Eileen Veldkamp

Zangles in Noordenveld en via videoles

Eileen Veldkamp

Hey zangliefhebber! Mijn naam is Eileen en ik ben de trotse eigenaar van het beroep docent muziek. Al jaren deel ik mijn enthousiasme over muziek met jong en oud – en dan natuurlijk met name mijn enthousiasme over zingen. Als conservatoriumstudent heb ik veel ervaring opgedaan voor de klas, maar ook privé timmer ik al een tijdje aan de weg als zangdocent.
Heb je al veel ervaring of zet je net je eerste stappen in je zingende leven? Het maakt mij niet uit. Voor mij staat  het plezier centraal. Of we nu ingewikkelde technische oefeningen doen of bezig zijn met podiumpresentatie; alles is erop gericht om jou het heerlijke gevoel dat zingen met zich meebrengt te geven.

Zangles

Ik maak in mijn lessen onderscheid tussen twee lesdelen: Techniek en Repertoire.

In de technieklessen gaan we uiteraard bezig met zangtechniek. Denk hier bijvoorbeeld aan oefeningen waarin je leert je adem goed te gebruiken. Ook leer ik je hier hoe je je klankkleur (of timbre) kan beïnvloeden. Dit en nog veel meer in de technieklessen.

In de repertoirelessen gaan we ons bezighouden met alles dat níét met techniek te maken heeft. Hoe presenteer je jezelf op een podium? Wat is de betekenis van het lied dat je zingt en hoe breng ik deze over? In de repertoireles gaan we samen op zoek naar stukken (liedjes) die goed bij je passen, maar ik vind het ook leuk om mijn leerlingen uit te dagen met stukken die in eerste instantie een uitdaging zijn. Altijd in samenspraak, dus je hoeft heus niets te doen wat je écht niet wilt.

Hoe groot welk deel van de les is, is aan jou. Als startpunt neem ik altijd een 50/50 verdeling, dus mocht je nog geen idee hebben wat voor jou werkt, is dat geen probleem!

Goed om te weten:

Ik heb een visuele beperking. Dit betekent in de praktijk dat mijn oren super werken, maar mijn ogen niet optimaal. Dit belemmert mij niet in het lesgeven, maar vind het fijn om het van tevoren te laten weten. Ik vertel je er alles over op het moment dat we elkaar ontmoeten!

In vrijwel alle ‘lichte’ muziekstijlen ben ik thuis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan soul, pop en jazz. Voor lessen in ‘klassieke’ zang, verwijs ik je graag door naar iemand anders.

Lijkt het je wel wat om bij mij te komen zingen? Zoek dan even contact met me. Tot gauw!

Ga verder naar beschikbare tijden

Stel je vraag aan Eileen

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Let op: Het is niet mogelijk om een e-mailadres of telefoonnummer mee te sturen.