Boeken = simpel

Olga

(2)
Geduldig
Deskundig
Vriendelijk
Thuisstudio Vergiliusstraat
vanaf€ 20per 30 min.
Videoles mogelijk
Privéles
Thuisstudio Vergiliusstraat
vanaf€ 20per 30 min.

Vioolles in Rotterdam

Ik ben Olga Rybina. Ik ben geboren in Rusland, waar ik op vijfjarige leeftijd mijn vioolstudie begon. Mijn opleiding was gebaseerd op de beste tradities van de Russische vioolschool, waar je tegelijkertijd werkt aan techniek en muzikaliteit. Ik vervolgde mijn studie in Nederland, eerst aan het conservatorium van Den Haag bij Kees Hulsmann en daarna aan het conservatorium van Rotterdam bij Natasha Morozova. Mijn Bachelor en Master studies heb ik beide met cijfer 9.5 afgemaakt. Tijdens mijn studie in Rusland en in Nederland kreeg ik lessen als artiest en docent. Vanaf mijn eerste jaar op conservatorium heb ik les gegeven aan kinderen en volwassenen op muziekscholen en privé. Via mijn docenten heb ik de tradities van Russische, Amerikaanse en Nederlandse vioolscholen mee gekregen, die probeer ik verder door te geven aan mijn studenten.

Hoe ziet de les eruit

Het eerste deel van de les besteden we aan het comfortabel vasthouden van viool en de speeltechniek. Ik leer mijn studenten vertrouwd te raken met de essentiële beginselen van viooltechnieken. Na het opwarmen kunnen we ons concentreren op de muzikale kant en het interpreteren van composities die we spelen. Samenspel in een ensemble met een andere viool of piano is ook een belangrijke onderdeel van de les. Dit maakt de muziek compleet en geeft het gevoel van een echte uitvoering. Verder besteden wij een deel van de les aan muziektheorie (soms door middel van op een keyboard te spelen), zodat u kan zelf noten lezen, viool stemmen en de muziek die je speelt analyseren.

Wat mij inspireert als muzikant

Mijn inspiratie haal ik uit kamermuziek van alle vormen, van een duo tot een kamerorkest. Sinds begin van mijn viool opleiding speel ik in duo’s (twee violen, viool en piano, viool en altviool), trio’s, strijkkwartetten en kamerorkesten. Kamermuziek is voor mij het ultieme doel van vioolspelen en dat geef ik graag door aan mijn leerlingen door hun de mogelijkheid te geven om samen met mij tijdens de les te spelen. Zelf treed ik regelmatig op met kamerorkesten door hele Nederland.

De eerste les

De eerste les is altijd de meest spannend. U moet (of uw kind) voor uzelf bepalen of u de vioolles leuk vindt! Een viool kopen voordat u dat beslist is misschien te vroeg, tenzij u weet dat u de vioolles zeker wilt gaan volgen. Komt u daarom gerust zonder een instrument naar de eerste les. Voor aller kleinste leerlingen en voor volwassenen heb ik een passende viool om uit te proberen tijdens de eerste les. Na de les kan ik u adviseren waar u uw eigen instrument kunt aanschaffen.

Waar kun je les volgen?

Deze docent biedt ook videolessen aan, als je de lessen online wil volgen. Klik hier om een videoles te boeken.

Wat zijn de lesprijzen?

Bezig met laden..

Vraag een proefles aan

Deze docent heeft nog plek voor nieuwe cursisten, je bent van harte welkom om een proefles te volgen. Boeken is heel eenvoudig, klik op onderstaande knop om de beschikbare tijden te zien.

Reserveer nu je proefles

Heb je nog andere vragen?

Neem contact op met Olga

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Let op: Het is niet mogelijk om een e-mailadres of telefoonnummer mee te sturen.