Anna De Volder

Pianoles, songwriting en muziektheorie in Rotterdam Delfshaven

De Beste Singer-Songwriter van Nederland

Anna De Volder, dochter van een altviolist en een fluitiste die de wereld over tourden, groeide op in een klassiek nest. Ze studeerde 13 jaar klassieke piano en werd tot 3 maal finalist in de befaamde Cantabile wedstrijd, maar tijdens haar laatste piano concours realiseerde ze zich dat haar passie lag in het creëren en uitvoeren van haar eigen muziek. Na een jaar jazz zang aan het KASK in Gent, cum laude af te studeren in het conservatorium van Rotterdam en het winnen van het tv-programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ in 2015, speelde Anna shows op Sziget, Songbird, Pinkpop en North Sea Jazz. In oktober 2018 bracht ze haar eerste album ‘Residue & Lovers’ Dust’ uit, waarbij ze arrangementen componeerde met meer dan 40 muzikanten.Sinds 2015 geeft ze haar passie door in workshops singer-songwriting door heel Nederland en België en is ze gastdocent op het conservatorium van Den Haag. In Amsterdam legde ze samen met een team experts de basis voor nieuwe creatieve opleidingen en is ze verder te vinden als sessieschrijver in de Wisseloord studio’s. Anna specialiseert zich in het ontwikkelen van creativiteit. Ze biedt een platform voor beginnende en gevorderde songwriters om een liedje vanaf de eerste noot tot de demoproductie uit te werken, met alle aandacht op de eigenheid van de leerling. Voor tips en tricks over de krachtigste melodie, een meeslepende tekst of killer arrangement ben je aan het juiste adres. Maar Anna’s missie is enkel geslaagd als het volledige plaatje klopt met jou erbij als artiest!

SONGWRITING

De lessen songwriting draaien volledig rond het creatieve proces. Hoe vind je inspiratie en hoe zet je die om naar beeldrijke taal en melodie? Hoe creëer je de juiste atmosfeer voor de boodschap die je wil overbrengen? Een les is volledig gefocust op wat jij nodig hebt om jouw liedjes beter te maken: een improvisatieles met sounddesign, conceptleer en het uitdiepen van teksten, spelen met verschillende harmonieën op 1 melodie, het uitdenken van jouw artistiek profiel…In het begin zetten we een paar doelen op die we samen willen bereiken. Dit kan een EP-release zijn, een concert met je eigen songs, een ingangsexamen of simpelweg 1 liedje schrijven. Het is handig als je zelf een harmonisch instrument bespeelt om jezelf te begeleiden, maar het is geen must. Ben je een zanger(es) met schrijftalent, dan kan ik jou begeleiden op piano en een backingtrack voorzien.

ZANG

Hoe onderscheid jij je van de rest? Je stemgeluid is uniek, maar haal je er wel alles uit wat er in zit? In de zanglessen ga ik opzoek naar al jouw sterke kanten en zoeken we samen naar songs die bij jouw stem passen of je net uitdagen om alle facetten van jouw meest persoonlijke instrument te ontdekken. We starten steeds met een goede opwarming en oefeningen die jouw probleemzones aanpakken. Wil je een groter bereik, meer controle en ademsteun of wil je gewoon heel graag een half uur je longen openzetten en lekker zingen, kom dan snel langs!

PIANO

Ik combineer jouw keuze songs met een paar korte klassieke studies zodat jouw techniek binnen de kortste keren in de lift zit en het nog leuker wordt om piano te spelen! Vingervlugheid en noten/akkoordenleer zijn een klein aspect van de les, improvisatie en compositie een ander deel, maar het grootste doel is dat jij buiten wandelt met een lach op je gezicht en je favoriete melodie in je vingers.

——————————————————————-

BELANGRIJK: Inschrijving enkel mogelijk vanaf 16 jaar.

Stel je vraag aan Anna

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Vul je telefoonnummer in.