Berber Heerema

Pianoles en celloles in Den Haag

Opslag verliefd op het instrument

Op mijn zesde begon ik met piano, omdat mijn moeder pianist is en ik de klank super mooi vond. Ik speelde vanaf jongs af aan mee in een jeugdorkest en merkte dat ik als pianist een beetje aan de buitenkant zat, ik wilde in het midden van het orkest tussen mijn vriendinnetjes zitten.De cello sprak mij het meest aan dus hier begon ik mee. Ik was opslag verliefd op het instrument en wist meteen dat ik cellist wilde gaan worden.Omdat ik al 12 was toen ik overstapte op de cello, liep ik een beetje achter op de rest van mijn leeftijdsgenootjes die al jaren speelden. Dat frustreerde mij, maar ik heb geleerd dat iedereen op zijn eigen tempo groeit en dat ik me vooral niet moest vergelijken met de rest. Zo ben ik door de jaren heen een cellist geworden met mijn eigen sterke kanten. Ik heb mijn Bachelor klassiek cello in Den Haag gehaald en mijn Master in Basel gevolgd. Nieuwe muziek spreekt mij persoonlijk het meeste aan om te spelen, maar de basis ligt in de klassieke muziek en is ook het beste om mee te beginnen.

Ik vind het heel erg belangrijk om te werken vanuit de kracht die iemand al heeft. Zelfvertrouwen ontwikkelen en je eigen talenten ontdekken zijn daar een belangrijk deel van.

Door samen muziek te maken leer je met de meeste plezier denk ik. Groepslessen stimuleer ik dus heel erg. Mocht je liever privé les willen, dan zullen we veel duo’s gaan spelen. Ik op de cello of op piano, wat jij het mooiste vindt!

Graag organiseer ik ook leerlingconcerten, zodat er naar een optreden gewerkt kan worden en omdat het leuk is om te horen waar de rest mee bezig is. Niks hoeft, alles mag! Als je nog niet wil spelen en alleen wil luisteren mag dat ook natuurlijk.

Een hechte leerlingenklas waar iedereen zich op zijn gemak voelt, vind ik het allerbelangrijkste! Op de eerste les gaan we kennis maken met het instrument en zal ik een stukje voorspelen. Hiervoor hoef je niks voor te bereiden of mee te nemen. Alleen je cello (als je die al hebt, zo niet, dan heb ik een uitprobeer-cello voor je) en een goed humeur!

Ik kijk er heel erg naar uit om je les te gaan geven!

Ga verder naar beschikbare tijden

Stel je vraag aan Berber

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Vul je telefoonnummer in.