Boeken = simpel

Simon

Privéles
Locatie Gustoweg
vanaf € 19 per 30 min.
Locatie Gustoweg
vanaf € 19 per 30 min.

House & Techno

Simon is een producer en toetsenist. Vanaf jonge leeftijd leerde hij piano spelen op de muziekschool. Door met zijn eerste bandje de studio in te gaan ontdekte hij de wereld achter het opnemen van muziek. Al snel kocht hij zijn eerste computer om thuis aan de slag te gaan met het opnemen en produceren van zijn eigen muziek. Vanaf dat moment wist hij waar zijn passie lag; een professionele carrière als producer in de muziekwereld.

In 2015 studeerde hij af als Creative Producer aan de Codarts Pop Academy in Rotterdam. Tijdens zijn studie ontwikkelde hij zich vooral als producer van elektronische muziek, met name House & Techno. Met releases op o.a. Cr2 Records timmert hij aan de weg als producer/dj onder de naam Simon Portman.

Naast zijn eigen carrière richtte hij zich ook op het opnemen, mixen en masteren van muziek voor anderen (o.a. Kalulu, MILA, OONA) vanuit zijn eigen muziekstudio in Rotterdam. Ook als docent ontwikkelde hij zich door op verschillende scholen les te geven.

Muziekproductie lessen

In deze lessen van Simon wordt een brede basis gelegd waarin je leert werken met muziekprogramma’s als Ableton Live & Logic (Garage Band). Dit zijn ook de programma’s die Simon zelf gebruikt voor zijn eigen producties. Je krijgt inzicht het componeren, arrangeren en mixen van je eigen tracks in jouw favoriete muziekgenre. Voor deze lessen heb je geen voorkennis nodig, je hoeft geen muziekinstrument te kunnen bespelen of kennis te hebben van muziekproductie.  Als je al wel ervaring hebt met produceren kijk je samen naar wat jij nog wil leren of verbeteren aan je producties.

Onderwerpen die tijdens de lessen aan bod komen (afhankelijk van jouw wensen):

  • Beats maken
  • Melodieën & Akkoorden
  • Compositie & Arrangement
  • Synthese/Sound design
  • Mixing & Plugins
  • Mastering

Voor deze lessen is het aan te raden zelf te zorgen voor een laptop met een muziekprogramma die je meeneemt naar de lessen. Simon geeft deze lessen aan volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

Pianoles (beginners)

Simon geeft pianolessen aan beginners die graag het instrument willen leren kennen. Dit kan variëren van jonge spelers die willen beginnen tot volwassenen die altijd al piano wilden spelen. Noten lezen, ritmische oefeningen en muzikale doelen opstellen zijn belangrijke elementen uit de les. Simon gebruikt de ‘ Alfreds’ muziekboeken als lesstof en de leerlingen dienen hier een exemplaar voor in huis te halen. Leerlingen en ouders worden hierbij begeleid. Naast het werken uit de Alfreds methode, kunnen leerlingen naarmate zij vorderen zelf liedjes kiezen die die ze graag willen leren spelen, bijvoorbeeld een soundtrack uit hun lievelingsfilm, of een pop liedje dat ze leuk vinden. Simon geeft deze lessen aan kinderen vanaf 8 jaar.

Waar heb je les?

De lessen vinden plaats bij Locatie Gustoweg in Rotterdam. Na het boeken ontvang je een mail met de benodigde contactgegevens. Let op: wegens de coronamaatregelen kan de docent aanbieden om de lessen op dit moment via video te laten verlopen.

Wat zijn de lesprijzen?

Bezig met laden..

Vraag een proefles aan

Deze docent heeft nog plek voor nieuwe cursisten, je bent van harte welkom om een proefles te volgen. Een proefles kost € 10. Boeken is heel eenvoudig, klik op onderstaande knop om de beschikbare tijden te zien.

Reserveer nu je proefles

Heb je nog andere vragen?

Neem contact op met Simon

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Vul je telefoonnummer in.