodig steun ik je zodat wij samen het meeste uit de lessen kunnen halen.

Pianoles voor kinderen

Kinderen leren intuïtief. Zij hebben hun eigen manier om kennis te maken met een instrument. Het is mijn prioriteit om hun tijdens de les de vrijheid te geven zonder structuur op de piano te spelen en hun eigen creativiteit te volgen. Dit geeft hun de mogelijkheid om zich in de klanken van de piano te verdiepen en sterkt hun passie voor het instrument. Aan de andere kant biedt ik hun de structuur die zij nodig hebben om hun leerdoelen te bereiken. Ik werk met verschillende lesmethodes, waaronder Alfred’s en John Thompson’s. Hier leren de kinderen op een speelse manier het noten lezen. Daarnaast leer ik de kinderen het akkoorden spelen, waardoor zij snel al hun favorite pop liedjes kunnen spelen. De noten hiervoor schrijf ik vaak zelf waardoor ik ze op het niveau van het kind kan aanpassen. Er is altijd ruimte voor verandering, de lessen worden op maat gemaakt en ik ben blij om feedback!

Songwriting

Songwriting is voor mij de mooiste kunstvorm die er is. Ik begon ermee zo’n tien jaar geleden en heb intussen meerdere liedjes uitgebracht, muziekvideo’s opgenomen en ook eigen shows gespeeld. Het is mijn grootste passie en die wil ik graag met je delen.

In deze lessen werken wij aan je eigen liedjes. Songwriting is voor de meeste mensen een heel persoonlijk proces, omdat je je hier echt kan uitdrukken. Je emoties, je verhalen, je eigen klanken & melodieën komen samen tot een momentopname, die je meegeeft aan de luisteraar. Wat wil jij vertellen? Wat voor gevoel geef jij je luisteraar door je liedjes? Hoe klink jij? Binnen deze lessen zal ik je ondersteunen je eigen creative proces te vinden, zodat jij de muziek die er binnen jou is de wereld in kan brengen.

De lessen zijn helemaal op maat. Jij kan ervoor kiezen om samen met mij aan je storytelling of je expressie te werken en we kunnen samen je melodieën en klanken verfijnen. Ik zal je oefeningen laten zien die je kunnen helpen sneller de diepte van een gevoel in te gaan en deze te vertalen naar een unieke tekst of melodie. Ik help je jouw visie te verwerkelijken.

Lessons in & on..

Lessons are possible in Dutch, English and German & on Zoom (preferred) or Skype!

 

Ga verder naar beschikbare tijden

Stel je vraag aan Sara-Kristin

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Let op: Het is niet mogelijk om een e-mailadres of telefoonnummer mee te sturen.