Boeken = simpel

Pepijn

(2)
Enthousiast
Vriendelijk
Geduldig
Thuisstudio Hogewoerd
vanaf€ 20per 30 min.
Privéles
Privéles aan huis
Thuisstudio Hogewoerd
vanaf€ 20per 30 min.

Introductie

Al sinds mijn 6e ben ik bezig met muziek: piano, gitaar, bas, zang, drums. Op mijn 10e begon ik te spelen in bandjes en al gauw nam ik dit bloedserieus met een hoop optredens en studio opnames. De studio sessies opende een nieuwe wereld voor me. Ik besloot te gaan produceren. GarageBand was op mijn 15e mijn beste vriend. Hierin heb ik heel veel muziek gemaakt. Met dat programma kon ik mijn muzikale visies tot werkelijkheid laten komen. Ik kon een melodietje verzinnen op de piano om vervolgens tot hele songs uit te werken. Wat werd ik daar enthousiast van (en nog steeds). Langzaam maakte ik de overgang naar Ableton maar dit viel niet mee. Het is een complex programma en ik kon de motivatie moeilijk opbrengen om het net zo goed onder de knie te krijgen als GarageBand. Terugkijkend op dat moment hadden een paar goede lessen me ontzettend veel tijd gescheeld en waarschijnlijk ook veel foute gewoontes helpen voorkomen. Ik zou graag mijn ervaringen en expertise delen met mijn studenten zodat zij zich sneller leren oriënteren.

Achtergrond

  • Bachelor Compositie en Muziek Productie (HKU)
  • Diploma Audio Engineering (SAE)
  • 4 jaar jazz piano en gitaar, SvJT (KC, Den Haag)

Wat ik doe

  • Produceer in samenwerking met artiesten en als solo-artiest Flaevours
  • Maak muziek content voor YouTube en socials
  • Onderneem een muziekproductie bedrijf genaamd 90%MusicProductions™
  • Geef muziekproductie en pianoles

Muziekproductie

In onze lessen zullen we het hele spectrum van muziek productie behandelen. Studio engineering, componeren, harmonieleer, opnemen, mixen en masteren. We bespreken wat je graag zou willen en kijken dan samen wat daar het beste bij zou passen. Hierin ben ik heel flexibel en werk ik niet volgens een vast curriculum. Ik pas me het liefst aan op de student om zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Ik bied drie verschillende modules aan met het idee dat ik je hiermee specifieker van dienst kan zijn. De modules zijn een goede richtlijn als je weet wat je wil. Weet je dit nog niet zo goed, schrijf je in voor een proefles, dan ontdekken we samen wat het beste bij jou past. De duur van de module is hoelang ik nodig heb jou de vaardigheid te leren en kan worden verlengd als je dit graag zou willen. Zoals je kan zien op de foto’s heb ik een hoop instrumenten waar we bij mij in de studio gebruik van zullen maken, ook gedurende de proefles. Uiteraard ben je altijd welkom om je eigen instrument(en) mee te nemen.

  • Voor elke cursus is een computer (laptop) nodig en het liefst Apple. Ik werk in Ableton maar kan prima overweg in Logic en Pro Tools en uiteraard GarageBand. Andere DAW’s zijn ook welkom.
  • Werk je nog niet met DAW dan leer ik je Ableton.
  • Als je geen laptop hebt om op te kunnen werken maar toch muziekproductie wil ontdekken, geen zorgen de proefles kan prima zonder. Daarna bespreken we wat handig is.

Schrijf je in voor een proefles en laten we er een plezierige 30 minuten van maken!

Leer je eigen muziek opnemen en bewerken

Wil je muziek leren produceren of er beter in worden maar weet je niet zo goed wat je wil leren of waar je moet beginnen? Dan is dit de ideale cursus voor je. We zullen samen bespreken waar je naartoe zou willen. Tegelijkertijd leer ik je alle dingen die je leuk vindt. In deze cursus ontwikkel je een goed begrip voor het produceren van muziek. Muziekproductie alleen uitzoeken is leerzaam maar inefficiënt. Ik help je daarom graag grote sprongen te maken zodat je binnen de kortste keren weet of muziekproductie iets voor je is. Na afloop kan je muziek opnemen en bewerken met professionele muziekproductie software.

Ableton Pro

Ben je al langer bekend met muziek opnemen en bewerken in een DAW maar wil je meer leren over productie technieken, parameters, plug-ins en andere belangrijke processen? Wordt dan nu een Ableton Pro. In deze module duiken we dieper in de productie technieken en zorgen we dat de fundamentele productie vaardigheden worden gegrond. Na afloop kan je een professioneel klinkende mix leveren.

Beats Master

Ben je enorme Hip-Hop fan, rap je zelf weleens of wil je gewoon vette beats kunnen maken? Dan is dit de cursus voor jou. In deze cursus leer je Hip-Hop beats maken. We behandelen songstructuur, gelaagdheid en mixage. Na afloop heb je een aantal beats gemaakt en kan je voortaan keiharde beats produceren.

Pianoles

Net als in mijn productielessen volg ik geen vast curriculum in mijn pianolessen. De lessen worden afgestemd op jouw (de student). Belangrijk vind ik dat je leert improviseren. Dit is super belangrijk wil je over 10 jaar weer achter de toetsen kunnen zitten en iets kunnen spelen. Te vaak hoor ik van studenten dat ze 5 tot 10 jaar les hebben gevolgd, vroeger, en bijna alles zijn verloren. Dit is zonde maar niet geheel onbegrijpelijk. Daarom wil ik je leren improviseren zodat je ten alle tijden achter de piano kan gaan zitten en ter plekke kan gaan spelen. Met deze vaardigheid kan je ook heel makkelijk jezelf complexere stof aanleren. In sommige gevallen begin ik met noten, maar in de meeste gevallen stel ik dit uit totdat er intrinsieke behoefte ontstaat en deze tactiek werkt als een trein. De studenten halen maximaal plezier uit het instrument en hoeven zich niet steeds te concentreren op theoretische zaken. Vaak resulteert dit in meer studie en meer plezier in de studie.

Waar kun je les volgen?

Wat zijn de lesprijzen?

Bezig met laden..

Vraag een proefles aan

Deze docent heeft nog plek voor nieuwe cursisten, je bent van harte welkom om een proefles te volgen. Boeken is heel eenvoudig, klik op onderstaande knop om de beschikbare tijden te zien.

Reserveer nu je proefles

Heb je nog andere vragen?

Neem contact op met Pepijn

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Let op: Het is niet mogelijk om een e-mailadres of telefoonnummer mee te sturen.