Boeken = simpel

Stefan

(3)
Deskundig
Enthousiast
Goed met kinderen
Locatie les aan huis Amsterdam
vanaf€ 20per 30 min.
Videoles mogelijk
Privéles aan huis
Privéles
Locatie les aan huis Amsterdam
vanaf€ 20per 30 min.

Introductie

Muziek kan je in een andere wereld brengen, het kan je zelfvertrouwen geven en een gevoel van vrijheid. Als kind vond ik het fascinerend als mijn vader muziek maakte; de klanken, ritmes en de sfeer die muziek opriepen brachten me in die andere wereld. De eerste (orgel)lessen kreeg ik van mijn eigen vader. Ik gaf mijn eerste orgelconcert toen ik 15 was. Toen we thuis een piano kregen ontdekte ik de pracht en gevoeligheid van dit instrument.

Ik wilde niets anders spelen dan Bach, Chopin, Liszt, Schubert of Rachmaninoff. Ik wilde misschien wel naar het conservatorium of toch niet? Hoe enorm ik kon genieten van klassieke muziek, ik zag gedisciplineerde en strenge leraren voor me die muziek misschien niet zagen vanuit plezier en vrijheid, maar vanuit een professie. Het zweet brak me toch wel een beetje uit! 🙂 In plaats daarvan koos ik een vrijere studie aan de kunstacademie.

De wereld van de jazz en geimproviseerde muziek was me inmiddels enorm gaan boeien. Hoe kun je zonder één enkele noot voor je neus in vrijheid musiceren en met anderen spelen en jammen? Toen ik 32 was besloot ik om naast mijn baan een professionele muziekopleiding te volgen. Ik deed de Amsterdamse jazzopleiding DJAM, een 3-jarige private jazzopleiding (zeg tussen muziekschool en conservatorium in) waar ik de kneepjes van het vak leerde. Daarnaast heb ik veel privélessen genoten o.a. van Konrad Koselleck en Ferial Karamat Ali.

Het belangrijkste dat ik mijn leerlingen wil meegeven is de vrijheid te ontwikkelen en te genieten van je eigen spel. Ik heb zoveel musici gezien die dat zijn kwijt geraakt. Door vrijheid te ontwikkelen blijf je in contact met jouw creativiteit.

Muziekles voor kinderen en jongeren: leer vrij muziekmaken!

Sinds 2018 geef ik pianoles, vooral aan kinderen en jongeren. Ik vind het geweldig om beginners te inspireren in hun passie voor muziek. En de piano is daarvoor een prachtig instrument omdat je er alle kanten mee op kunt. Mooie harmonieën, strakke ritmes of zangerige melodieën? Het kan allemaal!

Iedereen is uniek en dat betekent dat ik mijn (piano)lessen afstem op de behoefte, unieke voorkeuren en het niveau van mijn leerlingen. Of je nu een absolute beginner bent of al aardig op weg.

Naast pianoles geef ik ook orgelles, blokfluitles en muziektheorie

Naast piano speelde ik vroeger ook orgel, klavecimbel en blokfluit. Daarom kun je bij mij ook terecht voor deze instrumenten. En natuurlijk heb ik de nodige theorie opgedaan met mijn achtergrond in klassieke muziek én jazz. Je kunt dus ook je theorie bij mij bijspijkeren (maar het komt ook langs in mijn praktijklessen).

Waar kun je les volgen?

Deze docent biedt ook videolessen aan, als je de lessen online wil volgen. Klik hier om een videoles te boeken.

Wat zijn de lesprijzen?

Bezig met laden..

Vraag een proefles aan

Deze docent heeft nog plek voor nieuwe cursisten, je bent van harte welkom om een proefles te volgen. Boeken is heel eenvoudig, klik op onderstaande knop om de beschikbare tijden te zien.

Reserveer nu je proefles

Heb je nog andere vragen?

Neem contact op met Stefan

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Let op: Het is niet mogelijk om een e-mailadres of telefoonnummer mee te sturen.