Boeken = simpel

Locatie: Locatie Keilestraat
(1)
Groepsles 3-4 pers.
Djembé groepsles kinderen
Djembé groepsles volwassenen
Geen beschikbaarheid
ma
di
wo
do
vr
za
zo

Conga’s, Bongo of Timbales

Ontdek bij Yannick de ritmes uit Latijns Amerika op Conga’s, Bongo en Timbales! Yannick van ter Beek is een allround percussionist afgestudeerd aan het conservatorium van Rotterdam. Vanaf zijn 15 heeft hij les gevolgd bij bekende percussiedocenten als Nils Fischer, Martin Gort, Martin Verdonk en Bart Fermie. Yannick kan je in de latin percussieles alles vertellen over de verschillende ritmes en muziekstromingen in Latijns Amerika en de basis van muziekstijlen als Salsa en Mozambique. Je kunt ook wat meer de diepte in met de moderne aanpassingen op de klassieke folklore ritmes zoals Bembé, Palo en Rumba. De lessen zullen opgebouwd zijn uit technische en spelvaardige oefeningen. Techniek en sound zijn belangrijk maar ook het spelplezier is van groot belang, vandaar dat aan beide veel aandacht word besteed in de les.

Djembéles Rotterdam

Op 9 jarige leeftijd begon Yannick met de Djembé. Deze West Afrikaanse drum is al eeuwen oud en heeft een rijke traditie. Yannick is hier ingedoken met de hulp van zijn leraren Jelle de Kroon en later Ponda O’Bryan. Daarnaast verdiepte hij zich door extra masterclasses van jonge en oude meesters te volgen als Sega Sidibe, Ibro Konate, Fode Konate en anderen. Yannick is aangesloten bij de VDON (Vereniging Djembé Onderwijs Nederland), een keurmerk voor docenten in West Afrikaanse djembé muziek. Hij heeft een breed repertoire aan ritmes waaronder met name Malinke en Malinese ritmes.

Wat kan je hier leren?

Je leert in de lessen de begeleidingspartijen van de djembé en de solofrases van het specifieke ritme. Ook wordt er in de loop van de lessen aandacht besteed aan het bespelen van de Dunduns, dit zijn basdrums die de melodie van het ritme spelen. Djembéles is zeer geschikt om te volgen in een groep en wordt daarom als groepsles aangeboden.

Cajonles Rotterdam West

Voor cajonles kan je ook bij Yannick terecht. Cajonles is geschikt voor leeftijden vanaf 6/7 jaar. Op onderstaand filmpje krijg je alvast een indruk van de mogelijkheden met cajon!

Waar heb je les?

De lessen vinden plaats bij Locatie Keilestraat in Rotterdam. Na het boeken ontvang je een mail met de benodigde contactgegevens.

Wat kosten de lessen?

  • Een proefles van 30 minuten kost €10.
  • Bij les aan huis kost een proefles €15
  • Priveles 30 minuten:
    • t/m 20 jaar - €19
    • vanaf 21 jaar - €23
  • Meer informatie vind je op het tarievenoverzicht.

Vraag een proefles aan

Deze docent heeft momenteel geen beschikbaarheid, maar je kunt een bericht sturen via het contactformuluer.

Heb je nog andere vragen?

Neem contact op met Yannick