Boeken = simpel

Michiel

(8)
Vriendelijk
Deskundig
Communicatief
Thuisstudio Granidastraat
vanaf€ 25per 30 min.
Videoles mogelijk
Privéles
Thuisstudio Granidastraat
vanaf€ 25per 30 min.

Van hardrock tot jazz

Op mijn 7e ontdekte ik een oude gitaar van mijn vader op zolder, en was al gefascineerd door het geluid van dit instrument. Na zelf wat aanrommelen en een aantal simpele akkoorden van mijn vader geleerd te hebben, ben ik op mijn 9e op les gegaan. Ik kwam rond die tijd ook al in aanraking met de muziek van bands als Metallica, Slayer en Iron Maiden, en al snel was voor mij duidelijk welke kant ik op wilde.

Een paar jaar later, ik was een jaar of 15, speelde ik dagelijks de muziek van bovengenoemde, en andere hardrock bands op mijn zolderkamertje mee, en had ik mijn eigen bandje opgericht.

Improvisatie fascineerde me enorm, waardoor ik verder ging kijken en open ging staan voor andere stijlen waar dit meer gebeurde, zoals blues en fusion. Op mijn 17e werd ik toegelaten op de vooropleiding van het Conservatorium in Tilburg, en na het behalen van mijn V.W.O.-diploma  ben ik begonnen aan de vakopleiding.

Andere stijlen

Op het conservatorium kreeg ik steeds meer interesse in andere muziekstijlen. Ik studeerde gitaar in de richting ‘jazz en geïmproviseerde muziek’, met als bijvak klassiek gitaar, en ging me verdiepen in blues, funk en soul. Rond die tijd speelde ik ook in de Nederlandstalige rockband Vals Licht, waarmee we op veel grote festivals en podia gestaan hebben.

Ik raakte gefascineerd door jazz en was wekelijks te vinden op de verschillende sessies en podia in Tilburg. Na het behalen van mijn conservatorium diploma vormde ik mijn eigen kwintet, waarmee ik inmiddels 2 cd’s heb uitgebracht en op veel podia heb mogen staan, waaronder VPRO’s Vrije Geluiden, en  inmiddels 2x het North Sea Jazz Festival.

De brede interesse in deze verschillende stijlen is altijd een voordeel voor me geweest. Hierdoor heb ik juist een eigen stijl ontwikkeld, en ben ik ook breed georiënteerd met lesgeven.

Gitaarles en bandcoaching

Ik geef al jaren gitaarles en bandcoaching op verschillende muziekscholen, en thuis in mijn homestudio.  Daarnaast val ik ook in als docent op de conservatoria van Tilburg en Haarlem, en geef ik met regelmaat improvisatieworkshops door heel het land. Naast muziekdocent ben ik ook zeer actief als uitvoerend muzikant in verschillende bands en projecten.

De Inhoud

De lessen worden zoveel mogelijk afgestemd op jouw wensen als cursist, maar inhoudelijk kunnen we alle kanten op; Natuurlijk kun je als beginner starten om aan de hand van hedendaagse liedjes de basisbeginselen onder de knie te krijgen, maar ben je op zoek naar improvisatie (blues of jazz), of wil je je verder verdiepen in de specifieke technieken van hardrock en metal, dan ben je bij mij aan het juiste adres!

De lessen worden gegeven in mijn thuisstudio in Rotterdam West, en mijn thuisstudio in Amsterdam West, of via een videoverbinding. Ik heb een aantal goede versterkers, gitaren en de nodige effectpedalen staan, en we kunnen goede geluidsopnames maken.

Boek je proefles en kom gauw langs voor een kennismaking!

Waar kun je les volgen?

Deze docent biedt ook videolessen aan, als je de lessen online wil volgen. Klik hier om een videoles te boeken.

Wat zijn de lesprijzen?

Bezig met laden..

Vraag een proefles aan

Deze docent heeft nog plek voor nieuwe cursisten, je bent van harte welkom om een proefles te volgen. Boeken is heel eenvoudig, klik op onderstaande knop om de beschikbare tijden te zien.

Reserveer nu je proefles

Heb je nog andere vragen?

Neem contact op met Michiel

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je emailadres in.
Let op: Het is niet mogelijk om een e-mailadres of telefoonnummer mee te sturen.