Het blaasinstrument met de langste traditie

Boek nu je proefles
proefles € 10,- 30 min.

Zoals de naam al zegt, werd de hoorn in vroeger tijden gemaakt van de horens van een dier. Door aan het uiteinde een gat te maken, kon je de hoorn aan je mond zetten en een geluid voortbrengen. Dit instrument werd gebruikt voor de jacht. Ook had het instrument een belangrijke signaalfunctie. Tegenwoordig vind je de hoorn (in het Engels ‘French horn’ genoemd), met name in orkesten of als soloinstrument.

De hoorn bestaat uit een metalen trechtervormig mondstuk, met daarachter een opgerolde koperen buis die uitmondt in een ‘beker’ van ongeveer 30 cm doorsnede. De hoorn heeft drie ‘draaiventielen’ en soms ook een stopventiel. Hierdoor wordt het bereik van de hoorn uitgebreid.

De hoorn ziet er misschien ingewikkeld uit, maar is een van de meest veelzijdige koperblazers. Met dit uitdagende instrument kun je al snel een melodie spelen. Lijkt de hoorn je leuk of wil je je speeltechniek verbeteren? Dan helpt onze hoorndocent je graag verder!

Docenten

I started studying music in Spain when I was 8 years and since then I never stopped. I was born in a place with a strong tradition of harmony orchestras...

Leslocaties