Reinier Visman

Basgitaarles en gitaarles in Den Haag Loosduinen

Introductie

Hi! Ik ben Reinier.
Op mijn 13e ben ik begonnen met het gitaarspelen. Ik hoorde altijd muziek in huis en mijn broertje en zus kregen gitaarles. Toen ik de Film Back to the Future, waar Marty ‘Johnny ‘B Goode’ speelde, op TV zag was ik verkocht. Ik begon de gitaar toen zo interessant te vinden, de akoestische klanken, maar ook de heftige harde elektrische gitaren!!! Dus heb ik de gitaar van mijn zus opgepakt en had ik binnen een paar dagen zo een nummer in de vingers. Door gewoon te blijven proberen!

Ik begon met de Spaanse akoestische gitaar maar al snel had ik een elektrische gitaar met versterker gekocht en begon nummers te oefenen van de Red Hot Chili Peppers, Metallica, Muse, Foo Fighters, Nirvana en ga zo maar door. En die speelde ik samen met mijn beste vriend die drumde. En zo zijn we een band gestart.
Dit is inmiddels al meer dan 20 jaar geleden en heb ik een tiental Bands en projecten gehad waar ik zoveel van heb geleerd. Maar ook heb ik De Herman Brood Academie afgerond en les gehad van de beste muzikanten van Nederland.

Tot een paar jaar geleden heb ik gitaarles gegeven aan alle verschillende leeftijden en niveaus. Iedereen is bij mij welkom en ik heb altijd een gepaste aanpak wat elke leerling ook leuk vindt en nodig heeft. En ben ik weer opnieuw begonnen als gitaarleraar.

Al mijn lessen en ervaring wil ik graag met je delen en aan je leren. We zullen eerst kijken wat je doel is en vanuit daar gaan we samen kijken wat je niveau is. Een doel kan van alles zijn: wil je nieuwe technieken leren, een bepaalde stijl of een leuk nummer die je heel gaaf vindt.

Also available in English

Gitaarles

Ik speel inmiddels meer dan 20 jaar gitaar en heb al veel verschillende stijlen geleerd. Van grooven met Jimi Hendrix naar fingerpicking van Eddie Vedder, dikke riffs van Metallica naar lekker raggen met Nirvana. Maar ook prachtige akoestische Indie folk van Sons of the East en ga zo maar door!

We beginnen met het leren van de basisakkoorden en gaan vanuit daar verder uitbreiden met nummers die ik je kan leren. Maar ik vind het ook leuk als je zelf inbreng hebt met nummers die je graag wilt leren. Alles is vrij en kijken we samen wat je leuk vindt. Want ik vind het belangrijk om plezier te maken en er gelijk van te leren. Je kan na elke les huiswerk meekrijgen maar ik verwacht ook dat je uit jezelf oefent omdat daar de vooruitgang in zit. Uren maken.
De eerste les (proefles) heb ik een oefen gitaar die je mag gebruiken tijdens de les, maar ik verwacht dat, wanneer je door wilt gaan met de les, je een eigen gitaar zal hebben om thuis mee te oefenen. Ik zou je op weg kunnen helpen met het vinden van een gitaar als je dat graag wilt.

Basgitaar

8 Jaar geleden werd ik gevraagd om te komen bassen in een Rock n Roll cover band. Ik had ooit benoemd aan mijn medemuzikant en vriend dat ik de Bass wel eens wilde proberen dus dat deed ik. En ik had een nieuwe passie gevonden!! De Basgitaar! Hoe vet is dat!

Ik leerde binnen een paar weken 60 nummers en speelde gelijk live met de band. Door mijn ervaring als gitarist begreep ik als bassist wat de band nodig heeft. Less is more, maar ook wel lekker grooven en vullen waar er vraag naar is.

Wat ik jou kan leren als bassist is de basis van de Blues en de Rock n’ Roll maar ook lekker pompen op Rock en Metal of het begeleiden van prachtige Ballads.
We gaan bij de proefles kijken welk niveau je hebt en dan gaan we samen kijken wat je wensen zijn. Ik ben een allround Bassist dus ik ken alle kneepjes van het vak.
Al moet ik wel al zeggen dat ‘slappen’ voor mij nog niet is weggelegd.

De les is opgebouwd als volgt: het eerste deel gaan we kijken wat je hebt geoefend, hier opvolgend zullen we samen verder oefenen waar nodig. Hierna zal ik jou evt een nieuw nummer kunnen leren of andere oefeningen kunnen geven. Er zit structuur in de les, maar dit hangt volledig af van het niveau en hoe elke les verloopt.

De eerste les (proefles) heb ik een oefen basgitaar die je mag gebruiken tijdens de les, maar ik verwacht dat wanneer je door wilt gaan met de les, je een eigen basgitaar zal hebben om thuis mee te oefenen. Ik zou je op weg kunnen helpen met het vinden van een basgitaar en versterker als je dat graag wilt.

Dus als je nummers wilt spelen van The Beatles, Rolling Stones, Elvis maar ook Motley Crue of Iron Maiden en nog veel meer moet je bij mij zijn.

Voor vragen kan je altijd een berichtje achterlaten, dan zal ik deze zsm beantwoorden.

Ga verder naar beschikbare tijden

Stel je vraag aan Reinier

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Let op: Het is niet mogelijk om een e-mailadres of telefoonnummer mee te sturen.