Boeken = simpel

Rob

(4)
Enthousiast
Deskundig
Gezellig
Locatie Capelseweg
en 2 andere locaties
vanaf€ 21per 30 min.
Videoles mogelijk
Privéles
Locatie Capelseweg
en 2 andere locaties
vanaf€ 21per 30 min.

Introductie

Rob Meulmeester is een Rotterdamse gitarist, componist, arrangeur en docent. Als laatbloeier begon hij op zestienjarige leeftijd als autodidact op de gitaar, en al snel werd de muziek een obsessie. Hij bekwaamde zich in uiteenlopende stijlen, van akoestische sologitaar (Sacksioni), pop en rock – Red Hot Chili Peppers was een favoriet – via blues (Hendrix, Clapton) en instrumentale rock (Satriani) naar jazz en gypsy jazz.

Opleiding

In 2014 studeerde hij af aan Codarts, het Rotterdams Conservatorium, waar hij jazzgitaar studeerde met minors in compositie en arrangeren. Tijdens zijn studie specialiseerde hij zich, naast zijn instrument, in harmonieleer en muziektheorie; zo schreef hij een zeer goed beoordeelde scriptie over jazzharmonie op de piano, en hoe deze toe te passen op de gitaar. Een vervolgonderzoek naar dit onderwerp moet leiden tot de uitgave van een lesmethode in jazzharmonie op de gitaar.

Musicus

Al tijdens de studie speelde hij verschillende muziekgenres in uiteenlopende bezettingen in Nederland en daarbuiten. Dankzij zijn veelzijdigheid en theoretische kennis, gepaard met wat men in het vak ‘grote oren’ noemt, kan hij vaak zonder voorbereiding een avondje aansluiten bij bestaande ensembles. Na zijn studie heeft Rob zich verdiept in de klassieke gitaar, met name de muziek van Bach en Scarlatti (die nooit voor gitaar componeerden).

Docent

Sinds zijn studie geeft Rob zowel instrument- als theorieles in, naar eigen zeggen, alle stijlen behalve flamenco. In zijn lessen staat, naast het spelen zelf, het begrijpen van wat je doet of schrijft centraal, om zodoende het maximale uit je spel of compositie te halen; niets is bewezen totdat je het kunt herhalen.

Theorie

Voor muzikanten die meer willen dan naspelen. Met behulp van muziektheorie leer je wat de akkoorden uit je favoriete liedjes met elkaar te maken hebben, dat Mozart zijn symfonieën niet schreef door maar van alles uit te proberen, en dat een gitaarsolo of improvisatie niet tot stand komt door toevallige inspiratie of een aaneenschakeling van vaste patronen.
Wil je zelf muziek leren schrijven of improviseren, dan is muziektheorie wellicht iets voor jou.

Online

Sinds maart 2020 vinden noodgedwongen veel van de lessen online plaats, met goed resultaat. Ondanks de afstand word je in een paar tellen voorzien van duidelijke partijen, en waar nodig audiobestanden met begeleiding. Informeer naar de mogelijkheden.

Waar kun je les volgen?

Deze docent biedt ook videolessen aan, als je de lessen online wil volgen. Klik hier om een videoles te boeken.

Wat zijn de lesprijzen?

Bezig met laden..

Vraag een proefles aan

Deze docent heeft nog plek voor nieuwe cursisten, je bent van harte welkom om een proefles te volgen. Boeken is heel eenvoudig, klik op onderstaande knop om de beschikbare tijden te zien.

Reserveer nu je proefles

Heb je nog andere vragen?

Neem contact op met Rob

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Let op: Het is niet mogelijk om een e-mailadres of telefoonnummer mee te sturen.