lekker casual vliegensvlugge solos tetteren

Saxofoonles

Starten met saxofoonles

De saxofoon is een van de populairste koperen blaasinstrumenten van het moment. Dit is niet zo gek want de saxofoon is een geweldig mooi instrument en past perfect in diverse genres. Op zoek naar saxofoonles in Zuid-Holland? Wij bieden privé saxofoonlessen op maat voor beginners en gevorderden van alle leeftijden. De lessen worden gegeven door enthousiaste en vakkundige docenten.

De saxofoon behoort tot de koperblazers. Het geluid wordt geproduceerd door een riet waar je op blaast. De meest voorkomende saxofoon is de altsaxofoon. Je hebt ook een sopraan-, tenor-, bariton-, en bassaxofoons, die elk een verschillend toonhoogte hebben. De techniek en de plaatsing van je vingers is echter hetzelfde.  De meeste kinderen beginnen op een altsaxofoon.

Saxofoonspeler

 

Denk je erover om te starten met saxofoonles of lijkt het je leuk voor je kind? De minimale leeftijd om met saxofoon te kunnen starten is 8 jaar. Tijdens een proefles kan je altijd vrijblijvend bekijken of de saxofoon iets voor je is. Tijdens de proefles kunnen we je adviseren over welk instrument je eventueel kunt aanschaffen of huren. Wil je eens kijken bij de saxofoonles? Vraag dan een proefles bij ons aan, je kunt de afspraak direct online boeken. Een eigen instrument is voor de proefles meestal niet vereist.

Boek direct een saxofoonles