Hidde Kramer

Muziekproductie, pianoles, songwriting, drumles en gitaarles in Den Haag Laak en via videoles

[Ik geef online les via videobellen en youtube, zie de voorbeelden bij de pianolessen. Online les beschikbaar voor alle lestypen]

Wie ben ik?

Ik ben opgegroeid met muziek en film. Vanaf mijn 6e speel ik piano – later heb ik nog o.a. gitaar en drums opgepikt – en tijdens mijn middelbare schooltijd ben ik begonnen met het schrijven van eigen muziek & nummers, en spelen in verscheidene schoolbandjes. Door het pianospelen merkte ik al snel dat ik ook een grote liefde had voor het bedenken van nieuwe muziek, en ben ik begonnen met het schrijven van eigen stukjes en nummers.

Na de middelbare school volgde ik de opleiding Compositie, Muziekproductie & Songwriting aan het Prins Claus Conservatorium, waar ik ben gespecialiseerd in Compositie & Compositie voor Film en Media. In September 2019 ben ik afgestudeerd, en nu volg ik lessen Compositie in Den Haag. Door mijn studies en lessen heb ik een brede basis opgedaan, of het nou om het spelen en schrijven van pop songs, house productie,  klassiek piano spelen en componeren of beats maken gaat.

Hoewel je me kunt vragen voor een specifiek vak, kun je me ook voor een combinatie van de onderwerpen vragen, als je bijvoorbeeld zowel Piano als Muziektheorie wilt leren, of Pianospelen en Produceren.
Ik help je graag bij het vinden van de perfecte combinatie. De grootste focus in mijn lessen ligt bij het plezier hebben in het maken en spelen van muziek, en ondertussen een sterke basis te ontwikkelen zodat je snel de muziek kunt maken die je wilt.

Pianoles

[Online Les:

Ik geef nu vanwege de corona-crisis mijn lessen online, normaal is dit ook een optie naast fysieke les.

Aan de basis van de online lessen staat het videobellen om zo persoonlijk mogelijk contact te houden.  Afhankelijk van je niveau kan ik op maat de gekozen liedjes aanpassen. Hiervan maak ik dan zelf bladmuziek en filmpjes met ‘scrollende noten’, zie het bovenstaande filmpje]

Bij het filmpje krijg je van mij de zelfgemaakte bladmuziek. Tijdens het videobellen deel ik mijn scherm en kun je zien welke noten ik speel, zo kan ik makkelijk de nummers voorspelen alsof we in dezelfde ruimte zijn. Zie de afbeelding bovenaan.]

We gaan aan de slag met het spelen van je favoriete liedjes en stukken. Of je nou helemaal aan het begin staat, of al wat verder bent en misschien al toe bent aan iets ingewikkelders. Ook gaan we kijken hoe de liedjes in elkaar zitten qua theorie, en zo leer je ook over akkoorden, toonladders, melodie etc.! Ik ben voorstander van spelenderwijs leren, waarbij je tegelijk een sterke technische basis kunt ontwikkelen die je echt verder helpt. Je kunt bij mij terecht voor enorm veel verschillende stijlen. We kunnen pop liedjes spelen, klassieke stukken, maar ook blues, rock, funk, jazz en andere stijlen. Alleen voor geavanceerde klassieke les ben ik niet beschikbaar.

 

Muziekproductie & Songwriting

Tijdens de lessen Muziekproductie of Songwriting gaan we op zoek naar jouw eigen artistieke ‘stem’. We kijken naar wat voor muziek je wilt maken, wat je luistert, wie je inspiraties zijn, en gaan daarvandaan op weg om jou zo ver mogelijk te krijgen. Hierbij maakt genre geen verschil. Misschien wil je Hip-Hop of House produceren, misschien Country-Pop liedjes schrijven, of wil je leren hoe je schrijft en produceert bij beeld.
Bij zowel Muziekproductie als Songwriting is er tegenwoordig veel overlap tussen de twee disciplines. Als Songwriter wil je graag je eigen demo’s opnemen, en misschien ook wel je eigen elektronische muziek produceren. Als Producer ben je vaak ook zelf Songwriter of ondersteun je een Songwriter, daarnaast kan denken als een Songwriter je sterk helpen in je ontwikkeling.

We gaan kijken naar productietechnieken, structuur, arrangeren, waar nodig muziektheorie, tekstbehandeling en wat er verder nog maar bij jouw persoonlijke proces komt kijken. Met als hoofddoel de ultieme ontplooiing van jouw creativiteit.

Gitaarles

Als beginnende gitaarspeler kan ik je goed helpen om je weg te vinden in de wereld van akkoorden en soleren op toonladders. Zelf heb ik gitaarspelen geleerd door eindeloos veel Youtube-filmpjes te kijken. Later tijdens mijn studie heb ik nog echte gitaarles gehad om wat techniek bij te schaven. Als jij wilt leren hoe je je favoriete liedjes speelt, tokkelt op de gitaar, of kunt mee-improviseren met andere mensen kan ik je daarbij helpen.

Drumles

Tijdens mijn studie ben ik ook begonnen met drummen, en heb in de lesstudio een kleine drum-kit staan. Wil jij je eerste stappen zetten in het drummen? Ritmes leren spelen, favoriete liedjes uitvoeren en misschien zelfs wat drumnotatie leren? Dan kan ik je daarmee helpen. Ik drum zelf vooral in de stijlen: Pop, Hip-Hop, Funk en een beetje Jazz, maar ook rock stijlen kunnen we uitzoeken. Als je al een ver gevorderde drummer bent die weer lessen wilt oppikken raad ik je aan iemand te zoeken wiens eerste expertise drummen is.

Muziektheorie/Arrangeren & Componeren

Muziektheorie kan je een enorme voorsprong geven, zowel als speler als wanneer je produceert of componeert. Mijn specialisatie ligt bij muziektheorie van lichte muziek en jazz, maar ik ben ook goed onderbouwd in klassieke harmonie. Of je nou theoretisch aan het klaarstomen bent voor een auditie bij het Conservatorium, of je gewoon iets meer wilt weten van akkoorden voor je producties, ik kan je helpen. Daarnaast kan ik ondersteuning bieden voor beginnende componisten, of artiesten die graag wat uitgebreidere arrangementen voor hen muziek willen maken maar niet zo goed weten waar te beginnen. In de proefles gaan we kijken waar jij het meest behoefte aan hebt en werken we van daaruit verder.

Stel je vraag aan Hidde

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Vul je telefoonnummer in.