Ontdek de wereld van Afrikaans slagwerk

Boek nu je proefles
proefles € 10,- 30 min.

Djembéles Zuid-Holland

Geschiedenis djembé

Deze West Afrikaanse drum is al eeuwen oud en heeft een rijke traditie. De djembé wordt volgens de traditie altijd in groepen bespeeld, hierbij worden er begeleidende partijen en een solopartij gespeeld. Ieder ritme heeft een eigen achtergrond en werd van origine voor een verschillende ceremonie of gelegenheid gebruikt.

Lesinhoud

Tijdens de lessen worden de ritmes die je leert opgebouwd in moeilijkheidsgraad. Verder wordt ingegaan op de verschillende slagtechnieken om de verschillende geluiden uit de djembé te halen. In de lessen leer je ritmes uit Guinee en Mali (Malinke gebied). Ook wordt er in de loop van de lessen aandacht besteed aan het bespelen van de Doundouns, dit zijn basdrums die de melodie van het ritme spelen.

Djembé voor beginners

De lessen djembé worden gegeven in groepsverband. Je leert op deze manier alle aspecten van de djembé kennen in een ongedwongen en gezellig setting. Ben je beginner? Dan start je met een makkelijker ritme. In de groepen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met niveau.

Docenten

Ontdek bij Yannick de ritmes uit Latijns Amerika op Conga’s, Bongo en Timbales! Yannick van ter Beek is een allround percussionist afgestudeerd...
percussieles

Leslocaties