Nanko Meiborg

Gitaarles, pianoles, zangles en songwriting in Rotterdam Delfshaven

De magie van het zingen

Toen ik twaalf jaar oud was begon ik met zanglessen, ik zong altijd al veel en toen mijn zus begon met lessen besloot ik dat ook te doen. Ik vond het magisch om beter te leren zingen. Hoe meer vat ik kreeg op mijn stem hoe beter ik mij kon uitdrukken. Rond mijn vijftiende begon ik gitaarlessen te nemen, in bands te spelen en heel voorzichtig mijn eerste eigen nummers te schrijven. In de jaren voordat ik auditie deed voor het conservatorium was ik veel aan het repeteren en steeds meer aan het optreden en kreeg ik veel last van mijn stem, veel heesheid. Hier heb ik met veel oefenen en een cursus zangtechniek mee om leren gaan.

Eigen band

Toen ik negentien was begon ik aan het conservatorium in Arnhem, Jazz & Pop, hoofdvak zang. Ik begon hier ook pianolessen te volgen, dit hielp me ook weer verder in het schrijven van mijn eigen nummers. Op het conservatorium begon ik mijn eigen band. Hiermee hebben we een EP een single en een album uitgebracht en veel mee opgetreden. Muziek heeft mij altijd heel veel plezier gebracht. Het is voor mij een middel om me mee uit te drukken en om te gaan met de gevoelens die ik heb en de dingen die ik mee maak. En elke keer dat ik weer iets nieuws leer of ergens beter in wordt geeft dat me nog steeds evenveel plezier.

Zangles

Hoe ziet een zangles bij mij eruit? Zangles begint bij mij met het opwarmen van de stem met een aantal inzing oefeningen. Vervolgens gaan we met een nummer aan de slag. Je kunt hiervoor zelf nummers aandragen maar ik kan je hier ook adviseren op basis van jouw stem. Je zingt het nummer door en we overleggen wat je met het nummer wil, wat goed gaat en waar je nog kan verbeteren. Vervolgens zoomen we in op de verbeterpunten en zoeken we stap voor stap uit waar voor jou de uitdaging zit en hoe we die aan kunnen pakken. Dit kunnen bijvoorbeeld ritmische, melodische of zangtechnische dingen zijn. Daarnaast werk ik ook graag met improvisatie.

Gitaarles en pianoles

Gitaarlessen geef ik vooral in combinatie met zanglessen. Gitaarlessen beginnen bij mij met het stemmen van de gitaar! Vervolgens doen we een klein beetje theorie ter ondersteuning van het nummer dat we gaan spelen. Wanneer we met het nummer bezig zijn kunnen we bijvoorbeeld werken aan verschillende grepen, slagpatronen, timing. Wanneer je begint met gitaar spelen zul je merken dat je met een paar simpele grepen al snel veel nummers kan spelen.Pianolessen geef ik op een keyboard en eveneens voornamelijk in combinatie met zanglessen. Bij de lessen leer ik je ook een klein stuk theorie aan de hand van de nummers die we spelen. Je zult verschillende manieren leren om akkoorden te spelen en ook hier zul je met wat simpele ingrediënten al snel veel nummers kunnen spelen. We werken onder andere aan timing, aanslag, akkoorden.

Ga verder naar beschikbare tijden

Stel je vraag aan Nanko

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Vul je telefoonnummer in.