Met elkaar een gaaf ritme neerzetten

Djembé groepsles kinderen

Djembé groepsles kinderen Zuid-Holland

Geschiedenis djembé
Deze West Afrikaanse drum is al eeuwen oud en heeft een rijke traditie. De djembé wordt volgens de traditie altijd in groepen bespeeld, hierbij worden er begeleidende partijen en een solopartij gespeeld. Ieder ritme heeft een eigen achtergrond en werd van origine voor een verschillende ceremonie of gelegenheid gebruikt.

Bekijk de djembé groeps kinderendocenten

Lesinhoud
Tijdens de lessen worden de ritmes die je leert opgebouwd in moeilijkheidsgraad. Verder wordt ingegaan op de verschillende slagtechnieken om de verschillende geluiden uit de djembé te halen. In de lessen leer je ritmes uit Guinee en Mali (Malinke gebied). Ook wordt er in de loop van de lessen aandacht besteed aan het bespelen van de Doundouns, dit zijn basdrums die de melodie van het ritme spelen.

Djembéles voor kinderen
De lessen djembé worden gegeven in een groep van ongeveer 5-8 personen. Vanaf 8 jaar – 12 jaar ben je van harte welkom! Neem je vrienden mee en ga spelenderwijs op ontdekkingstocht. Je leert alle aspecten van de djembé kennen in een ongedwongen en gezellig setting. Ben je beginner? Dan start je met een makkelijker ritme. In de groepen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met je niveau. De lessen worden gegeven door Yannick van ter Beek en Lauriane Ghils.

Onze djembé groeps kinderendocenten

Zoek je een djembé groeps kinderenleraar of djembé groeps kinderenlerares? Vul straatnaam / gebied in om de afstanden te zien. Klik voor meer informatie op een docent of bekijk alle 0 resultaten.

0 van 0 resultaten Bekijk alle 0 docenten