Rens van Langen

Gitaarles en basgitaarles in Rotterdam Charlois

van Youtube naar ArteZ

Mijn naam is Rens, ik ben bassist en studeer aan het conservatorium van Rotterdam (Codarts) op de pop afdeling. Ik ben begonnen met bas spelen toen ik 12 was omdat ik helemaal enthousiast werd van de lage tonen in muziek en de dragende functie van de ritme sectie. Ik leerde mezelf op mijn eigen manier het instrument te bespelen met behulp van Youtube en tablatuur. Toen ik oud genoeg was, ging naar het MBO voor muziek en daar leerde ik alles over mijn instrument en hoe te functioneren in een band. Nadat ik mijn diploma behaald had, ging ik door naar het conservatorium in Zwolle (ArteZ) om alles te leren wat er te leren valt over muziek. Van noten lezen tot jazz theorie. Na hier twee jaar gestudeerd te hebben maakte ik de keuze om me meer op popmuziek te richten en iets minder op jazz, en zo maakte ik de switch naar het conservatorium van Rotterdam.

Voorbereiding op spelen in een band

Waar ik mee bezig ben tijdens ons les is natuurlijk afhankelijk van jou en je niveau. Ik vind het belangrijk dat we veel bezig zijn met het leuke van muziek en dat is vooral heel veel spelen! Of dat nou de muziek is die jij zelf het liefst luistert of wat je met een band gemaakt hebt. Ook theorie komt aan bod maar ook dat gaat bij mij allemaal spelenderwijs. Omdat droge theorie soms minder leuk kan zijn om te leren, probeerde ik altijd manieren te bedenken waarop ik het leuk kon maken voor mezelf. Dus bijna zonder dat je het doorhebt leer je ook de theorie achter de dingen die je speelt. Ook wil ik je al snel voorbereiden op het spelen in een band. Wat is jouw functie? Hoe maak je je eigen baslijnen? Hoe zoek je nummers snel en effectief uit? etc.

Bas en gitaarles

Ben je beginnend, gevorderd of heb je misschien zelf ook ambities om naar het conservatorium te gaan? Ook daar kan ik je op voorbereiden en de juiste tips voor meegeven.Ook geef ik op beginnend niveau gitaar les. Dus vooral de basics over alle akkoorden en toonladders. Dus wil je jezelf begeleiden op een akoestische gitaar of wil je wat sfeer kunnen maken rondom een kampvuur? Dan heb ik daar ook meer dan genoeg materiaal voor! Lijkt dit je wat? Kom gerust een keertje langs voor een proefles! Ook voor je proefles heb ik eventueel een extra bas of gitaar staan, dus daar hoef je je dan in ieder geval geen zorgen over te maken!

Stel je vraag aan Rens

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Vul je telefoonnummer in.